– Brice er i mine øyne ligaens beste høyreback, og da er det selvsagt naturlig at større klubber vil jakte ham, har tidligere lagkamerat i Sandefjord, Sander Moen Foss, uttalt til VG.
Derfor trodde nok de fleste at han primært skulle konkurrere med alltid stødige og noe undervurderte Alfons Sampsted om høyrebacken. I det første intervjuet med glimt.no lot det til at Wembangomo trodde det selv også.
Eliteserien
Se høydepunktene: Lillestrøm slo endelig Vålerenga på eget gress
12 TIMER SIDEN
– Jeg synes han er en av seriens beste backer, men med tanke på kampbelastningen til Bodø/Glimt tror jeg dette kan bli bra for oss begge to. Det er bra for begge at jeg kommer hit og pusher han litt. Jeg kan lære mye av han, og kanskje kan han lære litt av meg også, sa han da treårskontrakten var signert.
Men selv om han stort sett har fartet opp og ned høyresiden, og ifølge fotballnettstedet Transfermarkt er en høyreback som til nøds kan bekle posisjonen til høyre på midtbanen, kan Bodø/Glimt ha funnet erstatteren til Bjørkan på venstrebacken.
Der har han figurert både på trening og i treningskampen mot Dynamo Kiev.
Og det var ingen hvem som helst som møtte Glimt i årets første treningskamp i Alicante. Assistenttrener Morten Kalvenes står for forklaringen:
– En del av bakteppet er at vi møtte en motstander som i fjor høst spilte gruppespill i Champions League, med to kamper mot Benfica, Bayern München og Barcelona. I løpet av oppholdet her har vi rukket å se dem to ganger live i området her, sier Kalvenes til Discovery.
– I tillegg spilte de siste seriekamp samme dag som siste kamp i Eliteserien, og det var mot Zorya Luhansk som vi har møtt to ganger i høst, senest 9. desember. Så vi hadde en grei referanse på Kiev som motstander. De har også oppholdt seg her og spilt kamper, samtidig som at dette var vår første kamp siden 12. desember, borte mot Mjøndalen.

Sparte nykommere

De valgte å spare nysigneringene Gaute Vetti og Runar Espejord, for ikke å ta noen risiko med dem. Foruten Hugo Vetlesen, Sondre Brunstad Fet og Ask Tjærandsen Skau som sto over etter smeller på trening, slapp Glimt til de fleste i den første kampen etter gullfeiringen.
– Det følger med en del logistikkutfordringer på hva som er forsvarlig med den enkelte spiller, og spenningsmomenter på hvor godt du får laget til å henge sammen. Vi har over tid vært vant til å spille to kamper i uken, mens nå var det halvannen måned siden forrige gang.
Både Ulrik Saltnes og Kjetil Knutsen var inne på at de var fornøyde med en del konturer i spillet overfor Avisa Nordland, men at de manglet en del rytme i oppgjøret som endte 1-1.
Med en del utskiftninger i stallen og på laget, er det naturlig.
– Jeg kjenner på atmosfæren her nå når vi går til hotellet og til mat, at det er litt OK pluss. Vi kom oss helskinnet gjennom en kamp, med varierende prestasjoner og perioder i kampen, men totalsummen er ålreit pluss, sier Kalvenes og fortsetter:
– Det aller viktigste for oss er at vi har fått spilt en fotballkamp, som gir oss et referansegrunnlag å jobbe videre med selv, og vi vet at herfra og fremover nå blir det en treningsuke som hele tiden bygges opp mot en syklus med en kamp i uken.

– Tar du gull, må du feire

– Det er vel kanskje, etter gullfeiring, ferie og noen måneder siden kamp med flere nye spillere inn, også litt usikkerhet hos trenerne?
– Gullfeiring og ferie er en del av det. Når du tar gull, må du feire. Og ferie er en fast del av årshjulet, sier Kalvenes.
Laget har nå trent i to uker. En hjemme i Bodø og en uke i Spania.
– Da har det vært en del av vår greie at vi etter to uker spiller kamp, med en slik type fordeling at de aller fleste spiller 45 minutter. Det er litt spennende med tanke på at vi startet med Høibråten for Lode, Wembangomo for Bjørkan, Boniface for Botheim og Hagen i stedet for Berg, sier Kalvenes, og fortsetter:
– Det er blitt en del personellendringer som vi har vært forberedte og innstilte på at måtte komme. En del av spenningen med ny sesong, er at noen nye kommer og noen forsvinner. Jeg tror de aller fleste etter kampen sitter igjen med at det var OK pluss.

Fire borte fra elleveren

Selv om det er flere nye ansilkter i stallen, som Glimt-ledelsen håper vil ha en bratt læringskurve, er det også flere erstattere som allerede kjenner systemet. Det handler også om å hele tiden ta nye steg, på intensitet, avstander og struktur offensivt og defensivt.
– For noen er det mer nytt enn andre. Det er relasjoner som skal utvikles, men for å trekke frem tre av de som spilte denne kampen, er Høibråten, Hagen og Boniface spillere som kjenner konseptet ut og inn. De har vært her over tid og spilt mye.
– Så er det spennende med Brice, som er helt nyankommen. Han har fått to uker og det var godt å få ham gjennom en kamp. Det var kjempespennende å se hvor han la listen, og det virker veldig bra.
– Er det slik at dere ser på det som en permanent løsning at han flyttes over fra høyre til venstre?
– Det får tiden vise, men der vi er nå føler jeg at vi fikk en bekreftelse på at av det personellet vi har tilgjengelig nå, så er han det beste venstrebackalternativet per tid. Og så kan vi snakke om stabiliteten og soliditeten til Alfons, som er på et veldig betryggende nivå, på den andre siden. Det er noe å bygge videre på med de to sidebackene fra i dag og frem til kamp mot AGF Aarhus om en uke, sier Kalvenes.
Sondre Sørli har også vært nevnt som et mulig venstrebackalternativ. Vegard Kongsro spilte andre omgang, men har vært linket vekk, blant annet til Aalesund.

Nei til Plestil

Den nevnte kampen mot Dynamo Kiev ble fulgt fra tribunen av tsjekkiske Dominik Plestil. 22-åringen kom til Spania sammen med sin agent.
Avisa Nordland melder nå at klubben har bestemt seg for at det ble for mange usikkerhetsmomenter omkring kant- og midtbanespilleren, og at han derfor reiser tomhendt hjem fra Spania.
– Det er en totalvurdering fra vår side som til slutt ble utslagsgivende. Vi kommer derfor ikke til å hente Plestil fra Jablonec, sier sport manager i Glimt, Håvard Sakariassen, til AN.
Eliteserien
Hudfletter Fagermo etter dette intervjuet: – Et lite stikk i magen til alle som er glade i Vålerenga
12 TIMER SIDEN
Eliteserien
Snudde til seier etter to magiske AaFK-minutter: – Helt utrolig
14 TIMER SIDEN