– Jeg kjenner byen og fansen og er trygg på folk, det er masse kjentfolk her. Det er fine fans, det er Marienlyst og noe som jeg har vært glad i før. Det føles nesten som å komme hjem. Jeg er klar for å bidra, sier Valsvik til Discovery.
Han har nettopp gjennomført sin første økt med gamleklubben, som han ble presentert for tirsdag kveld. Det var dagens første av to økter, og det var en glad og lettet 27-åring som gjennomførte noen intervjuer etter exiten fra Rosenborg. Nå er han tilbake i Drammen.
Eliteserien
Se høydepunktene: Overlegne Bodø/Glimt ydmyket Odd i målfest
21 TIMER SIDEN
– Det er samme by og samme klubb, men ting er litt forandret også, selvfølgelig. Det har vært litt ståhei og sånt, det er vel der forskjellen ligger, men det er samme klubb og samme divisjon, og jeg ser på treningen her at det er masse bra spillere og talenter, så dette har jeg lyst å være med på.

Ikke skremt vekk

– Turbulensen i klubben den siste tiden og 1-6 mot Fredrikstad skremmer deg ikke, altså?
– Nei, det gjør egentlig ikke det. Jeg har tro på at dette skal bli bra. Jeg kjenner trenerne fra før av og hadde dem sist, og tenker at dette var det beste alternativet nå. Jeg har sagt at jeg har lyst til å komme tilbake, og det er perfekt timing og bli med på å snu det og få til noe positivt, sier Valsvik.
Søndag ble kontrakten hans med Rosenborg terminert. Strømsgodset har forsøkt å hente stopperen som har stått langt bak i Lerkendal-køa i om lag fire måneder, og det siste betyr en del for 27-åringen - som mener han har mye å bidra med.
– Det betyr veldig masse. Jeg har alltid hørt det, og da ting løste seg som det gjorde, er dette trygt og godt, at de satt og ventet på meg. Det er fem år siden jeg var her sist, og har vært ute og fått en del erfaring. Jeg er en litt tryggere type og litt eldre utgave. Det er mange unge talenter her, og kanskje kan jeg lede dem litt, med vinnerinstinkt og trøkk. Jeg skal høres og merkes.
– Har du allerede studert terminlista og blinket deg ut en kamp mot Rosenborg, eller?
– Det har jeg faktisk ikke tenkt på. Det kommer kamp på kamp nå, men det blir sikkert spesielt. Men jeg tror vi skal fokusere på en kamp av gangen, og jeg tror dette blir veldig bra.
Se intervju med Valsvik her (saken fortsetter under):

Tøff avskjed i RBK – ikke skremt av Godset

– Det har vært tøft

Det siste halvåret i Trondheim har for Valsviks del vært preget av negative overskrifter og lite spilletid. I januar gikk han ut mot egen klubb i lokalavisa Adressa og beskyldte Rosenborg for å forsøke å fryse ham ut av klubben han har vært i siden 2019-sesongen. Oppslaget førte til at han fikk en reprimande av Åge Hareide. Siden har det vært lite dialog mellom trener og spiller, slik Discovery oppfatter situasjonen.
For noen uker siden åpnet han også opp til Discovery om den siste tiden og at han innså at han kanskje måtte se seg om etter andre muligheter.
– Hvordan har du opplevd det?
– Det har vært tøft, det skal jeg ærlig innrømme. Det har ikke vært kjekt, men jeg har trent og vært profesjonell. Når du vet at du ikke er i fremtidsplanene til en klubb, er det ikke noe kjekt å gå på trening hver dag og vite at uansett hva du gjør, så har du ikke noe sjanse. Da jeg reiste fikk jeg vel ikke en takk på hjemmesiden engang. Det sier vel sitt. Jeg kan jo takke dem da og ønske dem lykke til, sier Valsvik og fortsetter:
– Men det sier vel sitt, så det er ikke noe mer å kommentere, egentlig. Jeg er veldig happy med å komme hit og få den responsen jeg har fått. Det er kjekt å bli behandlet slik når du har hatt en periode der du føler at du ikke har vært behandlet på en fortjent måte.
– Hva synes du om det, da, den avskjeden du fikk og den takken du nevner?
– Altså, jeg trenger ikke kommentere det. Det er noe de må tenke over, om det er slik de vil holde på.
Nyheten på Rosenborgs nettsider var kort og konsis. «Rosenborg og Gustav Valsvik er enige om å terminere konrakten med umiddelbar virkning. Valsvik endte dermed med 32 kamper for Rosenborg.»

