– Det er deilig at det endelig er på plass, sier Brice Wembangomo til Discovery fra en travel Bodø lufthavn.
Høyrebacken gjennomførte mandag den medisinske testen, før han signerte en tråerskontrakt med Bodø/Glimt. Det skriver klubben på sine hjemmesider.

Stor interesse

Eliteserien
Se målene fra Rosenborgs kamp mot Viking
13 TIMER SIDEN
25-åringen, som i de siste tre sesongene har tatt steg i Sandefjord, forteller til Discovery at det har vært interesse fra klubber i både Norge og i utlandet, men at han ser på Bodø/Glimt som den beste utviklingsarenaen.
– Glimt var det som appellerte mest. Det var helheten og hele pakken som passet meg veldig bra. Jeg har lyst til å utvikle meg sportslig, og det føler jeg at jeg kan her, forklarer han.
– Bodø/Glimt har gått gjennom noen utrolige år, med både seriegull og spill i Europa, og den reisen har jeg veldig lyst til å bli en del av.
– Hvordan har interessen vært?
– Det har vært en god del interesserte klubber, og spesielt på sommeren var det mye i utlandet. Jeg kunne sikkert tjent mer penger i et annet land, men det er i Glimt jeg føler at jeg kan utvikle meg best, svarer den ferske Glimt-spilleren.
Glimt-interessen for Wembangomo er ikke noe nytt, for de helgule har jaktet på underskriften til den tidligere Sarpsborg 08-spilleren siden han spilte i Jerv (2017-2019).
– Glimt har fulgt meg lenge, helt siden jeg var i Jerv. Jeg føler selv at det er en veldig god «match», sier han til Discovery.

Konkurranse

Med Fredrik André Bjørkan på plass i Hertha Berlin er det naturlig å sammenligne de to offensive backspillerne. For til tross for at Wembangomo og Bjørkan spiller på hver sin side at backrekka, tror den ferske Glimt-spilleren at Kjetil Knutsen og resten av klubben hadde Bjørkan i tankene da den tidligere Sandefjord-spilleren signerte for de helgule.
– Det er nok ikke utenkelig. Vi er like spillertyper, men samtidig er det nok noe der som er annerledes, sier Wembangomo med et smil fra flyplassen.
Om ikke Alfons Sampsted eller Brice Wembangomo tar turen over på venstrebacken, blir det ordentlig konkurranse om plassen på den høyre siden. Det ser østfoldgutten fram til.
– Jeg synes han er en av seriens beste backer, men med tanke på kampbelastningen til Bodø/Glimt tror jeg dette kan bli bra for oss begge to. Det er bra for begge at jeg kommer hit og pusher han litt. Jeg kan lære mye av han, og kanskje kan han lære litt av meg også, forteller han til glimt.no.

Takker Sandefjord

Wembangomo startet karrieren som ung spiller i Sarpsborg 08, før han som 19-åring gikk på lån til Kvik Halden, etterfulgt av et nytt låneopphold i Fredrikstad i 2016. I januar 2017 skrev han under på en permanent avtale med Jerv, før han i 2019 var på plass i Sandefjord.
Nå starter et nytt kapitel i karrieren for den 25 år gamle forsvarsspilleren, og den joviale østfoldingen ønsker å rette en stor takk til Sandefjord.
– Jeg er veldig stolt over å ha vært en del av Sandefjord de siste årene, og spesielt det siste året har vært helt fantastisk. Jeg tror nok ikke at folk innser hvor mye som er gjort i klubben, forteller han til Discovery.
Eliteserien
Avviser bruk av storskjerm – innrømmer at målet skulle vært godkjent
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
Overtidskok: Vikings og RBKs kaptein så rødt på overtid: – Dum takling av meg
14 TIMER SIDEN