Sportssjef i Stabæk, Torgeir Bjarmann, bekrefter torsdag kveld overfor Eurosport at Herman Geelmuyden (18) kan bli Stabæk-spiller igjen - litt over ett år etter at han forlot Eliteserien til fordel for PSV Eindhoven i november 2019.
– Vi er hvert fall fullt informert om situasjonen. Han er jo Stabæk-gutt, så det ville jo vært rart om vi ikke så på muligheten. Så er han PSV-eiendom, så det er jo ikke bare å hente han. Men hvis ting skulle løse seg, så er det absolutt en spiller vi ser på.
Eliteserien
Se høydepunktene: HamKam spolerte festaften på Valle
2 TIMER SIDEN
VG omtalte tidligere torsdag interessen, der agent Mike Kjølø sier følgende:
– Med en spiller som Herman og hans kvaliteter, er det naturlig at toppklubbene i Norge viser interesse.
Nå forteller Bjarmann at de skal sette seg ned med spilleren og familien hans.
– Han ønsker vel å komme hjem og restarte her i Norge. Vi har ikke hatt møte med spiller og familie ennå, men det kommer i nærmeste framtid. Han er interessant og en type spiller som vi per i dag ikke har i troppen. Sannsynligvis har han ikke blitt noen dårlige fotballspiller siden sist.
– Er det flere klubber som viser interesse?
– Jeg vet ikke noe om konkurransen om han. Vi presenterer det vi har for han nå, så får vi se om det holder til at han velger Stabæk igjen. Jeg har hvert fall fått noen oppfattelser på at han og familien er interessert i å høre hva vi kan tilby, kommenterer sportssjefen.
Han har ikke noe konkret tidsperspektiv på når en eventuell overgang kan bli klar. Geelmyuden er under kontrakt med PSV, så man må komme til enighet med både klubb og spiller.
– Vi starter jo å trene 1. februar, så vi ønsker å ha flest mulige spillere klare til det. Så får vi se hvor fort vi eventuelt får det til.

Gir Bohinen-oppdatering

Stabæk er en klubb det tradisjonelt alltid har vært bra med aktivitet hos i overgangsvinduer. Nå har de kun ett konkret salgsobjekt.
– Det er egentlig bare Emil Bohinen det jobbes med og det er en plan for at skal selges. De andre unge skal beholdes. Emil hadde en god høst, og det virker det som en del har fått med seg. Men så er jo markedet helt annerledes nå, så det er vanskelig å spå.
– Har det vært konkrete bud i dette vinduet?
– Det har ikke vært konkrete bud, men det er direkte kontakt med klubber. Det er mer enn bare agentprat. Det er noen av de klubbene som har vært aktive nå, og så har det vært noen nye.
– De som er interesserte er spredd godt utover i Europa i flere ligaer. Vi er ute etter rett klubb for Emil og best mulig betalt for Stabæk.
Dette har Bohinen tidligere sagt om interesse fra utlandet:

Bohinen om utenlandsinteressen: – Holder alle mulighetene åpne

Eliteserien
Se høydepunktene: Molde tok alle tre poengene med fra Sunnmøre
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Viking med tremålsseier over Jerv
2 TIMER SIDEN