• Se Drammens største oppgjør «Ælv Classico» onsdag fra klokken 18.00 på Eurosport Player og Dplay. Sikre deg tilgang her!
«Ælv Clasico»-oppgjøret mellom de to Drammenslagene Strømsgodset og Mjøndalen er for mange lokale en meget betydningsfull kamp. Ekstra spesiell er den for Sondre Foosnæss Hanssen som er en vaskeekte lokalgutt fra Gulskogen. 19-åringen har spilt et titalls oppgjør mot Mjøndalen, men aldri før i Eliteserie-sammenheng.
Jeg vil tørre å si at det er en av de kampene som betyr mest i løpet av året. Jeg er Gulskog-gutt så jeg vet hvor mye den betyr for meg og hvor mye den betyr for byen også, sier Hanssen til Eurosport.no.
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31
Det er et oppgjør likt ingen andre i Eliteserien, med kun 14 kilometer som skiller de to stadioene. Da blir det blir fort en ordentlig fotballfest for naboene i Drammen.
– Jeg tror hele Drammen gleder seg til kampen, fortsetter han.
Saken fortsetter under videoen. Se hele intervjuet med Hanssen her:

Kribler i beina før derbyet: – En av de kampene som betyr mest

– En fartsfylt kamp

Backen har virkelig fått tillit av Henrik Pedersen i årets sesong, og startet i begge de siste kampene mot Kristiansund og Rosenborg. Nå gleder 19-åringen seg til å forhåpentligvis få starte i nabo-oppgjøret i hjembyen, og denne gangen på aller øverste nivå.
– Jeg har en del forventninger som mange andre. Det kommer til å bli en veldig fartsfylt kamp, med mange dueller og mye intensitet, sier Hanssen, som også innrømmer at laget er svært revansjelystne etter fire seiersløse kamper.
– Gjett om vi er revansjelystene! Vi spiller bedre for hver dag som kommer og tar nye steg. Gjett om vi er klare for ny kamp, sier han.

Unge lokale og gamle rutinerte

Med både unge lokale og gamle rutinerte er Godset godt rustet til hjemmekampen, og det er ingen tvil i hvor viktig en seier er for laget. Det vet en meget rutinert Lars-Christopher Vilsvik alt om.
I motsetning til Hanssen er 31-åringen en av Godset-spillerne som har vært i troppen lengst. Som 22-åring kom han til Drammensklubben fra Tyskland og har blitt værende siden.
– Har du prøvd å forklare viktigheten av denne kampen til ungguttene?
– Det har de skjønt etter i fjor, så det er de klar over. Det er mange av ungguttene som har vokst opp her, så de er klar over det. Alle vet hva det betyr for folk rundt og skal gjøre det som skal til for å vinne, sier Vilsvik til Eurosport.
En enkel kamp blir det ikke når to sultne lag møtes, som begge har store forventninger til å prestere. Forventninger har også Hanssen som gleder seg til en fartsfylt kveld på Marienlyst stadion.
– Jeg har en del forventninger som mange andre. Det kommer til å bli en veldig fartsfylt kamp med mange dueller og mye intensitet. Jeg gleder meg, avslutter Hanssen.
Lagene ligger jevnt på tabellen med åtte poeng i sekken hver på syv kamper spilt. Onsdag møtes lagene i årets første «Ælv Classico»-oppgjør. Få med deg nabokrigen på Eurosport Player og Dplay fra klokken 18.00. Sikre deg tilgang her!
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53
OBOS-ligaen
Hever lista etter kanonstart: – Tre mål bør det minst være
29/04/2022 KLOKKEN 08:03