LERKENDAL (Eurosport.no):
Rosenborg ledet to ganger, men ble straffet av tunge bein og knapt en eneste seniorspiller på benken i 2-2-kampen mot Stabæk søndag kveld. Tross koronaepedemien som gjør den økonomiske hverdagen utfordrende kan det bli et aktivt overgangsvindu på Lerkendal, der en venstreback står øverst på ønskelista.
Eliteserien
LSK kan slå egen rekord: – Ville ikke byttet ut trenerne med noen
19 TIMER SIDEN
Det er Åge Hareide tydelig på overfor Eurosport.
– Ja, det tror jeg det er. Nå spiller Hedenstad venstreback, han er vanligvis en høyrebent høyreback, alle ser at det behøves en venstreback, sier han til Eurosport.
– Du tar opp det selv, at førsteprioritet er en venstreback?
– Ja, det er det. Det gir stallen mer komplementær, det er det som er viktig - vi skal ha god dekning i de fleste posisjoner, svarer han.

Vil ikke kommentere navn

Den påtroppende treneren så kampen fra tribunen sammen med styremedlem Rune Bratseth, styreleder Ivar Koteng, og sportssjef Mikael Dorsin, og begynte på jobben som RBK-sjef etter kampen – da møtte Hareide spillerne for første gang.
Rosenborg har vært knyttet til Djurgårdens svenske venstreback Jonathan Augustinsson og Odds Birk Risa, som scoret og var svært god mot Mjøndalen søndag, men Hareide vil ikke la seg lokke ut på spekulasjoner om aktuelle navn.
– Men jeg antar at det er navn som er velkjente for deg?
– He he, de er venstrebacker i alle fall, ler Hareide.
Mot Stabæk ble RBK-spillerne merkbart slitne utover kampen, det var tydelig at midtukekampen mot Breidablik hadde kostet, og det var lite hjelp å få fra benken for de elleve som startet både torsdagens og søndagens oppgjør.
– Vi ser kanskje litt slitne ut, vi hadde en kamp på torsdagen som ble litt tøffere enn den burde vært. Jeg liker ikke å bruke det som en unnskyldning, men vi ser kanskje litt slitne ut, jeg var ganske sliten mot slutten der i alle fall, så da regner jeg med at de andre var det også, sier trøndernes bestemann Edvard Tagseth.
Saken fortsetter under:

Ser behov for forsterkninger – se hva Hareide sier om overgangsvinduet

Nærmest ren juniorbenk

Men hjelp å få fra benken var det ikke, for da midlertidig trener Trond Henriksen kikket bort på innbytterbenken sin, så han Gustav Valsvik pluss en gjeng med snittalder på under 19 år hvorav tre ikke har spilt Eliteserie-fotball før.
– Nei, det er riktig det, det er jo juniorlaget nesten på benken der, bemerker Tagseth, selv ikke mer enn 19 år.
– Det var flere som gikk tom, jeg synes vi så tendenser på at vi ga bort ballen altfor lett etter å ha vunnet den. Vi var fryktelig slitne, det ble mye springing på torsdagen, vi prøvde, men det var ikke godt nok, sier Henriksen – som vedgår at han valgte å ikke bytte mer i mangel av rutine og erfaring tilgjengelig.
– Ja, det er jo en ung benk. Jeg håpet vi kunne få Emil (Ceide) mer med i kampen, men vi fikk ikke satt han opp i de rette situasjonene. En del av spillerne har spilt vel mye og vi har ikke så mye å bytte på, men det er ingen unnskyldning, påpeker han.

Tall til besvær

Selv om både André Hansen, Anders Konradsen, Pål-André Helland, Samuel Adegbenro og Per Ciljan Skjelbred er på vei tilbake, ser det ut til at Hareide kan trenge en bredere tropp etter en sommer der Anders Trondsen, Marius Lundemo og Birger Meling har forlatt klubben.
Det skjer i et år der Rosenborg går mot et underskudd på mellom hele 40 og 60 millioner kroner, med mindre man går inn i gruppespillet i Europa League - det vil kunne omgjøre de røde tallene til sorte på bunnlinja.
Man budsjetterte med et underskudd på åtte millioner kroner for 2020, men det var før en global pandemi satte hele verden på vent. Rosenborg er det laget i Eliteserien med de desidert høyeste billettinntektene. Budsjettet for inneværende sesong var på 24 millioner kroner.
Se hele intervjuet med Hareide her. Saken fortsetter under:

Nå overtar han RBK: – Får finne ut hvordan vi kan bruke spillerne best

Penger å handle for

I tillegg taper Rosenborg et tosifret millionbeløp på partnersamarbeid og det er enda helt usikkert hvordan 2021 kommer til å arte seg. Likefullt skal det være midler til å handle spillere i september, får Eurosport opplyst fra RBK-hold.
Hareide hevder han ikke har den fulle oversikten over klubbens økonomi per dags dato.
– Det vet jeg faktisk ikke, for jeg har ikke sett så mye på den økonomiske siden av det, jeg har sett mest på spillerne. Den andre biten vet jeg blir tatt hånd om på en god måte, sier han.

Midtspissfloke

I tillegg til overgangsmarkedet har han en kode å knekke på topp. Søndag kveld spilte Dino Islamovic 90 minutter uten å markere seg nevneverdig, mens Torgeir Børven fikk en drøy time på venstrekant – en posisjon som må kunne sies å ikke være hans favoritt.
– Vi får se framover hvordan ting ser ut, de er jo begge to egentlig midtspisser. Vi får finne ut hvordan vi kan bruke spillere best mulig når vi får dem i trening, da er det lettere for meg å svare på det spørsmålet, sier Hareide.
Fikk du med deg denne?

Se høydepunktene: Poengdeling på Lerkendal

Eliteserien
Skadekrise før skjebnekampen: Ingen midtstoppere på Brann-trening
21 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kandidat årets mål: Thomas Lehne Olsen
I GÅR PÅ 13:39