Populære sporter
All sport
Vis alt

Arrangerer ekstraordinært årsmøte om kunstgress: – Medlemmene avgjør

Caroline Simonsen

Oppdatert 19/01/2021 klokken 21:19 GMT+1

Når Brann kaller inn til ekstraordinært årsmøte står det kun en sak på agendaen: Hvorvidt det skal legges kunstgress på stadion eller ikke.

Jon-Helge Ødegård Tveita

Foto: NTB

Se Eurosports terminliste-sending onsdag klokken 12 på discovery+. Sikre deg tilgang her!
2. februar blir det arrangert et ekstraordinært årsmøte i Brann. Det skriver klubben på sine nettsider.
Årsaken er at klubben ønsker å inkludere medlemmene i spørsmålet om hvorvidt det skal legges kunstgress på Brann stadion eller ikke.
– En samlet vurdering av kritikken vi har fått, innspillene vi har mottatt og det vi selv hadde på agendaen, er nok til at det blir et ekstraordinært årsmøte for å få en anledning til å høre stemningen i medlemsmassen, sier styreformann Eivind Lund til Bergens Tidene.
Dersom medlemmene sier ja til kunstgress, rekker klubben akkurat å skifte dekke før sesongstart, ifølge avisen.
– Nå blir det medlemmene som avgjør. Vi innstiller på at det blir gitt anledning til å legge kunstgress. Men om medlemmene vil det annerledes, så er vi nødt til å ta konsekvensen av det, sier Lunde.
Tidligere i år at det ble kjent at Brann ønsket å bytte ut naturgresset på stadion med kunstgress. Hovedårsaken er at det har vært dårlige treningsforhold på Nymark i lang tid, men ønsket om kunstgress skapte reaksjoner hos fansen.
Nå skal medlemmene få være med å bestemme om det skal spilles på natur- eller kunstgress i Bergen.
Daglig leder i klubben, Vibeke Johannesen, håper klubbens medlemmer ser behovet for nytt dekke.
– Jeg håper og tror at medlemmene tar den rette beslutningen og ser at kunstgress er en nødvendighet, sier Johannesen til BT.
11 av 16 klubber i Eliteserien hadde kunstgress i 2020-sesongen. Brann, Stabæk, Sandefjord og Haugesund hadde naturgress, mens Rosenborgs stadion har 95 prosent naturgress og resten innsydd kunstgress.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame