Mandag morgen uttalte Molde-direktør Ole Erik Stavrum at det var vanskelig å forholde seg til uvitenheten om hvor og hvordan Moldes bortekamp mot Qarabag skal spilles.
– Det gjør det veldig vanskelig for oss. Vi må ha bestilt både fly og hotell. Full pakke. Det forverrer ting for oss, og ventingen gjør det helt sikkert ikke billigere, sa Molde-direktør Ole Erik Stavrum til NTB.
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10
Aserbajdsjan ligger utenfor Schengen-området, og dermed gjelder ikke de tidligere avtalte unntaksreglene om karantene som NFF har fått gjennom hos myndighetene. Overfor Eurosport.no sier konkurransedirektør i forbundet, Nils Fisketjønn, at det jobbes iherdig med å få på plass et slags unntak fra loven.

Brev til statsministeren

– Vi har fått gjennomslag for at det skal være et unntak med lag fra innenfor schengen-området. Nå mangler vi bare et svar på de klubbene som er involvert med norske lag fra utenfor schengen-området, sier han og forteller om ett av mange brev sendt til statsministerens kontor.
For flere uker siden begynte NFF jobben med å få gjennom et unntak i loven for å sørge for at Europa-kampene til norske lag kunne gjennomføres. Torsdag kveld forrige uke sendte de en ny forespørsel direkte til statsministerens kontor for å framskynde prosessen.
– Etter torsdag kveld har vi hatt et møte med klubbene. Status er at vi får et svar i løpet av denne uken, forhåpentligvis på onsdag. Dette er et unntak fra loven, så det er ikke rett fram. Det skal gjennom mange ledd, forteller han.
Fisketjønn sier reglene for reiser innenfor Schengen er avklart og peker på U21-kampen mellom Norge og Gibraltar som et eksempel på at det fungerte fint. NFF har dog fått beskjed om at når det gjelder utenfor Schengen, så trenger myndighetene mer tid på å bestemme seg.

Angår flere enn Molde

Om Rosenborg slår Ventspils i Europa League-kvaliken, kan de også møte motstand fra utenfor Schengen-området.
– Etter dette er det jo også Rosenborg som kan møte Alanyaspor som også er utenfor Schengen. De kan jo ikke reise til Lerkendal uten noe unntak. Så dette gjelder begge veier, også med lag som skal inn i Norge.
Fisketjønn understreker at søknaden om unntaket i loven dermed er viktig for hele den norske fotballhøsten. Landslaget har også kamper av betydning i resten av 2019.
Fått med deg denne?

– Det skal ekstremt mye til for at de skal holde seg i Eliteserien

Eliteserien
Eikrem spekulerer i Berg-spill og skamroser rivalen
26/10/2021 PÅ 21:29
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
21/10/2021 PÅ 11:33