TRONDHEIM/OSLO (Eurosport):
For samtlige Eliteserie-klubber skal som kjent spille uten tilskuere inntil videre. Lerkendal, Norges nest største fotballstadion, vil dermed stå tom når Rosenborg entrer sin hjemlige matte på kampdager.
Eliteserien
Solbakken valgte Berisha: Må be ham løpe mindre
8 TIMER SIDEN
– Et fullsatt Lerkendal kontra et tomt Lerkendal er det en massiv forskjell på, konstanterer Gjermund Åsen når Eurosport møter han etter trening.
– Vi skulle gjerne hatt Kjernen og resten av supporterne på tribunen, men vi må jo ta hensyn til hvordan samfunnet er nå. Vi får gjøre vårt beste for at Lerkendal fortsatt står som et fort og at ingen kommer hit for å ta tre poeng i mellomtiden.
Samtidig kan det funke andre veien også, tror Åsen.
– Det er nok litt både og. Da jeg spilte for Tromsø ønsket vi alltid å komme til Lerkendal for å stilne alle sammen. Hvem skal man stilne nå? Sikkerhetssjefene på tribunen?
Han gliser:
– Jeg som motstander av Rosenborg ønsket hvert fall alltid å stilne alle som var på Lerkendal.
  • Lørdag 16. mai offentliggjør Eurosport den nye terminlisten - se sendingen på Dplay og Eurosport Norge!

– Kan være en motivasjon

Lagkamerat Even Hovland har vært Rosenborg-spiller lenge nok til å vite hvordan atmosfæren kan være på Lerkendal når det virkelig svinger av trønderne.
– Det er en stor fanskare her med en 12. mann som gir en boost for oss. Det er klart det kan være en motivasjon for bortelaget at det ikke er noen her som vi spiller for, sier han.
Men:
– Samtidig tror jeg det er nok motivasjon for de fleste allerede at de skal møte Rosenborg.
  • Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen på Dplay - externalsikre deg tilgang her!https://promo-no.eurosportplayer.com/promo/football/eliteserien-fotball-live-dplay-espNone

– Flere steder med mer trykk enn Lerkendal

Eurosport-ekspert Joacim Jonsson har lite sympati overfor Rosenborg og påpeker at det er likt for alle. Han mener også at stemningen på Lerkendal de siste årene ikke har vært i nærheten av hva man vet det kan være.
– Det har klart det har litt å si. Men det er ikke sånn at det har vært noe fryktinngytende publikum på Lerkendal de siste årene. Det var vel faktisk også litt glissent i 2019.
– Det er ikke noe mer synd på Rosenborg enn på noen andre. Det var flere stadioner i fjor det var bedre trykk på enn på Lerkendal, hevder Jonsson.
Han nevner blant annet noen ganske mye mindre klubber:
– Kristiansund, Sarpsborg 08 og andre lag var veldig flink til å fylle stadionene og skape en meget god atmosfære, mener han.
Sett denne?

Åpner opp om de absurde Lerkendal-minuttene: – Som en Norway Cup-kamp

Eliteserien
Se høydepunktene: Botheim senket Vålerenga
26/09/2021 PÅ 20:43
Eliteserien
Vecchia-dobbel da Eggen ble hedret på Lerkendal
26/09/2021 PÅ 19:16