Fotball
Eliteserien

Klubbene jubler – treningskamper allerede til helgen

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Ruben Kristiansen og Mikkel Desler

Foto: Scanpix

AvChristine Skarstein Olsen
28/05/2020 på 09:57 | Oppdatert 28/05/2020 på 12:09

Flere klubber er godt i gang med planleggingen av treningskamper.

  • Se Eliteserien på Dplay. Sikre deg tilgang her!

Torsdag kom gladmeldingen om at det åpnes for at det kan avvikles treningskamper fra fredag.

Eliteserien

Eliteserie-klubb har søkt om å få slippe inn flere tilskuere – håper på minst 2500 i august

FOR 18 TIMAR SIDAN

– Det er veldig gledelig! Det blir kjekt å spille kamper igjen. Vi har jobbet litt med ulike alternativer, og vi var også innforstått med at det kunne være det ikke kom til å bli treningskamper, sier Branns sportssjef, Rune Soltvedt, til Eurosport.no.

Soltvedt bekrefter at de allerede ser på tre mulige kamper den kommende uken.

– Vi ser på muligheten allerede til helgen og en til midtuken og til neste helg. Det blir mot Haugesund i Haugesund på lørdag, og i utgangspunktet mot Åsane i midtuken, sier han og legger til at de også ønsker en kamp lørdagen etter. Det ser ut som om det kan bli Molde.

I Haugesund er gresset nyslått da Eurosport snakker med daglig leder, John Harald Log.

– Det er planlagt kamp på lørdag, og hvis det blir kamp så er det mot Brann. Vi jobber også med flere kamper, så får vi se hvordan det blir. Det blir godt å komme i gang, det lukter nyslått gress og det er fantastisk, sier en fornøyd Log.

Brann og Haugesund møtes også i første serierunde 17. juni.

Skadeforebyggende

At lagene kan møte hverandre blir sett på som avgjørende for å forebygge skader. Flere klubber har vært redd for stor belastning på grunn av den korte oppkjøringen. Blant annet ble alle VIF-spillerne kommandert i en søppelbøtte full av is etter trening.

– Det er jo ikke så lenge før vi begynner å spille i serien, så det er viktig for skadesituasjonen å komme i gang, sier Log.

De siste treningskampene som ble spilt før fotballen ble satt på vent var i mars.

– Det er ekstra gledelig at de legger til rette for treningskamper. Spillerne får komme i gang igjen. De får ikke den intensiteten på trening og det er viktig med tanke på å være forberedt til første seriekamp og med tanke på muskelskader. Vi vet at i Tyskland ble det utfordringer i første serierunde, siden de begynte rett på fra trening. Så det er en viktig del for våres del. Det er også veldig greit at det du har trent på, får du øve på i treningskamper før det blir ramme alvor, sier Brann-sportssjefen.

Det er strenge krav til gjennomføring, med ingen publikum og at det ikke skal overstige 50 personer, inkludert spillere, støtteapparat og dommere, noe som betyr at det ikke vil være mulig å få TV-sendt kampene slik det vil fra 16. juni.

Men dersom klubbene for eksempel filmer kampen med eget personale av sportslige grunner, for eksempel for bruk av analyse i ettertid, og dette er noe som streames direkte, vil ikke det være noe som reguleres i smittevernsprotokollen. Det får Eurosport.no opplyst.

– Vi holder på med det. Vi skal jo også forhindre at folk kommer rundt stadion, så det er en stor fordel å kunne streamet det. Men det er begrenset med 50 stykker, så ikke mye plass til filmfolk, så vi får se hvem vi klarer å putte inn i de 50, men vi prøver på en eller annen måte. Det blir uansett en flott pinsehelg på Vestlandet, understreker Log.

Strømsgodset bekrefter også på sin hjemmeside torsdag at de skal møte Mjøndalen førstkommende lørdag, Stabæk tirsdag og Raufoss tirsdagen etter på Marienlyst stadion, men at ingen av kampene vil bli vist noen sted.

Sett denne?

INDRE BANE: Spår nedtur i Stavanger, årets overraskelse og svensk selvkritikk

01:21:00

Eliteserien

Nøkkelspiller usikker, mens duo kan være tilbake – dette er status i RBK-leiren

FOR 20 TIMAR SIDAN
Eliteserien

Fire-fem spillere usikre før Sandefjord-kampen: – Det blir nok forandringer

FOR EIN DAG SIDAN
Relatert
FotballEliteserien
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen