Se Eliteserien på discovery+!
HAMAR (Discovery):
– Det skal bygges her i området, og så vet vi ikke så veldig mye mer enn det. Det har vært en prosess i kommunen. Vi har visst noe, men ikke når det skulle bli endelig og om det skulle bli endelig, sier daglig leder Bent Svele til Discovery.
Eliteserien
Kan ha Bjørkan-erstatteren på plass – tsjekker fikk Glimt-nei
17 TIMER SIDEN
– Det har vært en anbudsprosess, og det var rett før helgen som var nå. Så har vi hatt et møte med kommunen og skal begynne å snakke litt med dem som skal stå for utbyggingen her senere denne uken, og se hvordan det ender, fortsetter han.
– Hva er status der nå, er det bestemt at den ene langsiden skal ned?
– Den skal ned. Så vet vi ikke når, om det er i morgen eller senere. Så vi er nødt til å få snakket med dem som skal bygge og med Hamar kommune om hvordan vi løser totaliteten i dette og når det kan være. Det er såpass nytt for oss også, at det vanskelig å si så mye mer. Vi har ikke sett noen endelige tegninger eller noen verdens ting, så jeg håper vi kan få tilgang til det nå ganske snart.

Færre sitteplaser

Ifølge Hamar Arbeiderblad har Briskeby Prosjekt AS vunnet anbudet om å bygge tilleggsarealer til Hamar politihus, som ligger vegg i vegg med Briskeby.
Det betyr en riving av den gamle sittetribunen - altså langsiden på motsatt side av for eksempel TV-kameraene.
Tilskuerkapastiteten oppgis å få om lag 800-1000 færre sitteplasser enn dagens 7.500. Det skal være en estimert ferdigstillelse våren eller sommeren 2023, og er snakk om et kontorbygg kombinert med ny tribune.
– Jeg er veldig positiv til denne løsningen. Det tror jeg også de fleste andre som har fulgt sakens gang vil være. Nå kan vi tilby politiet en god løsning med politihuset, samtidig som HamKam får en oppgradering av tribunefasilitetene, sier Frode Alhaug, som er styreleder og medeier i Briskebyen Prosjekt AS, til HA.

– Passer egentlig aldri

HamKam har ikke vært i Eliteserien siden nedrykksåret 2008. Etter et suverent og overraskende opprykk forrige sesong, kan dermed returen til det øverste selskap bli på en byggeplass.
– Det passer egentlig aldri. Det hadde passet bedre på lavere nivåer, det er ingen tvil om det. Men nå er det nå slik det er. Vi er en tredjepart i dette. Det er Hamar kommune som eier anlegget, og det er regulert for forskjellige ting i området rundt her, sier Svele, og fortsetter:
– Vi har jo på en måte visst at det ville komme, men det er klart at det ville selvfølgelig vært lettere for oss hvis det hadde kommet på et annet tidspunkt. For et år siden eller hvis vi ikke hadde rykket opp. Da ville sikkert alle stått med hendene over hodet og sagt at endelig skal stadion bli ferdig. Så det passer aldri, egentlig.
HamKam-Svele: – På 14 dager mistet vi to trenere og ei langside (artikkelen fortsetter under):

HamKam-Svele: – På 14 dager mistet vi to trenere og ei langside

Det skal også være snakk om en økonomisk kompensasjon til HamKam. Den fjerde siden, kortsiden der det gamle, falleferdige klubbhuset står, er heller ikke ferdigstilt.
Slik har det vært siden 2008, da det ble klart at den forrige hovedentrepenøren måtte pakke sammen og forlate et halvferdig stadion - etter forsinkelser og diskusjoner, av økonomiske årsaker.
– Vi er i hvert fall i dialog med Hamar kommune og med utbygger, og så er alle enige om at vi skal prøve å gjøre det så skånsomt som mulig for HamKam. Det er viktig for oss, sier Svele.
Saken er behandlet bak lukkede dører. Det har ført til at allmenheten ikke har kunnet følge med på eller ha kjennskap til den - før HamKam-spiller Aleksander Melgalvis luftet sin frustrasjon over det som var kommet ham for øre på Twitter.

Sammenligner med flere andre klubber

På den mulige byggeplassen, skal Jakob Michelsen forsøke å hoppe etter Kjetil Rekdals fjorårssesong. Han kommer blant annet fra å ha ledet SønderjyskE til sølv og påfølgende Europacup-spill.
Det vant han prisen som årets trener for i Danmark i 2015.
– Det er en trener med stor erfaring fra Superligaen. Han gjorde det godt med SønderjyskE, som ligner litt på det vi har her. Han var i Hammarby, en klubb med sirkus rundt og han har tatt Odense til de beste resultatene de har hatt på mange år. Vi har fått gode referanser på ham og det stemmer veldig. Vi merker på energien hans at dette har trigget ham, sier Svele.
– Han ledet SønderjyskE til Europa og i Hammarby er det enorme tilskuertall. Hva er det mulig å få til her, tror du?
– Det som er viktig for oss, er å etablere oss. HamKam har vært opp og ned - og ned enda en gang. Vi må bygge videre på det fundamentet som er her. Det holder ikke i Eliteserien det vi gjorde i OBOS i fjor. Det må løpes litt fortere, takles og skytes litt hardere, i det hele tatt må alt være litt bedre.
– Selvfølgelig, som nyopprykket lag handler det om å berge plassen. Vi ser ikke noe videre enn det, men må legge lag på lag oppå det vi holder på med. Forhåpentlig kan vi bli en etablert Eliteserie-klubb.
Svele lister opp flere sammenlignbare klubber og steder.
– Det er ingen grunn til at vi ikke skal bli det på Hamar. Vi kan se på Sarpsborg som har etablert seg, Skien og Odd som har etablert seg, Kristiansund som har etablert seg. Sandefjord er oppe og du har Drammen og Strømsgodset. Vi har et omland og en interesse som gjør at vi håper at vi også kan være med det i selskapet.

Snakket med Solbakken før HamKam-avtalen: – Naturlig

Eliteserien
Ulykkesfuglen Victor (21) kunne juble – får hardtslående beskjed av Knutsen
I GÅR PÅ 12:11
Eliteserien
Tidligere Premier League-keeper klar for Eliteserie-klubb
25/01/2022 PÅ 14:44