Populære sporter
All sport
Vis alt

Kanskje har det aldri vært lettere å komme til Lerkendal: – En massiv forskjell

Oppdatert 14/05/2020 klokken 19:36 GMT+2

Trøndelags storstue fullstendig uten tilskuere? Det kommer til å merkes, mener Gjermund Åsen. Eurosports fotballekspert er ikke helt enig.

Lerkendal

Foto: Scanpix

TRONDHEIM/OSLO (Eurosport):
For samtlige Eliteserie-klubber skal som kjent spille uten tilskuere inntil videre. Lerkendal, Norges nest største fotballstadion, vil dermed stå tom når Rosenborg entrer sin hjemlige matte på kampdager.
– Et fullsatt Lerkendal kontra et tomt Lerkendal er det en massiv forskjell på, konstanterer Gjermund Åsen når Eurosport møter han etter trening.
– Vi skulle gjerne hatt Kjernen og resten av supporterne på tribunen, men vi må jo ta hensyn til hvordan samfunnet er nå. Vi får gjøre vårt beste for at Lerkendal fortsatt står som et fort og at ingen kommer hit for å ta tre poeng i mellomtiden.
Samtidig kan det funke andre veien også, tror Åsen.
– Det er nok litt både og. Da jeg spilte for Tromsø ønsket vi alltid å komme til Lerkendal for å stilne alle sammen. Hvem skal man stilne nå? Sikkerhetssjefene på tribunen?
Han gliser:
– Jeg som motstander av Rosenborg ønsket hvert fall alltid å stilne alle som var på Lerkendal.
  • Lørdag 16. mai offentliggjør Eurosport den nye terminlisten - se sendingen på Dplay og Eurosport Norge!

– Kan være en motivasjon

Lagkamerat Even Hovland har vært Rosenborg-spiller lenge nok til å vite hvordan atmosfæren kan være på Lerkendal når det virkelig svinger av trønderne.
– Det er en stor fanskare her med en 12. mann som gir en boost for oss. Det er klart det kan være en motivasjon for bortelaget at det ikke er noen her som vi spiller for, sier han.
Men:
– Samtidig tror jeg det er nok motivasjon for de fleste allerede at de skal møte Rosenborg.

– Flere steder med mer trykk enn Lerkendal

Eurosport-ekspert Joacim Jonsson har lite sympati overfor Rosenborg og påpeker at det er likt for alle. Han mener også at stemningen på Lerkendal de siste årene ikke har vært i nærheten av hva man vet det kan være.
– Det har klart det har litt å si. Men det er ikke sånn at det har vært noe fryktinngytende publikum på Lerkendal de siste årene. Det var vel faktisk også litt glissent i 2019.
– Det er ikke noe mer synd på Rosenborg enn på noen andre. Det var flere stadioner i fjor det var bedre trykk på enn på Lerkendal, hevder Jonsson.
Han nevner blant annet noen ganske mye mindre klubber:
– Kristiansund, Sarpsborg 08 og andre lag var veldig flink til å fylle stadionene og skape en meget god atmosfære, mener han.
Sett denne?
picture

Åpner opp om de absurde Lerkendal-minuttene: – Som en Norway Cup-kamp

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame