• Se Rosenborg - Molde søndag klokken 20:00 på discovery+ og MAX
TRONDHEIM (Discovery):
– Jeg har ikke hørt så mye fra han denne uken her, men datteren min kommer til Trondheim i dag, så skal prøve å fiske ut noe fra henne.
Eliteserien
Hyller lagkompisens pasning: – Han valgte plutselig å bli David Beckham
14 TIMER SIDEN
Det sier en lattermild Kjetil Rekdal i solskinnet på Skoglunden treningsbane, kun noen meter fra Lerkendal stadion.
RBK har nettopp fullført fredagens fotballøkt på den strøkne gressmatta, og mens spillerne vandrer flokkvis inn i styrkerommet på stadion, står Rekdal igjen sammen med mediakorpset som har møtt opp for å ta tempen før søndagens storkamp i Trondheim.

Ikke røpet noe under familiemiddagene

I 2018 fant Kristoffer Haugen, som samme året meldte overgang fra Viking til Molde, og Sofie Rekdal kjærligheten. Nå er paret inne i det fjerde samboeråret, og mens Kristoffer Haugen er en viktig brikke for et gulljagende Molde, er svigefar Kjetil sjef for rivalen.
I en Instagram-post 1. juledag skrev Haugen, under et julebilde av han og Sofie Rekdal, følgende: «Jul på Hamar og planen for å senke Rosenborg e herved lagt».
Under fredagens trening fikk Rosenborg-treneren se innlegget, noe som umibbelbart resulterte i en god latter.
– Har du klart å ikke røpe noe taktikk under middagene med Kristoffer?
– Jeg har ikke røpet for mye under middagene, ler Rekdal, før han legger til:
– Vi har egentlig ikke så mye prat om sånne ting. Vi snakker mest om hans muligheter og hans karriere, og lite om rivaliseringen mellom Molde og Rosenborg.
Se intervjuet med Kjetil Rekdal øverst i saken.

Heier på Molde

For datter – og moldenser – Sofie Rekdal sin del, så havner hun mellom stolene til de to Eliteserie-profilene, men hun er ikke i tvil om hvilket lag som står høyest i kurs.
– Molde skal vinne, ja. Molde, Rosenborg, Bodø/Glimt, så Viking, om jeg skal si hva jeg håper på, sa hun til Nettavisen i et intervju i mars i år.
Rosenborg-spiller Markus Henriksen tror at søndagens resultat kan få ringvirkninger, også på familiemiddagene til Rekdal og Haugen.
– Det gjør nok motivasjonen til Kjetil enda større. Da vet man hvem av de to som blir stille under de neste familiemiddagene, utfra hvordan resultatet blir på søndag, sier den tidligere landslagsspillere til Discovery.

Ingen nåde fra svigerfar Rekdal

Søndag gjester Kristoffer Haugen og Molde Lerkendal, i det som blir det første møtet mellom de to rivalene denne sesongen. Som venstre vingback kan vi få en situasjon der Haugen og Rekdal kun er noen meter fra hverandre gjennom en av de to omgangene.
Og da er det ingen nåde fra svigerfar Kjetil Rekdal.
– Nei, det blir veldig gøy det. Jeg har sagt til han at «hvis du kommer nær linja mi, så setter jeg ut foten og tar krokfot på deg, så du får holde deg langt inne på banen», ler treneren spøkefullt.
– Så det er ingen nåde fra svigerfar?
– Nei, ingen nåde. Han får ingenting gratis fra oss, nei. Langt ifra, svarer Rekdal.
  • Se Rosenborg - Molde søndag klokken 20:00 på discovery+ og MAX
Fredag fylte Egil «Drillo» Olsen 80 år, og det er spesielt ett sitat som har satt dype spor hos Rekdal. Se video under.

Drillo-sitatet har satt dype spor i Rekdal: – Vi lo først bare av det

– Helt uaktuelt å tape to ganger for Molde igjen

Kampene mellom Molde og Rosenborg har noe ekstra ved seg, og under flomlysene på Lerkendal søndag kveld kan absolutt alt skje. Som Molde-spiller på 80-tallet, og i en liten periode i 94`, har Kjetil Rekdal kjent på rivaliseringen mellom de to klubbene.
Men søndagens batalje blir hans første kamp mot Molde som RBK-sjef.
– Kampene mellom Rosenborg og Molde pleier å bli tøffe, intense og dramatiske. Jeg har vært på andre siden, så jeg vet hva som ligger til grunn og er i fokus der. Man gleder seg litt ekstra over seier, så svir det gjerne litt ekstra om det blir tap, meddeler Rekdal.
De to siste sesongen har det blitt målrikt mellom de to lagene. I fjor vant Molde 3-2 på Lerkendal, etter at moldenserne snudde kampen på tre minutter helt på tampen, mens det ble en knusende 4-1-seier til de blå på høsten.
– Rosenborg tapte begge kampene mot Molde i fjor, og det skal ikke skje igjen. Det er helt uaktuelt, sier RBK-treneren bastant, idet solskinnet treffer han midt i ansiktet.
Sett denne?

Bohinen om Rekdals spillestil: – Det kan du leve med en stund

Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
I GÅR PÅ 13:59
Eliteserien
Discovery erfarer: RBK-keeper presenteres for Bodø/Glimt mandag
I GÅR PÅ 11:25