Populære sporter
All sport
Vis alt

Kinoshita har lagt den tunge høsten bak seg: – Gleder meg til å starte med blanke ark

Oppdatert 24/05/2020 klokken 17:30 GMT+2

Kosuke Kinoshita har fortsatt til gode å finne nettmaskene for Stabæk i Eliteserien. Nå gleder japaneren seg til å revansjere den tunge fjorårssesongen.

Kosuke Kinoshita

Foto: Scanpix

Etter å ha signert for guttelaget Dreams SC i Tokyo som syvåring, har Kosuke Kinoshita spilt i en rekke europeiske ligaer. Japaneren viste tidlig at han var god nok for å reise utenlands, og i 2013 gjorde han drømmer til livs, da han signerte for tyske Freiburg i alder av 18 år.
Siden har japaneren vært innom klubber som Halmstad i Sverige og St. Truiden i Belgia, før han i fjor sommer signerte for Stabæk. Etter en skuffende første halvsesong for de "Blaa" er Kinoshita revansjesugen før hans første hele sesong med bæringene.

– Sett veldig sterk ut

Jan Jönsson, som trente Halmstad da Kinoshita spilte på topp for den svenske klubben, har ikke helt fått i gang sin gamle elev på Nadderud. Selv er svensken tydelig på at japaneren er i god form før det braker løs om drøye tre uker.
– Kosuke kom til flere klare målsjanser i fjor høst, men maktet ikke å sette sjansene. Nå har han sett veldig sterk ut i oppkjøringen, så det lover godt, forteller Stabæk-treneren til Eurosport.
Hovedpersonen selv legger ikke skjul på at han har holdt formen ved like gjennom korona-tiden.
– Formen føles veldig bra. Jeg har trent mye individuelt gjennom vinteren, og føler at det har gitt resultater, sier Kinoshita til Eurosport.
– Det er godt å være tilbake på treningsfeltet. Vi har ventet lenge på dette, så det føles deilig å endelig ha normale treningsøkter igjen, legger han til.

Fremoverlent

Det var tydelig at den første perioden i Stabæk var en prøvelse for den tidligere Freiburg-spilleren, som startet ni kamper for bæringene i fjor høst.
Nå ønsker spissen å se framover.
– Jeg kan ikke endre det som har skjedd tidligere. Nå ser jeg fram til å ta fatt på en helt ny sesong og starte med blanke ark, så er jeg ganske sikker på at målene kommer, forteller en fremoverlent Kinoshita.

Spissduellen

I den kommende sesongen tyder mye på at spissplassen står mellom den 25 år gamle japaneren og nysigneringen Fitim Azemi. Kinoshita tar duellen med knusende ro.
– Fitim er en hyggelig fyr, og det er vanskelig å sammenligne oss to. Vi er ulike typer, og det blir opp til treneren å bestemme hvem som skal få sjansen fra start, sier han.
Treneren selv er glad for å ha både Azemi og Kinoshita tilgjengelig, men er tydelig på at han ikke har noe fasit på hvem som sikrer seg startplassen til hjemmekampen mot Mjøndalen 16. juni.
– Det er to sterke spillere, så vi får se, smiler en lur Janne Jönsson før han fortsetter:
– Det kommer til å bli et tight kampprogram denne sesongen, så det er naturlig at begge får sjansen. Fitim er ny i gruppa, og trenger naturligvis litt mer tid i denne oppkjøringsfasen.
Se intervjuet med Kosuke Kinoshita her.
picture

Fremoverlent Kinoshita før den kommende sesongen: – Formen føles veldig bra

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame