Rosenborg - Strømsgodset 3-0
TRONDHEIM / OSLO (Eurosport.no):
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
– Det var utrolig viktig. Vi trengte å komme i gang på Lerkendal også. Å vinne 3-0 er et stort steg i riktig retning, sier Helland til Eurosport.
Før kampen handlet det aller meste om at Torgeir Børven og Dino Islamovic etter den gode halvtimen mot Stabæk sist fikk starte i tospann på topp, i det som skulle være en slags skjev 4-3-3. Men i første omgang måtte Børven vel så ofte ned for å dekke opp på venstresiden i forsvaret.
For det var Strømsgodset som startet klart best, og styrte det meste i omgang nummer en. Lars-Jørgen Salvesen og Mikkel Maigaard var nærmert, uten å treffe helt godt nok.
Like før pause så man noen tendenser til samspillet mellom de omtalte RBK-angriperne, men det ble ikke mer enn en halvsjanse da Børven fikk et Anders Trondsen-innlegg i knehøyde på vei forbi første stolpe.
Slik sett var det store «skrive hjem om»-øyeblikket i første omgang da Andre Hansen, som sto av på oppvarmingen forrige helg, måtte forlate banen før halvtimen var spilt med en skade.
Etter kampen ga Andre Hansen en forklaring på hvorfor han var nødt til å forlate Lerkendal-matta i løpet av den første omgangen.
– Jeg har litt trøbbel med lysken, men sånn som treninga var i går, så var det håndterbart. Men når det bremser min funksjonalitet i dag, så har ikke jeg noe å gjøre ute på banen, sa han og la samtidig til at han tviler på å bli klar til torsdagens oppgjør mot Start i Kristiansand.
For Godset sin del var den første omgangen virkelig en opptur, og det var en fornøyd Henrik Pedersen som snakket med Eurosport etter de første 45 minuttene.
– Jeg synes vi har gjort en riktig flott omgang. Vi har hatt ballen 62 prosent og lagd to store sjanser, så det er bare å kjøre på, sa Godset-trener Henrik Pedersen til Eurosport i pausen.
(Artikkelen fortsetter under):

Børven med første RBK-mål: – Deilig!

Det gjorde også drammenserne, som var nær ganske kjapt etter sidebyttet. Salvesens forsøk på en tversover til Moses Mawa ble imidlertid avverget til corner.
Eurosport-ekspert Joacim Jonsson meldte dette da RBK-laget trøblet i første omgang:
Etter snaue timen tok Trond Henriksen grep og satte inn Emil Konradsen Ceide og Pål Andre Helland, og beholdt begge spissene sine på banen. Akkurat som mot Stabæk sist hevet RBK seg etter endringene i mannskap og formasjon.
– Vi åpnet kampen ganske svakt. Vi lar oss egentlig bli diktert av dem. Så er det helt greit og litt stillingskrig en periode, men så har vi muligheten til å endre kampen med bytter og på strukturen vår, sier Helland.
(Artikkelen fortsetter under):

Sportssjefen hadde assist sist Helland scoret med hodet: – Fem år med dårlige innlegg

Og det var da også Helland som om lag ti minutter senere - med hodet - sendte Rosenborg i føringen med sitt første mål for sesongen på et innlegg fra Gjermund Åsen.
Og nok en gang var Helland involvert da trønderne doblet ledelsen med om lag ti minutter igjen på Lerkendal-uret. Hans corner fant Kristoffer Zachariassen inne i feltet, og han fikk både tid og plass til å ta ned ballen og dunke kula i garnet bak Viljar Myhra.
Dermed kunne Henriksen feire på sidelinjen, vel vitende om at laget var på vei mot årets første hjemmeseier.
– Utrolig deilig. Dette er fortet vårt, og det er her vi skal vinne hver eneste kamp. Så det er bare å rulle på videre, sier Kristoffer Zachariassen, banens bestemann.
(Artikkelen fortsetter under):

Ekstremt skuffet Salvesen tar på seg skylden: – Min feil

Enda penere ble resultatet på overtid, da Helland nok en gang beviste at han har spisskompetanse i sin venstrefot. Han la et presist frispak inn i feltet, og Børven steg til værs. Han stanget vakkert inn sitt første mål i RBK-trøya.
– Det var deilig. Ikke minst tre poeng. Det var en sliteseier, men et veldig godt tegn at vi vinner på middels dager, sier Børven til Eurosport.
Han var positiv til samarbeidet med Islamovic etter forrige kamp og før denne. Slik vurderer han det etter 90 minutter:
– Når vi ikke har ballen hjelper det ikke så mye. Det ble litt for mye defensiv jobbing i første omgang, men det var bedre i andre da vi hadde ballen. Vi har ikke trent på det, heller. Det var 30 minutter mot Stabæk og så rett inn her.
Styreleder Ivar Koteng sier at listen over trenerkandidater er blitt kortere og at han tror de har en løsning på plass ganske snart. Se hele intervjuet her:

Kotengs trenerliste er blitt kortere: – Tror vi har en løsning ganske snart

Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31