– Ikke greit

For han kjenner på en stor kontrast til å være en så ønsket mann i Godset.
– Det er kjekt. Jeg er veldig lettet over å komme hit og bli ferdig med den perioden, og virkelig vise hvem jeg er og bidra med de ferdighetene jeg har og den typen jeg er. Det blir en befrielse.
– Er du bitter, er du sint, er du lei deg - hva er du?
– Jeg er ikke lei meg. Jeg er mest lei meg for andre kompiser og lagkamerater som er blitt behandlet på samme måte. Jeg er sistemann som reiste derfra, og jeg har klart meg fint. Jeg har trent og hatt det greit, men det er verre å se at lagkamerater også er blitt behandlet på samme måte og enda verre. Jeg synes ikke det er noe greit, sier Valsvik og fortsetter:
– Nå er jeg bare lettet for å bli ferdig med det kapittelet der og ha blanke ark. Nå kommer jeg til en klubb jeg er glad i og har lyst til å bidra og gi jernet her. Det er ikke så mye mer å kommentere når det har fløyet ut mann etter mann den siste tiden. Hvordan de behandler folk, får være opp til dem. Jeg er ferdig med det nå.
RBK-trener Åge Hareide har tidligere vært åpen om at konkurransen om en midtstopper-plass i Rosenborg har vært tøff og at Valsvik er blitt coachet på samme måte som andre spillere. Da termineringen var klar, svarte sportssjef Mikael Dorsin at det handlet om økonomi og spilletid, slik som eksempelvis med Helland, Botheim og Adegbenro.
– Begge parter var enige om at det er det beste. Han kjenner på at han ikke har så stor mulighet til å få spilletid, og det samme tenker vi. I tillegg kommer det økonomiske, sa Dorsin til Adresseavisen.
Både Hareide og Dorsin har tidligere uttalt til Adresseavisen at de ikke kjenner seg igjen i Valsviks beskrivelser og mener de har strukket seg langt for å finne løsninger.

Avviser klausul - har ambisjoner

Nå har han altså skrevet under en avtale ut 2023 med klubben han spilte for fra 2014 til 2016. Discovery kjenner til at han har vært diskutert også på Åråsen, på Nadderud og i Bergen.
– To og et halvt år her er trygt og godt. Nå er det bare å brette opp ermene og jobbe på. De har ikke kontaktet meg personlig, men det er sikkert vært klubber som er interesserte i stoppere, som jeg har skjønt. Det har sikkert vært diskutert, men nå er valget tatt og jeg er veldig trygg på det.
– Stemmer det at du har en åpning i kontrakten på at du kan dra til sommeren og i neste vindu?
– Nei, det har jeg ikke. Det er vel ikke lov heller, så vidt jeg vet. Men jeg har ambisjoner som alle andre, og gode prestasjoner her, uansett hvem det er, kan det åpne muligheter. Det viktigste for meg nå, er å prestere godt sammen med lagkameratene mine og da blir dette bra. Da kan vi se oppover på tabellen og lykkes sammen.
Eliteserien
Se høydepunktene: Rosenborg-debutanten imponerte i seieren mot Hamkam
21 TIMER SIDEN
Eliteserien
Knutsen med gode nyheter til Glimt-fansen: – Mye tyder på at han blir værende
I GÅR PÅ 17:19