En drøy time over midnatt, natt til fredag, kom Rosenborg med beskjeden om at klubben skiller lag med hovedtrener Eirik Horneland. Bekreftelsen kom i kjølvannet av RBKs dramatiske tap mot Bodø/Glimt på Lerkendal – en kamp som ble avgjort av Glimt-spiller og trønder Ola Solbakken i det 90-ende minutt.
Eirik Horneland ønsket ikke å snakke med pressen etter tapet for Glimt. Like etter kampen møtte derimot RBK-treneren resten av klubbledelsen på Brakka – noe som omsider ble spikeren i kista for en hardt presset Horneland.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24

– En riktig avgjørelse

Leder for supportergruppen Kjernen Espen Viken er ikke overrasket over at klubben nå bestemmer seg for å skille lag med hovedtreneren.
– Jeg tror det er veldig mange supportere som er fornøyde med at det har blitt tatt grep nå. Vi kan være flinke til veldig mye, men vi trenger å lykkes på banen, og det har ikke vært tilfellet over lengre tid, forteller en tydelig engasjert Kjernen-leder.
– Så du mener at dette var en riktig beslutning av klubben?
– Ja, dette var en riktig avgjørelse. Det sportslige har ikke vært bra nok, og da er klubben nødt til å ta grep. Horneland har gjort vldig mye riktig, men har ikke klart å bygge opp en ramme i laget, svarer Viken.
Viken trekker kjapt paralleller mellom torsdagens lag mot Bodø/Glimt og Rosenborg de siste årene.
– Det laget som stort sett ble spilt av banen av Glimt i går, er jo nesten det samme som nesten fikk Rosenborg til Champions League for kort tid siden, så det sier jo en god del, fortsetter han.

Avghengig av resultater

Bekreftelsen på at Eirik Horneland og Rosenborg nå er enige om å avslutte samarbeidet kommer i underkant av fire dager etter at RBK-styreleder Ivar Koteng uttalte at klubben hadde full tillit til hovedtreneren.
Det at de to partene nå har valgt å gå hver sin vei, mener Espen Viken ikk er er spesielt rart.
– Det stemmer at Koteng sa at klubben hadde full tillit til Horneland, men han var veldig tydelig på at han var avhengig av resultater. Så når laget nå har sanke ett poeng på tre kamper, er det riktig å ta grep, sier han.
– Jeg synes måten avgangen blir gjort på er et et steg i riktig retning for Rosenborg, legger han til.

Ønsker Hareide

7. januar 2019 ble daværende FKH-trener Eirik Horneland klar for Rosenborg.
Etter halvannet år i Trondheim er det nå altså slutt, og Horneland-kabalen gikk aldri opp for trønderne.
Nå er kortene samlet igjen, og en ny trenerkabal skal legges på bordet. Kjernen-lederen varlser en meget interessant tid i bartebyen framover.
– Det blir absolutt en meget interessant tid framover. Jeg regner med at klubben har lagt seg noen tanker om hvordan de skal løse dette i tiden som kommer, men i mitt hode er det ganske enkelt – per dags dato trenger klubben en erfaren ringrev som kan få skuta på rett kjøl igjen, forteller Espen Viken.
– Hvem ønsker du som ny hovedtrener i Rosenborg?
– Jeg hadde blitt veldig glad om Åge Hareide kunne pakke inn foten sin og komme seg opp til Trondheim, sier Viken, og sikter til at Hareide sliter med en skadet fot.
– Så jeg har full tillit til at det medisinske apparatet til RBK er godt nok til å ta hånd om foten hans, ler han videre.
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51