Populære sporter
All sport
Vis alt

Kan bli Brann-spiller innen kort tid: – Skulle spilt i en europeisk toppliga

Espen Blaker

Oppdatert 05/06/2020 klokken 15:57 GMT+2

Ali Ahamada er i ferd med å gå fra OBOS-ligaen til Eliteserien.

Ali Ahamada

Foto: Eurosport

Keeperen på utgående kontrakt med Kongsvinger, og neste stoppested ser ut til å bli Brann. Fredag melder BT at en avtale er nært forestående, og at det i første omgang skal dreie seg om en kontrakt på seks måneder.
Eurosport sitter på de samme opplysningene, og er kjent med at det kan komme en avklaring innen kort tid.
– Ali Ahamada er en klassekeeper i norsk målestokk. Det er en keeper med en helt enorm tilstedeværelse i feltet, og en fargeklatt uten like som Brann-fansen kommer til å trykke til sitt bryst, sier Eurosport-kommentator Amund Lutnæs.
Torsdag bekreftet spillerens agent, Saruhan Tunca Turhan, til BA at 28-åringen var i samtaler med Brann om en overgang.
– Det stemmer at vi er i samtaler med Brann. Det er foreløpig ikke noe konkret på bordet, men det kan skje noe i løpet av kort tid. Vi kan nå en konklusjon i løpet av de neste dagene. Vi får se hva som skjer, sa Turhan.

– Skulle spilt i en europeisk toppliga

Flere hevet øyenbrynene da Kongsvinger fikk kloa i sisteskansen i fjor. Overgangen ble sett på som et kupp, og keeperen leverte også varene i OBOS-ligaen.
– Han skulle spilt i en europeisk toppliga, for å være ærlig. Jeg skjønte jo ingenting når han plutselig dukket opp i Kongsvinger. Han var jo ikke matchfit i starten, men spilte seg veldig opp og viste sitt potensiale utover i sesongen, sier Lutnæs.
Dermed kan Håkon Opdal få en ny utfordrer til keeperplassen. Ralf Fährmanns låneopphold avsluttes 30. juni, og tyskeren ser ut til å forlate klubben uten en eneste offisiell kamp.
Ahadama var også i samtaler med Eliteserie-klubben i fjor, men lønnskravet satte en stopper for overgangen.
Det er franskmannens offensive stil kombinert med hans gode egenskaper som igangsetter som skal være hovedårsaken til at Brann igjen har tatt opp dialogen.
Lutnæs så franskmannen i aksjon flere ganger i fjor, og skjønner hvorfor Brann ønsker seg 28-åringens tjenester.
– Han er en offensivt innrettet keeper, så sånn sett passer han godt inn. Han er god med beina og har noen helt ekstreme utkast. Han kan gjøre mye spektakulært, men også med negativt fortegn. Men for all del, han reddet langt flere poeng enn han kostet KIL i fjor.
picture

Lå lenket til sykehussenga i 32 dager: – Jeg var maks uheldig

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame