MOLDE (Eurosport.no):
Starten på den siste uka i mai har vært av den spesielle sorten for spillergruppa i Molde. Mandag sprakk bobla som omhandler lagkamerat Vegard Forrens urettmessige bruk av spillernes botkasse for å dekke inn underskudd på spill på nett. Et tema som har opptatt Molde-stallen i et tre måneder allerede.
Eliteserien
Kunstkritiker Hulsker om oppsiktsvekkende drakt: – Samtidskunst
5 TIMER SIDEN

Holdes internt

Nå vurderer Molde-ledelsen om de skal gå til det skritt å avskjedige spilleren med over ti års fartstid i klubben. Fredrik Aursnes og lagkameratene syns hele affæren med Vegard Forrens gamblingproblemer er en lei sak.
– Jeg kan ikke si så mye om det, vi har fått beskjed om at Ole Erik skal svare på det, så jeg skal ikke uttale meg. Det er greit å holde ting internt, kanskje, sier Aursnes til Eurosport etter trening på Aker stadion.
Tirsdag var det mer rikspresse på en Molde-trening enn på lenge. Men spillerne hadde fått munnkurv og klar beskjed om at kun administrerende direktør Ole Erik Stavrum skulle uttale seg om Forren-saken. Aursnes ønsker likevel å legge til:
– Det er en god kompis og jeg har ingen vonde ord å si om Vegard, jeg er glad i ham, sier midtbanespilleren.

Populær Forren, tross tillitsbrudd

Molde FK ønsker å framstå med én, samlet tunge i denne svært betente saken. På den ene siden skal man ivareta hensynet til en spiller og ansatt man har et nært forhold til. Samtidig må man vurdere hvor alvorlig tillitsbruddet hans er overfor arbeidsgiver og lagkamerater.
Eurosport vet at de fleste i Molde-garderoben er glad i Forren og at han generelt er en populær fyr i miljøet med sin lune replikk og skjeve smil. Samtidig har flere reagert sterkt på at sjefen for botkassa har forsynt seg med deler av fellesskapets penger – selv om intensjonen kun var lån, og at meningen var å betale tilbake.
Derfor er det avgjørende at man raskt konkluderer for å få saken ut av verden.

– Ingen kommentar

Eurosport hadde i likhet med øvrige medier på Aker stadion fått beskjed om å ikke ta opp Forren-temaet med spillergruppa. På spørsmål om hvordan det siste døgnet hadde vært, forholdt spillerne seg lojalt til klubbens vedtak om munnkurv.
– Bare spør du, så skal jeg svare, jeg, sa Magnus Wolff Eikrem.
– Hva syns du om situasjonen?
– Ingen kommentar, det må du ta med Ole Erik, parerte Eikrem.
– Jeg har ingen kommentar, følger midtstopperkollega Stian Gregersen opp.
– Det skal du snakke med Stavrum om, jeg vet ikke så mye om den saken, sier nyankomne Ola Bryhildsen.

– Sparken ingen løsning for Forren

Også for Molde-direktør Ole Erik Stavrum er det viktig at saken får en rask løsning.
– En avklaring bør komme ganske snart, for både oss og Vegard sin del. I løpet av noen dager, helst, sa Stavrum til Eurosport tirsdag.
Forrens advokat Odd Arne Nilsen deler interessen for å komme til en løsning, men ser ikke hvordan det skal kunne skje dersom MFK lander på å gi Forren sparken.
– Det er ikke mulig det, da vil det dra ut i tid, sier Nilsen til Eurosport onsdag morgen.
– Hvorfor ikke?
– Nei, fordi for Vegards del er ikke det å få sparken en løsning, svarer advokaten.

Møtevirksomhet onsdag

Med det utfallet er det altså duket for en offentlig skittentøysvask som vil havne i retten. Det vil Molde for all del unngå for å ikke havne i en ny omdømmeskvis.
– Alle klubber er alltid opptatt av et godt omdømme, det er vi også opptatt av, sa direktør Stavrum tirsdag.
Senere onsdag skal Nilsen i samtaler med sin klient og hans rådgiver Sverre Mauseth for å drøfte veien videre. I går var det ikke mye kontakt mellom hans part og Molde FK, men det er ventet mer dialog i løpet av kort tid.
Sett denne?

Molde-sjefen om Forren: – En spiller vi er veldig glad i

Eliteserien
Slapp «bare» inn ett: – Dette poenget kan bety alt
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
– Finner ikke rytmen som gjør at vi glir gjennom som varm bæsj i kram snø
6 TIMER SIDEN