Jublet etter overlegen derby-seier: – Jeg tror jeg får sove godt i natt

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 07/11/2020 klokken 20:35 GMT+1

Både kortene og skuddene haglet gjennom store deler av lørdagens intense «Ælv Clasico». Sosha Makani leverte tigersprang etter tigersprang i den første omgangen, mens lagkameratene gjorde vondt til verre for rivalen fra Drammen.

Mjøndalen feirer 1-0 målet til Ole Amund Sveen

• Søndag kan Bodø/Glimt sikre seriegullet. Få med deg alt fra Eliteserie-runden med Fotball Direkte søndag fra klokken 17:00 – sikre deg tilgang her!
Mjøndalen - Strømsgodset 3-0
Det kokte fra start til slutt da Mjøndalen og Strømsgodset barket sammen på Consto Arena lørdag kveld. I en kamp som var preget av høye topper, dype daler, gule kort og en stor dose adrenalin, var det nedrykkstruede Mjøndalen som til slutt kunne trekke det lengste strået
Til tross for scoringer av Ole Amund Sveen, Fredrik Brustad og Stian Semb Aasmundsen, var det Mjøndalens persiske prins som på mange måter ble hjemmelagets store helt i lørdagens derby. Strømsgodset fyrte tidvis fra alle sylindere i den første omgangen, men det hjalp lite ettersom den iranske burvokteren regelrett var i det umulige hjørnet.

– Fortjent seier

Tidligere Strømsgodset-spiller og nåværende Mjøndalen-elegant Martin Rønning Ovenstad var strålende fornøyd etter kampen.
– Jeg tror jeg får sove godt i natt. I dag hadde jeg lyst til å bevise noe for meg, og det var deilig at jeg klart. Fantastisk følelse, sa Ovenstad til Eurosport, etter at han og de andre lagkameratene hadde feiret sammen med MIF-fansen.
Også Mjøndalen-trener Vegard Hansen var strålende fornøyd etter kampslutt.
– I pausen snakket vi om at vi måtte få litt mer intensitet inn i spillet vårt, så da la vi om til en 4-1-4-1, noe som fungerte godt. Etter det synes jeg vi vinner kampen fortjent, fastslo han til Eurosport.

Drømmestart

Men det var Ole Amund Sveen som innledet drømmekvelden for de brune fra gamle Nedre Eiker. Før det var spilt fire minutter på Consto Arena sendte den tidligere Bodø/Glimt-spilleren de brunkledde i føringen til ellevill jubel fra de fremmøtte på tribunen.
Se 1-0-scoringen til Ole Amund Sveen her. Saken fortsetter under videoen.

Her sender han Mjøndalen til himmels i «Ælv Clasico»

Det brune hjemmelaget skapte momentum det første kvarteret av kampen, men så tok Henrik Pedersens gutter over banespillet under flomlysene på Consto Arena. Det haglet regelrett mot målet til Sosha Makani, men Strømsgodset maktet ikke å sette sjansene sine i den første omgangen.

– En barnekamp

Heller ikke etter hvilen fikk Pedersens mannskap dreisen på spillet, og etter en drøy time spilt doblet Fredrik Brustad MIFs ledelse. En strålende kontring etterfulgt av en enda bedre avslutning, der Mjøndalens nummer åtte lobbet elegant over Viljar Myhra i Godset-buret, fikk hele Consto til å dirre i takt med nettet bak burvokteren.
Sosha Makani fikk litt mindre å gjøre i den andre omgangen, men var svært utslagsgivende for hjemmelaget gjennom store deler av kampen. Iraneren ble også kåret til Mjøndalens beste spiller av den lokale juryen etter kampen.
Nettet bak Viljar Myhra skulle fortsette å dirre drøye ti minutter før slutt, da innbytter Stian Semb Aasmundsen gjorde vondt til verre for et hardt presset Strømsgodset.
Aasmundsen høstet skryt av MIF-sjefen etter kampslutt.
– Det der er faen meg godt gjort! Om jeg skla velge en favorittscoring, så velger jeg denne. For en spiller han er, sa en auforisk Vegard Hansen til Eurosport etter kampen.
– En ren ydmykelse, beskrev kommentator Asbjørn Myhre like etter 3-0-scoringen.
– Dette er ikke nok til å spille i Eliteserien. Vi spiller en barnekamp i dag, sa Godset-trener Henrik Pedersen til Eurosport etter kampen.
3-0-seieren over Godset gir MIF tre viktige poeng i bunnstriden. Vegard Hansens mannskap puster nå Henrik Pedersens gutter i nakken, og dansken står nå med ti strake kamper uten seier.
Se intervjuet med en rasende Henrik Pedersen etter kampen.

Irritert etter stortapet: – Vi spiller en barnekamp