Et litt spesielt sommervindu har akkurat stengt. Vi har sett noen ordentlige monstersigneringer i dette vinduet. Her er Eliteseriens elleve beste signeringer denne sommeren.

11. Hugo Vetlesen

Eliteserien
Molde senket Kristiansund - se høydepunktene
19 MINUTTER SIDEN
Posisjon: Midtbane
Fra: Stabæk. Til: Bodø/Glimt
Kontrakt frem til: 31.12.2023
Pris: Fem-seks millioner kroner
Til tross for sin unge alder har Vetlesen en drøss med Eliteserie-kamper på sin CV. Han slo gjennom som 17-åring, og forventingene til han var enorme. Det var også et bud på tosifret antall millioner kroner fra en tyrkisk klubb den gang.
De siste årene har det vært mer stille rundt ham, og han har slitt med å få ut sitt potensial. Det har vært en liten opptur denne sesongen, og kanskje er det i Glimt han skal klare å ta ut hele sitt register. Men jeg må si at jeg skvatt litt da Glimt signerte Vetlesen. I utgangspunkt synes jeg ikke han er noen typisk Glimt-spiller. Kjøpet er nok også Glimts dyreste gjennom tidene.

10. Birk Risa

Posisjon: Venstreback
Fra: Odd. Til: Molde
Kontrakt frem til: 31.12.2023
Pris: Rundt seks millioner kroner
Risa har vært koblet til RBK i flere vinduer, men det var altså Molde som skulle slå kloa i U-21-kapteinen. Molde fortsetter sin strategi med å hente unge U-landslagsspillere med videresalgspotensial.

Birk Risa

Foto: Scanpix

9. Jon Gudni Fjóluson

Posisjon: Midtstopper
Fra: Krasnodar. Til: Brann
Kontrakt frem til: Ut 2020
Pris: Gratis
Fjóluson kom til Bergen fra Krasnodar på lån ut sesongen for å få fart på karrieren igjen. Den ballsikre og duellsterke stopperen har levert meget godt i Allsvenskan tidligere. Han har vist de første kampene at han vil løfte nivået i Branns bakre rekker. Dette er også et kraftig signal om at Vegard Forren må se seg om etter en ny arbeidsgiver etter sesongen.

8. Tobias Heintz

Posisjon: Midtbane
Fra: Kasimpasa. Til: Sarpsborg 08
Kontrakt frem til: Lån ut 2020
Pris: Lån
Heintz kommer fra fryseboksen i Tyrkia og er akkurat den poengspilleren som Sarpsborg 08 trenger. Han har tidvis vært briljant for Sarpsborg i comebacket og bør bare bli bedre og bedre utover høsten.

7. Samúel Fridjónsson

Posisjon: Midtbane
Fra: Paderborn. Til: Viking
Kontrakt frem til: 31.12.2022
Pris: Gratis
Tilbake igjen i Viking, men denne gangen på fast basis, noe jeg tror er en årsak til at han vil levere enda bedre denne gang. En annen årsak er at han vil spille indreløper nå, og der mener jeg han passer bedre. Tilfører også en ekstra dimensjon på dødball. God signering på en posisjon Viking ikke helt har funnet ut av denne sesongen.

6. Guillermo Molins

Posisjon: Spiss
Fra: Malmö. Til: Sarpsborg 08
Kontrakt frem til: Ut 2020
Pris: Gratis
Rutinerte Molins kommer med smartness og erfaring fra Malmö, der han nærmest er en legende. Konkurransen med Ola Toivonen og Isaac Kiese Thelin ble for tøff i Skåne-klubben, men for Sarpsborg vil han garantert bli nyttig. Han har allerede vist seg som en leder med en herlig aura rundt seg.

Guillermo Molins

Foto: Getty Images

5. Anton Salétros

Posisjon: Midtbane
Fra: Rostov. Til: Sarpsborg 08
Kontrakt frem til: Ut
Pris: Gratis
For som så mange andre skandinavere ble konkurransen i Rostov for stor, men i Eliteserien vet vi at Salétros er mer enn god nok. For en herlig signering av Berntsen og gjengen - og det på to og et halvt år i tillegg.

4. Hólmar Örn Eyjólfsson

Posisjon: Midtstopper
Fra: Levski Sofia. Til: Rosenborg
Kontrakt frem til: 31.12.2023
Pris: Gratis
Det har vært diskutert rundt RBKs stoppere i flere vinduer. Nå ventet ikke RBK mer. Mikael Dorsin gjorde alvor av saken og hentet tilbake en gammel kjenning. Raske og duellsterke Eyjólfsson vil stramme opp defensiven hos RBK.

3. Henrik Bjørdal

Posisjon: Midtbane
Fra: Zulte Waregem. Til: Vålerenga
Kontrakt frem til: 31.12.2023
Pris: Rundt en og en halv million kroner
Fagermo savnet en kraftfull og gjennombruddssterk indreløper. Hva passet da bedre enn en ung, men erfaren norsk spiller? Bjørdal har vist fra dag én at han er den spilleren Vålerenga savnet på midtbanen. Meget fornuftig signering på Oslo øst.

2. Vidar Örn Kjartansson

Posisjon: Spiss
Fra: Rostov. Til: Vålerenga
Kontrakt frem til: 31.12.2023
Pris: Gratis
Ingen har scoret flere mål i løpet av en Eliteserie-sesong på 2000-tallet enn Vidar Örn Kjartansson. Vålerenga har slitt med å vippe jevne kamper til sin fordel, men nå får de inn mannen som gjør Enga til en reell medaljekandidat. Massiv signering på Oslo øst.

1. Markus Henriksen

Posisjon: Midtbane
Fra: Klubbløs (i.Hull City sist) Til: Rosenborg
Kontrakt frem til: 31.12.2024
Pris: Gratis
For en maktdemonstrasjon av RBK. Ja, han er ikke i sin beste form etter å ha vært uten klubbfotball en periode, men de henter tilbake Markus Henriksen når han er i sin aller beste alder og signerer en langtidsavtale med ham. 28-åringen har mange gode år igjen, og med denne signeringen av landslagsspilleren viser RBK at kun gull er godt nok i 2021.

Mikael Dorsin og Markus Henriksen (foto: RBK.no/Øystein Hermstad)

Foto: Eurosport

Eliteserien
Profilen vraket Eliteserie-tilbud og valgte 3. divisjon: – Veldig fornøyd
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Viking-trener bekrefter: Tripic mister helgens kamp
I GÅR PÅ 14:47