BERGEN / OSLO (Eurosport):
Da Kåre Ingebrigtsen ble ansatt på sensommeren i fjor, uttalte han ambisjoner om seriegull med Brann i den kommende sesongen. Men utover høsten ble vondt til verre for laget, og klubbens nye trener trakk seg litt på det målet.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Fredag spilte laget mot regjerende seriemester Bodø/Glimt i treningskamp. Etter kampen fikk den nye stansen i treningskamper stort sett alt fokus, til tross for at Brann vant og det 16 år gamle barnebarnet til selveste Kniksen, Niklas Jensen Wassberg, scoret i sin aller første kamp på seniornivå.
Men snakket om seriegull er ikke i spill igjen.
– Nei, det er det ikke. Vi har et ungt lag og en fin gjeng å bygge videre på, men jeg tror ikke vi skal sette oss noen voldsomme resultatmål. Vi skal være nøye med å utvikle oss, se fremover og bli bedre enn i fjor, sier Ingebrigtsen til Eurosport.
Etter tiendeplassen forrige sesong, har det også skjedd mye i og rundt Brann. Det har vært avstemning på et ekstraordinært årsmøte rundt forslaget om å legge kunstgress på stadion som følge av dårlige treningsforhold, og denne uken ble det også klart at sportssjef Rune Soltvedt er ferdig i jobben etter seks år i rollen, etter at klubben bekreftet at de tok initiativ til den prosessen.
En rekke spillere er også forsvunnet ut, som Fredrik Haugen (28), Gilli Rolantsson (28), Ali Ahamada (29), Jon Gudni Fjoluson (31), Taijo Teniste (33) og Bismar Acosta (34). Inn er flere yngre og mer uerfarne spillere kommet, med Moonga Simba (20), Filip Delaveris (20), David Møller Wolfe (18) og nevnte Jensen Wassberg (16) som eksempler.
Mot Glimt fikk man se et spillende Brann-lag på teppet i Vestlandshallen.
– Det er en del av tanken, å spille og tørre å spille når vi kan, og være veldig direkte når vi har muligheten til det. I dag ble vi i perioder litt for direkte. Vi må finne en kombinasjon på når vi skal gjøre det og ikke gjøre det, og har litt å gå på, men er på god vei, sier Ingebrigtsen.
Klubben jakter fortsatt på forsterkninger, og aller helst vil det skje på midtbanen.
– Når vi får inn Simba nå, så er vi ålreite. Vi er litt tynne på midten, men vi har to 16-åringer som har begynt å blande seg inn. De skal trene med oss, men vi ser etter om vi kan forsterke oss på midtbanen. Vi har nesten gått fra det eldste laget til det yngste laget på fire måneder, så vi trenger litt erfaring.
– En slags revolusjon?
– Ja, det er det. Vi må bygge et lag som kan spille sammen. Alle kikker til Glimt, men det Glimt-laget har spilt sammen bortimot siden 2017. Så det tar litt tid å bygge samhandling og relasjoner, og det er vi håper vi kan gjøre, med en ung gruppe med en del voksne ledere i.
Sivert Heltne Nilsen var som kjent aktuell, både for sine kvaliteter som spiller, men også for sine lederegenskaper. Han forsvant i stedet til Belgia.
Mot Glimt bar plutselig Robert Taylor kapteinsbindet selv om Daniel Pedersen spilte. Ingebrigtsen forsikrer imidlertid om at Pedersen fortsatt er kaptein, men at det var et forsøk på å få frem flere ledere i laget.
Taylor tok ansvaret, og var blant de beste mot Bodø/Glimt.
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51