Populære sporter
All sport
Vis alt

Jager toppscorertittelen i år også: – Gjør bare de samme tingene

Susanne Furøy Wergeland

Oppdatert 29/07/2020 klokken 08:30 GMT+2

Torgeir Børven scora seks mål på de fire første seriekampene i år. Så gikk han til Rosenborg. Der har det blitt ett mål på seks kamper.

Børven

Foto: Scanpix

TRONDHEIM (Eurosport.no):
Men toppscorertittelen for 2020 gir han ikke opp.
– Er det ikke bare to mål opp, da? Og med sju mål på ti kamper er jeg på skjema fra i fjor, sier han.
I fjor ble det 21 mål på 30 kamper. I år er det foreløpig Kasper Junker som topper med ni mål. Pellegrino har åtte, før Zinkernagel, Koomson og Børven følger med sju hver.

– Frustrerende

Mot Haugesund kom han til én stor sjanse, og spissen mener han vet hvor problemet ligger.
– Det blir mye som liksom må gjøres før ballen blir slått inn, så vi må se muligheten til å få slått den inn i feltet litt tidligere. Man scorer ikke målene ute på kanten, sier han, og fortsetter:
– Så blir det litt for store avstander til at vi klarer å gjenvinne når vi først slår inn. Så da blir det til at vi mister ballen. Så må vi ned igjen og bygge opp fra start før vi får en ny sjanse, vi får ikke bitt oss fast og satt press over tid.
– Det er frustrerende ikke å få det til. Jeg er nok ikke den eneste som føler på en frustrasjon, sier han.
– Gjør du personlig noe annerledes enn i Odd, hvor du bøttet inn mål?
– Jeg prøver bare å gjøre de samme tingene. Jobben min er å være klar i boksen og gjøre min del av jobben i presspillet. Så jeg må vel bare fortsette med det jeg gjør.

Fikk toer på børsen

Etter en kamp hvor han var lite involvert mot Haugesund ble han belønnet med en toer på børsen i Adresseavisen. Kritikken tar han ikke til seg.
– Jeg har spilt mange slike kamper i Odd også, men så har jeg kanskje fått et mål, og da er alt «good», så det er ikke farlig.
Torsdag kommer Viking på besøk på Lerkendal, og spissen er klar på at den lille tiden frem mot den kampen må brukes godt i Trondheim.
– Det er ting å ta tak i, og det må vi bare trene på. Dette er jo en spillergruppe som har lyst å vinne noe, så vi må ta opp hansken og få ting gjort. Det er bare oss selv vi må finne ut av.
Fikk du med deg denne?
picture

Uenig i bruken av Børven i storform: – Det er dødt, kjedelig og uinspirert!

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame