BEKKESTUA (Eurosport.no):
En rekke tidligere sirkushester er tilbake i norsk fotball-manesjen den siste tiden. Kjetil Rekdal har gjort trenercomeback i HamKam, Kåre Ingebrigtsen har tatt over skuta i Brann, Christian Bolaños har returnert til det glade Sørlandet og Björn Bergmann Sigurdarson er tildelt draktnummer i Lillestrøm. Åge Hareide er straks i full gang i Rosenborg.
Eliteserien
Nedrykksrivalene peker på feller å gå i: – En stor sjanse for å bli helt
4 TIMER SIDEN
Nå kan de få selskap av enda en tidligere profil. Adama Diomande har nemlig avsluttet sin kontrakt i MLS og klubben Los Angeles FC – der for øvrig tidligere Stabæk-trener Bob Bradley regjerer.
Det skal etter det Eurosport forstår trolig mye til om det blir noe av, men Stabæk bekrefter, slik det ble omtalt i Budstikka nylig, at de vil sjekke muligheten for å hente den tidligere spisshelten tilbake til Nadderud.
– Ja, men det er litt vår plikt. En spiller som har vært her og gjort det bra. Jeg skal ikke si at han lengter hjem, for det er vel ikke helt sant, da, men som har forlatt sin klubb. Men om det er Norge som er førstepri for ham ... skulle det være det så er det vår plikt. Det hadde vært fantastisk for vår del, så selvfølgelig skal vi undersøke muligheten, sier trener Jan Jönsson til Eurosport.
– Hvordan ser det ut da?
– Som sagt er det ikke sikkert at Norge er førstepri for ham. Skulle det være det, skal vi være med og kjempe, sier svensken med et smil.
Den tidligere landslags- og Hull-spilleren scoret 17 mål på 23 kamper for klubben tilbake i 2015. Ifølge Budstikka fikk de den gang over 20 millioner kroner for ham, til tross for at han ikke rakk å spille der et helt år.
30-åringen fra Oslo skal ha mottatt om lag ti millioner i MLS, der han scoret 24 ganger på 52 kamper. Han står også med elleve landskamper og en scoring med flagget på brystet.
– Vi har registrert at han har terminert avtalen sin. Han er vel i Oslo akkurat nå. Det er klart at det er en interessant spiller. Dersom han velger å fortsette karrieren i Norge, håper vi at Stabæk kan være et sted han kunne tenke seg å spille mens han eventuelt tenker på et nytt utenlandsopphold, sier sportslig leder Torgeir Bjarmann til Eurosport.
– Så han er velkommen på trening hvis karantenetid og alt det er i orden?
– Jeg vet ikke om det er aktuelt, men det er klart at han har en bra CV i USA, og en fantastisk CV her i Stabæk. Jeg kjenner ham godt fra da han var ung i Lyn også. Så vi får se, hvis han har lyst til å være i Norge, håper vi at Stabæk kan være et godt alternativ.
Diomande har også spilt i Hødd, Strømsgodset og Dinamo Minsk.
Sett denne?

Jönsson om mulig stjerneretur: – Vår plikt å sjekke

Eliteserien
Brann utestenger supporter – vurderer selv å anmelde personen etter trusler
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
Lanserer «QR-drakt» med Qatar-budskap: – Penger trumfer fortsatt menneskeliv
6 TIMER SIDEN