MOLDE/OSLO (Eurosport.no):
Molde - Sandefjord 0-1
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
– I en kamp de ikke har vært gode, har de heller ikke marginene med seg i den situasjonen, sa Eurosports kommentator Asbjørn Myhre.
Molde-spiss Ohi Omoijuanfo hadde nettopp satt avslutningen sin i stolpen og ut fra god posisjonen. Etterpå satt han frustrert på kunstgresset og tittet opp mot himmelen over Aker Stadion. Molde skulle være tilbake på tilnærmet toppnivå hjemme mot Sandefjord.
Istedenfor ble oppgjøret nok en bekreftelse på at laget er helt ute av form.
– Det er sjokkerende. Det er det eneste jeg kan si. Det var ikke bra nok i det hele tatt. Den standarden vi satte i dag var helt bak mål og ikke Molde verdig. Det har det vært litt for mange av i år, sa Moldes Magnus Wolff Eikrem etter kampslutt.
Se intervjuet med Eikrem her. Saken fortsetter under videoen:

– Standarden vi satt var bak mål

Fryktelig form

Molde har tatt seg helt til Champions League-playoff, men det ser ut til å ha gått utover Eliteserie-formen i det siste. Laget har tapt syv av de ti siste seriekampene. Sandefjord har fakitsk tatt syv poeng mer på de ti siste.
Den elendige formen har gitt konkurrentene bak mer enn god kontakt. Molde kan faktisk ligge helt nede på femte etter denne runden, dersom Vålerenga, Rosenborg og Odds resultater går mot dem.
En sluttplassering utenfor topp tre i Eliteserien 2020 vil være en enorm nedtur for de regjerende seriemesterne. Ingen topp tre-plassering vil bety at det etter all sannsynlighet ikke blir noe europacupspill neste sesong.
– Lagene rundt oss vinner. Vi må begynne å ta poeng hvis vi skal tenke på neste år. Det er ikke godt nok å ikke spille i Europa med denne klubben, sa Eikrem.
Sandefjord kan dermed kose seg helt oppe på en niendeplass. Laget har en luke på åtte poeng ned til Start på kvalikplass. Dog med én kamp mer spilt.
– Jeg er veldig fornøyd. Det var en viktig kamp. Det er aldri enkelt å komme hit og ta tre poeng. Guttene gjorde en utrolig jobb, sa Sandefjord-trener Martí Cifuentes etter den imponerende borteseieren.
Se hele intervjuet med Cifuentes her. Saken fortsetter under videoen:

Cifuentes: – Stolt av spillerne

Molde-kalddusj

Det var gjestene som sjokkstartet på Aker Stadion. Sandefjord vant et hjørnespark etter å ha spilt seg ut et høyt Molde-press på glimrende vis. Gjestene tok corneren kort, før Enric Vallès pisket ballen inn foran målet. Der kunne Marc Vales stupe ballen inn i nettmaskene.
– Molde blir litt overrumplet av det cornertrekket til Sandefjord, sa Eurosports kommentator Asbjørn Myhre.
Sandefjord ledet i Molde, men det gjensto fortsatt 84 minutter pluss tilleggstid.
Se Sandefjords 1-0-scoring her. Saken fortsetter under videoen:

Sandefjord overrasket Molde

Molde skapte noen få halvsjanser, men var i realiteten aldri nær en utligning i førsteomgangen. Sandefjord kunne helt fint økt til 2-0.
– Det er langt ifra bra nok. Vi skaper ikke sjanser. Vi slipper inn på dødball - det er min mann, sa Moldes Martin Ellingsen i pauseintervjuet.
– Mangler alt?
– Det meste.

Forspilte muligheter

Molde hadde virkelig en jobb å gjøre i annenomgangen, og de så ut til å heve seg noe. Fremdriften var litt større og tempoet litt høyere, men de regjerende seriemesterne slet fortsatt med å skape de store mulighetene.
Istedenfor var Sandefjord nær 2-0 da Molde mistet ballen på egen halvdel. Bortelaget fikk slått ballen inn foran kassa, men Rufo fikk ikke styrt ballen under tverrliggeren. Like etterpå fikk Ohi Omoijuanfo en god mulighet for Molde, men satte ballen utenfor.
Sandefjord-keeper Jacob Storevik hadde ikke hatt mye å gjøre, men ballen kom stadig nærmere målet hans.
Etter 82 minutter svinge Magnus Wolff Eikrem et frispark inn i Sandefjord-boksen. Leke James fikk heade helt fritt, men fikk litt vanskelig vinkel mot ballen, som dermed gikk langt utenfor.
Det hastet for Molde. «Ohi» ble spilt gjennom like etter, men satte avslutningen i stolpen og ut.

Viktig kamp allerede tirsdag

Laget fortsatte å ha mye ball, men Sandefjord leverte en meget solid opptreden. Dermed fikk Martí Cifuentes' lag med seg alle tre poengene hjem til Sandefjord. En meget sterk borteseier, som løfter laget alle hadde som klar dumpekandidat før sesongen opp på niendeplass.
Molde må derimot heve seg snarest mulig.
Allerede søndag morgen reiser de til Budapest. Da skal 3-3 hjemme mot Ferencvaros omgjøres til avansement til Champions League-gruppespillet.
Se høydepunktene fra Molde-Sandefjord her:

Se høydepunktene: Sandefjord gjorde vondt verre for Molde med sterk borteseier

UEFA Europa Conference League
Super-innbytterne roses: – Bringer energi inn i Molde-laget
13/10/2022 KLOKKEN 21:12
UEFA Europa Conference League
Molde svevde høyest og er på skuddhold i gruppa: – Ikke alltid den peneste fotballen
13/10/2022 KLOKKEN 20:51