– Tid har de hatt, så det blir bare bullshit. De har hatt hele året på å finne en erstatter til Kasper Junker, men det har de ikke evnet. De skal passe seg for å komme med for mye svada.
Det sier Discoverys fotballekspert Joacim Jonsson kort tid etter at det ble kjent at Glimts danske toppscorer hadde forlatt lagets treningsleir i Spania. Til Discovery fortalte daglig leder i Glimt Frode Thomassen at de ikke rekker å hente en erstatter tidsnok, og at budet fra Japan derfor ble avslått.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
2 TIMER SIDEN
– Vi får rett og slett ikke tid til å finne en erstatter, og det er hovedgrunnen til at budet ble avslått. Det tidsmessige er helt klart den viktigste vurderingen her, sa Thomassen til Discovery mandag formiddag.
Les mer om saken her.
På spørsmål om hva Glimt-sjef Frode Thomassen tenker om den harde skytsen fra Discoverys ekspert, mener han at det ikke er noe i veien med å engasjere seg i det klubben gjør.
– Vi lever godt med at Joacim Jonsson engasjerer seg i Bodø/Glimt. Han snakker rett fra levra, og det har han alltid gjort. Jeg kan ha forståelse for at det fra utsiden er vanskelig å forstå, men en slik sak har veldig mange sider, svarer Thomassen når Discovery ringer han opp igjen.
Avisa Nordland og Nettavisen hevder mandag ettermiddag at det skal være snakk om et bud fra den japanske klubben Urawa Red Diamonds på rundt 20 millioner kroner.

– Helt håpløst

Nok en gang har altså Junker reagert i frustrasjon og forlatt Glimt-leiren uoppfordret. Sist gang det skjedde var i januar, da han selv dro sørover til Oslo for å være "stand by" i påvente av å fullføre en overgang til tyrkiske Kayserispor. Kort tid etter at Junker var på plass i Oslo, sendte nordlendingene ut en pressemelding der de informerte om at de hadde trukket seg fra forhandlingene.
Kun noen dager før Junker trodde at avtalen med tyrkerne var i boks, uttrykte dansken misnøye over at Glimt avslo et bud fra den italienske klubben Crutone. Det hele akkumulerte med at Junker gikk hardt ut mot sin egen arbeidsgiver i VG, og sa blant annet at klubben ikke holdt det de lovet.
Nå har altså Junker reagert igjen.
– Helt håpløst, rett og slett. Dette ekteskapet er over. Skulle tro at det hadde gått seg til, med mye spill og trening i Spania, men nå blir det vanskelig å tilgi Junker, sier Discoverys fotballekspert Joacim Jonsson.
– Tror du Kasper Junker spiller i Bodø/Glimt i 2021-sesongen?
– Nå er Bodø/Glimt presset, og jeg kan ikke forstå noe annet enn at Junker selges før sesongen. Det er nok dessverre ingen andre utveier for Glimt, svarer eksperten.
Kasper Junker har kontrakt med Bodø/Glimt ut 2022-sesongen. Det mener Frode Thomassen at dansken må forholde seg til.
– Junker-saken har mange sider. Det er ingen som har lovet han noe som helst, og han har treårskontrakt som han er nødt til å forholde seg til, sier Glimt-sjef Frode Thomassen.

Mener Glimt får et dårlig rykte

Selv om fotballekspert Joacim Jonsson er helt sikker på at Kasper Junker kommer dårligst ut av denne situasjonen, mener han at også Glimt har flere skjær i sjøen.
– Junker kommer klart dårligst ut av dette, men Bodø/Glimt har også litt smårusk i bagasjen. Det var også mye styr da de solgte Håkon Evjen og Amor Layouni, så Glimt virker mer og mer som et lag det er vanskelig å forandle med, fastlår Jonsson.
– Det å få et slikt rykte overfor agenter og andre klubber er ikke heldig, legger han til.
Den kritikken er ikke Bodø/Glimts daglige leder enig i.
– Noen prøver stadig vekk å dytte på oss et slags skurkestempel, men jeg oppfatter det mer som at vi utfordrer mainstreamet. I fjor var vi en av få klubber som ikke valgte å permittere, og i år valgte vi å reise til Spania. Ingenting av det var ulovlig på noe som helst måte, sier Frode Thomassen, som selv befinner seg i Bodø.
– De to sakene om Amor (Layouni) og Håkon (Evjen) resulterte i salg, og begge to kom godt ut av overgangene.
Bodø/Glimt jobber nå for å komme fram til en best mulig løsning rundt situasjonen til Kasper Junker.
«Det gjøres nå løpende vurderinger fra klubbens side rundt denne saken», skriver de på egne hjemmesider.
Sett denne?

Setter spørsmålstegn ved Glimt: – Overrasket om de slåss om gull

Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
I GÅR PÅ 16:33