Klønete blemme av seirende Sandefjord – egen spiller måtte tusle slukøret tilbake i garderoben

Oppdatert 09/08/2020 klokken 20:57 GMT+2

Sandefjord hadde ført opp suspenderte Erik Brenden i troppen. Det gjorde at Brice Wembangomo ikke fikk spille.

Marti Cifuentes

DRAMMEN (Eurosport.no):
Strømsgodset-Sandefjord 3-4 (1-2)
For før kampen mellom Strømsgodset og Sandefjord måtte gjestenes trener Marti Cifuentes forklare hvorfor Brenden plutselig var ute av troppen og Brice Wembangomo ikke kunne ta hans plass.
– For å være ærlig så vet jeg ikke helt hvorfor det er sånn. Jeg får få det forklart etter kampen, sa han til Eurosport.
Erik Brenden hadde fire gule kort og var dermed suspendert til kampen i Drammen. Likevel var han ført opp i lagoppstillingen som Sandefjord leverte inn 75 minutter før kampstart som innbytter.
Men Erik Brenden var naturligvis ikke spilleklar. Sandefjord hadde slurvet med papirarbeidet og ført inn hans navn i stedet for Brice Wembangomo sitt. Dommerteamet i Drammen tok dermed kontakt med dommersjef Rune Pedersen og NFFs juridiske avdeling for å få oppklart hva man skulle gjøre i stedet.
– De oppdaget at han hadde fire gule kort etter de hadde meldt inn, sier Pedersen til Eurosport.no på telefon.
Reglene er klare:
– Det som står i bestemmelsene er at når kamprapporten er levert 75 minutter før, så kan man kun endre ved skade eller sykdom etter den fristen.
– Her er det jo ikke en skade eller sykdom, så fordi de har gjort en administrativ feil har de en innbytter mindre.
Dette sa Brice Wembangomo om situasjonen etter kampen:

Måtte se kampen fra tribunen: – Jeg fikk fem hjerteinfarkt underveis

Skal vurderes

Pedersen ser ikke på situasjonen som alvorlig eller som et forsøk på noe regelbrudd.
– Her tror jeg rett og slett bare det er en glipp. Det viktigste her var at det ble oppdaget før kampstart.
Nå skal det sees nærmere på mandag morgen.
– Det kan hende at vi tar kontakt med Sandefjord i morgen for å ta en gjennomgang. Vi får se om det er grunnlag for en irettesettelse til klubben. Det er NFFs påtalenemnd som vurderer det.
– Men så lenge spilleren ikke har spilt, så ser jeg ikke for meg at det blir noe stort ut av dette, legger han til.
Eurosport.no har prøvd å komme i kontakt med sportssjef i Sandefjord, Espen Bugge Pettersen, uten at han har besvart våre henvendelser.

Ellevill kamp

Kampen leverte likevel varene - og det så til de grader. Sandefjord gikk tidlig i føringen ved Rufo som fikk heade umarkert i mål fra corner. Johan Hove utlignet etter Storeviks elendige utspill. Jack spilte gjennom sogningen, og han la ballen helt innerst ved stolperoten.
Sandefjord yppet seg nok engang da Gussiås headet i lengste etter et nydelig innlegg og gikk dermed til pause med ledelsen. Sju minutter ut i andreomgangen utlignet Godset igjen. Salvesen klatret til værs og stanget inn 2-2 på Marienlyst. Og kun to minutter etterpå ledet hjemmelaget. Etter hands i Sandefjord-feltet ekspederte Maigaard straffesparket på lekkert vis.
Så var det straffespark andre veien igjen. Gussiås tuslet fram, fintet ut Myhra og utlignet igjen. Og vi skulle få enda en straffe. For Mawa ble felt på vei gjennom, og Maigaard fikk muligheten til å gjøre sitt andre fra 11-meteren. Han gikk for en panenka-variant. Storevik ble stående på strek og kunne bare plukke ned ballen fra himmelen. Pinlig for Maigaard, mens Sandefjord kunne juble.

Avgjorde på overtid

Det roet seg betraktelig etter dette. Men Strømsgodset fikk en real mulighet mot tampen. Faktisk fikk de også to. Mawa var helt alene med Storevik, som reddet mesterlig. Returen spratt ut til Salvesen som kunne bredside inn fra fem meter. I stedet blåste han ballen over da det gjaldt som mest til enorm skuffelse i Drammen.
Så var det Sandefjord sin tur igjen. Normann Hansen fikk vende opp inne i Godset-feltet og la ballen tilbake mot nærmeste hjørne. Ballen trillet kun centimetre utenfor Myhras mål. Denne gangen kunne drammenspublikummet puste lettet ut.
Sandefjord rakk til og med å få en mann utvist på overtiden. Før de avgjorde helt på tampen. Normann Hansen stod feilvendt med tre Godset-spillere i ryggen, men klarte likevel å snu seg og score. Elendig forsvarsspill av hjemmelaget, men desto mer imponerende av Normann Hansen Det endte dermed med 3-4 i en absurd kamp i Drammen.