Styret i Brann har vært i vinden den siste tiden, og særlig da omkring at det på et ekstraordinært årsmøte nylig ble stemt imot forslaget om å innføre kunstgress på Stadion.
Styreleder Eivind Lunde har på et tidligere tidspunkt valgt å ikke stille til gjenvalg i år. Han har vært leder i klubben siden 2015.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Til årsmøtet tirsdag 9. mars har valgkomiteen pekt ut Birger Grevstad som erstatter, melder klubben på sine nettsider. Grevstad har vært i styret siden 2015, og nestleder de siste årene.
I meldingen heter det blant annet at Grevstad var sentral i utbyggingen av den nye Fjordkraft-tribunen med studenthybler, som gjorde at Brann fikk en ny tribune og nye fasiliteter til Akademiet, uten at det kostet klubben penger.
Ut av styret går også medlem Siren Preto og varamedlem Erlend Hanstveit.
Som nye har valgkomiteen innstilt på Geirmund Brendesæter, 50-åringen som har nest flest kamper for Brann gjennom tidene (335), Espen Brochmann og Madeleine Giske.
I begrunnelsen skriver de at de har sett særlig behov for å tilføre styret mer sportslig kompetanse, slik at de på en konstruktiv måte kan utfordre og støtte administrasjonen også på sportsområdet.
Tidligere medlem Siv Skard innstilles som ny nestleder og ersatter for Grevstad.
I en presentasjon av Brendesæter, skriver klubben at han med unntak av et kort opphold i Arminia Bielefeld i 1997 spilte hele karrieren for Brann fra han kom til klubben i 1991. Etter karrieren har han tatt UEFA A-lisens og i tillegg til å ha trent lag i både barne- og seniorfotballen jobbet i diverse eiendomsselskaper de siste 18 årene.
– Jeg ønsker å bidra i klubben i mitt hjerte om jeg blir valgt inn. Først og fremst for å samle alle som er glade i Brann og bygge en felles kultur og måte å spille fotball på, som skal definere Brann og Bergen som klubb i fremtiden, sier Brendesæter.
Madeleine Giske (33), for øvrig datter av tidligere Brann-spiller Anders, har 26 A-landskamper (to VM), nesten 200 kamper i Toppserien for Sandviken, Arna-Bjørnar, Røa og LSK, og er både serie- og cupmester. I seks år har hun vært daglig leder av Sandviken Toppfotball, har en bachelorgrad i markedskommunikasjon fra BI og er utdannet personlig trener fra Norges Idrettshøyskole.
Espen Brochmann (57) har fotballbakgrunn som både spiller, styreleder og trener i Åsane, og har også spilt i Fyllingen. Han er direktør forretningsområde Equipment Finance i Nordea Finance, med 35 års erfaring i bank og finans. Han er også styreleder i Stiftelsen Vestlandshallen.
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51