• Rosenborg serieåpner borte mot Vålerenga søndag. Lad opp til storkampen på discovery+ fra klokken 16:00 - sikre deg tilgang her!
Det vil ikke være akseptert fra Lerkendal-publikummet med en ny sesong som i fjor.
I år må Rosenborg være med fra første serierunde, og mye av sesongen defineres i løpet av de seks første rundene. De to siste sesongene har man sviktet enormt i starten. Til tross for at Hareide har en enorm standing, tror jeg han vil få trøbbel hvis resultatene uteblir. Det trønderske publikumet er lei å være borte fra gullpraten i mai.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Million-solbriller og Eliteseriens Rafael Nadal
17 TIMER SIDEN
Jeg tror RBK er for langt etter Molde, og jeg blir overrasket om de tar igjen forspranget denne sesongen. Men jeg tror de klatrer på tabellen.

Overgangsvinduet

Svenskeinvasjon og en nabogutt har kommet inn. Et vindu helt på det jevne.
Backene Adam Andersson og Jonathan Augustinsson vil gjøre jobben sin, men det er ingen stor oppside på disse to. Det er det derimot på Stefano Vecchia. Trollgubbben fra Sirius kan vinne kamper på egenhånd. Problemet er at han vært så mye skadd de siste sesongene, at jeg er veldig usikker om han holder stand i det treningsregimet som Hareide kjører.
Guillermo Molins som er siste svenske inn. Han har et nivå som er meget høyt, men spøsmålet er om kroppen holder.
Forventet lagoppstiling (4-3-3): Hansen - Reitan, Hovland, Eyjolfsson, Augustinsson - Hoff, Henriksen, Zachariassen - Ceïde, Islamovic, Vecchia

Rosenborgs fem første kamper:

Vålerenga - Rosenborg søndag 9. mai klokken 20:00 på Eurosport Norge og discovery+.
Rosenborg - Viking torsdag 13. mai klokken 20:00 på Eurosport Norge og discovery+.
Bodø/Glimt - Rosenborg søndag 16. mai klokken 18:00 på TVNorge og discovery+.
Rosenborg - Brann torsdag 20. mai klokken 20:30 på TVNorge og discovery+.
Rosenborg - Molde mandag 24. mai klokken 20:00 på Eurosport Norge og discovery+.

Keeper - 7

Hansen har stått to menneskelige sesonger i de to siste, men keeperen holder fortsatt god klasse – og RBK hadde ikke byttet han ut mot noen andre i Eliteserien. Bak ham finnes Julian Faye Lund. Lund imponerte i et flertall av kampene i fjor, da Hansen var skadd, men er ikke i nærheten av på kunne konkurrere ut lagets keeperkjempe.

Forsvar - 7

Her er det mye nytt, sammenlignet med starten av fjorårssesongen.
Reginiussen, Meling og Hedenstad er borte. Inn har et par svenske backer kommet. Eyjolfsson kom i fjor høst, i tillegg er Besim Serbecic tilbake fra utlån. Det er nok fortsatt en del spørsmål knyttet til Serbecic for Hareide. Har Serbecic utviklet seg til den spiller RBK håpet da de kjøpte han, og klarer han allerede i år å styre det offensive spillet fra den bakre fireren? Eller er det slik at Markus Henriksen blir trukket ned for å styre? Defensivt skal denne fireren være mer en sterk nok, men nykommere Augustinsson og Andersson har ikke vært noen poengspillere tidligere.

Midtbane - 8

På papiret er denne lagdelen nærmest full pott målt ut fra Eliteserie-kvalitet. Men nå er fotball ferskvare, og Ciljan og Henriksen kommer fra en svak sesong. Zachariassen leverte til 20 i stil og var en av seriens bedre spillere. Med tanke på Ciljans skadehistorikk er Vebjørn Hoff hentet inn, og han er en topp nasjonal spiller. Bak de nevnte tre finnes rutinerte Anders Konradsen og unge Tagseth. Denne lagdelen bør være ligaens beste.

Angrep - 7

50 mål i 2020 var 53 mindre enn gullvinner Glimt og 27 færre enn sølvvinner Molde. Skal RBK ha ambisjoner om gullkamp må målfabrikasjonen opp.
Angrepsspillet var idefattig og lettlest hele forrige sesong. Trollgubben Vecchia vil løsne opp og gjøre RBKs angrepsspill mer uforutsigbart. Holse imponerte i fjor og var en av de positive overraskelsene i RBK. Islamovic var helt ok og avsluttet sesongen godkjent. Her har Guillermo Molis kommet inn som et alternativ. Han er utvilsomt god nok, men spørsmålet er om kroppen henger sammen. Emil Konradsen Ceide er uhyre spennende og har det meste som skal til for å bli en topp kantspiller. Widesheim-Paul er det mer spørsmålstegn rundt.

Benken - 7

Med Adam Andersson inn har man en som dekker begge backene. Molins er hentet inn som spissalternativ og i midtbaneleddet finnes det fluss av kvalitet. RBK tåler et par skader uten å være nevneverdig svekket.

Treneren - 8

Åge Hareide har en CV som ingen annen Eliteserie-trener er i nærheten av, og en autoritet som en vaklende klubb trenger. Sett i lys av det, burde han være en klink 10-er her, men jeg synes dog høsten var litt skuffende og Hareide fikk aldri noen dreis på angrepsspillet hos RBK. Han må opp på hesten fra start av denne sesongen.
SAMLET SUM: 44

Hellands Fantasy-favoritter fra Rosenborg

Nøkkelspilleren

Dino Islamovic
Det er så enkelt at hvis RBK skal ta gull, så må de ha en spiss som fungerer fullt ut og scorer opp mot 20 mål. Det ansvaret ligger hos Islamovic.

Gjennombruddet

Ole Sæter
Leverer Sæter på samme nivå som han snakker, vil dette være årets sensasjon i norsk fotball. Den meget frittalende spissen har noen fysiske attributter som er meget interessante, og det skal bli uhyre spennende å se han på dette nivået.

Salgsobjektet

Emil Conradsen Ceide
Unggutten har de fleste ferdigheter som en kantspiller skal ha. Bra tempo og fysikk. Meget god en mot en, og utvikler han poengspillet er han RBKs neste eksport.

Undervurdert

Even Hovland
Det er få spillere som får så mye kritikk som Hovland til tross for at han nasjonalt leverer på et jevnt høyt nivå.

X-faktoren

Kristoffer Zachariassen.
Bergenserens press-spill og evne til å komme på de dype løpene inn i offensiv boks vil gjøre RBK vanskeligere å spille mot. Han viste i fjor at han er gull verdt for trønderne.

Seriestart Spesial: Rosenborg med Åge Hareide og Stefano Vecchia

Eliteserien
Fikk ikke spilletid av Rekdal – nå lånes han ut til gamleklubben
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Keeperhelten reddet ett poeng: – Alle sin drøm
I GÅR PÅ 06:25