Stabæk-treneren snakker med Eurosport.no på telefon fra sin egen bolig i Bærum. Han er i karantene etter å ha besøkt familie i Sverige og får dermed ikke vært på Nadderud sammen med resten av laget.
Det betyr også at han har måttet se Ola Brynhildsen-sagaen utspille seg fra avstand. Det er først og fremst leit at han ikke endte opp som mange av de andre Stabæk-talentene, mener han.
Eliteserien
Se høydepunktene fra Brann - Viking
EN TIME SIDEN
– Både Tobias Børkeeiet og Kristoffer Askildsen var store gladnyheter for Stabæk denne vinteren. Det er fantastisk at Stabæk får de summene, og at spillerne samtidig får sine ønskede overganger er veldig bra.
– Men så er det er veldig langt fra den samme solskinnshistorien med Ola. Det forstår vi alle. Men vi kan ikke få solskinnshistorier hver gang, dessverre. Jeg strever etter at vi skal få så mange som mulig av dem som trener, sier Jönsson engasjert.
– Jeg har hatt tro på Ola siden dag én, og det kunne nok ha kommet et bud fra utlandet i vinter. Men det var aldri en utenlandsk klubb som helt konkret kom på banen.
– Utenlandsdrømmen har jo ligget der for Ola hele tiden, som for de andre talentene vi har hatt. Vi har forsøkt å hjelpe han med den. Så kom aldri det riktige budet på han, så lenge jeg har vært her. Men jeg håper jeg for Olas del at det kommer etter hvert.
Treneren forteller videre at han har snakket med Brynhildsen etter det hele tok seg opp på mandag og 21-åringen selv ikke ønsket å snakke med pressen.

Forstår supporterne

– Jeg har snakket med han. Jeg ser jo begge sider her. Men at våre supportere reagerer, det forstår jeg jo. Det tror jeg Ola også forstår.
– Det er et sunnhetstegn at våre supportere er såpass engasjerte også, sier treneren.
Supporterne har også vært meget skarpe i sin omtale av spilleren de siste dagene og ikke lenger ønsket at han skal oppholde seg i klubben. Det kommer han dog til å gjøre.
– Jeg har forståelse for tankene til supporterne. Men når treningene omsider kommer igang, når enn det blir, så trenger vi spillere. Da bør også Ola Brynhildsen være med å konkurrere i spillegruppa.
– Det finnes jo en mulighet for at det skal komme igang nå i juni. Da er han med og konkurrerer om en plass på laget. Det har blitt vanskelig og komplisert nå, dette her. Vi trenger alle spillerne så lenge som mulig i Stabæk. Det er utgangspunktet, sier han.

Kjenner seg ikke igjen i Rune Brynhildsens beskrivelser

Mandag gikk Rune Brynhildsen, far og rådgiver for Ola, ut og snakket om at klubben hadde overpriset sønnen. Samtidig hevdet han Stabæks høye motkrav har skremt vekk en rekke europeiske klubber som var interessert.
– Ingen har blitt overpriset på noe tidspunkt her. Ingen Stabæk-spillere skal føle seg fastlåst eller ha en grunn til å føle seg det, sier Jönsson.
– Det har definitivt ikke vært et bra nok bud på Brynhildsen mens jeg har vært i Stabæk. Jeg ser ingen på det laget her som har blitt overpriset. Jeg kan ikke skjønne den beskrivelsen. Jeg har absolutt ikke hørt om noe konkret fra utlandet så lenge jeg har vært her. Ikke i det hele tatt.
Han påpeker at interessen for Brynhildsen begynte før han returnerte til klubben i juni 2019, så det kan ha skjedd ting da som han ikke er klar over.
For å illustrere med et slags eksempel på hvordan han mener Stabæk behandler spillere som vil prøve seg i utlandet, sier svensken følgende:
– Si at en annen spiller, for eksempel Tobias Børkeeiet, kunne velge mellom to klubber. Om Stabæk skulle få en million mindre, så lenge Børkeeiet får velge klubben selv, så er det viktigere for oss. Der synes jeg Stabæk som klubb alltid har vært flinke med spillerne.
– Det er absolutt dette vi har prøvd å få til med Ola også, så lenge jeg har vært her, forteller han.
Han har hatt en løpende dialog med både Rune og Ola Brynhildsen gjennom hele vinteren.
– Rune og jeg var veldig enige da vi snakket for tre-fire uker siden. Jeg sliter med å se at klubben skal kritiseres for behandlingen så lenge jeg har vært her. Jeg sliter med å se hva vi skulle gjort annerledes.
Se hele debatten her:

Indre bane i karantene: Den store Brynhildsen-debatten

Eliteserien
Se høydepunktene fra Sarpsborg - Vålerenga
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Klokkeklar beskjed om matchvinner-helten: – Han har vært for dårlig
EN TIME SIDEN