I en kamp full av vendinger, scoringer og temperatur, viste Sivert Heltne Nilsen noe av det som gjorde ham så sterkt ønsket av gamleklubben.
Selve spillet er på vei opp, der han både kriget defensivt, forsøkvis fungerer som et skjold foran stopperne og han var også involvert i flere scoringer fremover.
Eliteserien
Eliteserie-komet på eksklusiv talentliste: – Han har tatt store steg
I GÅR KLOKKEN 13:01
Men han kom også godt under huden på flere motspillere og trenere.
Noen minutter før pause lå han på bakken og holdt seg til magen etter en situasjonen der LSK-stopper Espen Garnås så ut til å ta igjen med en albue.
– Det var litt riving og knuffing og jeg ga en skubb tilbake. Det var ikke noe farlig spill i det hele tatt, men dommeren så det annerledes. Og jeg ga ham muligheten til å gi meg gult kort, så jeg var dum der, sier Garnås etter kampen.
– Overspiller Heltne Nilsen?
– Ja.
Samme mann var i fokus etter 50 minutter, på stillingen 1-0 til Brann. Ute ved sidelinjen gikk han i bakken etter en «duell» med Lars Ranger. LSK-trener Geir Bakke tente til og ga Brann-spilleren klar beskjed om hva han mente i den situasjonen.
– Jeg gjør det som trengs for å vinne. Det var nødvendig å dra ned tempoet litt, og da må man ta de grepene man kan gjøre, sa Heltne Nilsen til Discovery etter kampen, om situasjonene der han provoserte motstanderen.
(Artikkelen fortsetter under):

Her provoserer Brann-spilleren frem irritasjonen hos LSK-Bakke

Bakke var naturligvis misfornøyd med at laget tapte, men syntes ikke de «spilte en grusom fotballkamp».
– Det virker som at Brann-spillerne klarer å irritere og frustrere dere litt, du har en hissig situasjon med Heltne Nilsen blant annet. Komme de litt under huden på dere?
– Ja, da gjør de vel kanskje det, da. Det er slik det er. De er desperate i den situasjonen de er i og vi blir desperate fordi vi har lyst til å innhente dem. Da blir det temperatur i fotballkamper, og hvis vi ikke tåler det i flomlys og regn på høsten, så hadde det blitt fattig, sier Bakke med et smil.

Raid fra egen halvdel

I sin Eliteserie-kamp nummer 100 sendte Robert Taylor Brann i ledelsen i det 17. minutt, før Espen Garnås utlignet på en corner. Så var det Bård Finne som med sitt første mål etter returen til gamleklubben fikset ny ledelse til Brann, men bare for å se Thomas Lehne Olsen utligne med en heading en liten stund etterpå.
Aune Heggebø i storform scoret i sin fjerde strake kamp, og gjorde seg til matchvinner da han mottok ballen rett før midtstreken og stormet over hele banehalvdelen og satte inn målet som fikk Heltne Nilsen til å sammenligne ham med både Erling Braut Haaland og Steven Gerrard.
– Å tape fotballkamper er den verste følelsen jeg har. Jeg er veldig skuffet. Det var en dårlig kamp av oss og Brann var litt bedre enn oss i det meste, mener Lehne Olsen.
Også LSK-kapteinen var involvert i noen hete meningsutvekslinger og tøffe dueller.
– Det hører jo med, det er to lag som vil vinne kampen og det må være litt temperatur. Det hører jo med i fotballen.
– Blir dere også irriterte og litt vippet av pinnen?
– Muligens en liten periode i første omgang, men i andre løftet vi oss, selv om det ble ekstremt mange personlige feil, sier toppscoreren.

Roy Keane

Og etter sammenligningene Heltne Nilsen selv brukte om lagkamerat Heggebø, trakk også Discovery-ekspert Joacim Jonsson frem en annen tidligere spiller for å beskrive midtbanemannen.
– Da er vel han litt Roy Keane han, da, sa han med et smil.
Også han merket seg alt Heltne Nilsen foretok seg på Åråsen.
– Han er den spilleren medspillerne elsker og som alle motspillere og deres supportere hater. Og det elsker også Sivert Heltne Nilsen. Han er en katalysator for Brann, som er på sitt aller beste når han ligger og vrir seg litt for noen småsmeller. Det gjør jo ikke vondt, men han vet at han bryter opp kampen, at Brann trenger å få roet ned, samlet kraft og hale ut tiden litt. Han er det svinet Brann trenger denne høsten, mener Jonsson, og fortsetter:
– Han legger seg ned. Han drar på seg vrede. Han drar på seg irritasjon. Han vet dette, han har vært med på å spille dette spillet i alle klubber han har vært i tidligere. Han har vært like viktig overalt og blir det naturligvis igjen.
Med Vikings seier over Stabæk, går Brann forbi bæringene på målforskjell. Dermed ligger tre lag likt med 13 poeng i bunnen, før Mjøndalens bortekamp mot Molde søndag.

Heltne Nilsen: – En blanding av Braut Haaland og Gerrard

Eliteserien
Ny hodesmell for RBK-spissen – måtte forlate treningsfeltet
I GÅR KLOKKEN 08:44
Eliteserien
Flere profiler usikre før nøkkelkamp: – Krysser fingrene
I GÅR KLOKKEN 07:59