Haugesund - Bodø/Glimt 2-2
– Det er menneskelig det som skjer. Det har vært et enormt kjør på Bodø/Glimt, så det er ikke overraskende. De har motbevist det mange ganger, men akkurat nå ser det ut til at de fysiologiske lovene viser seg fra sin sanne side, sa HamKam-trener Kjetil Rekdal, som var kveldens gjest i Fotball Direkte.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
For Haugesund kjørte Glimt i begynnelsen av kampen, og en stund var det Nikita Haikin mot FKH - godt hjulpet av metallet bak ham. Ledelsen kunne vært større til hjemmelaget tidlig.
Så fulgte et vondt minutt for Glimt. Molde tok ledelsen på heldig vis ved Magnus Wolff Eikrem via Sandefjord-keeper Jacob Storevik, og så sendte den hjemvendte sønn Alexander Søderlund Haugesund i ledelsen.
Men sakte, men sikkert – slik Rekdal spådde – jobbet Glimt seg inn i kampen og tok over mye av begivenhetene.
Først da Ola Solbakken leverte et fantastisk forarbeid på høyresiden og serverte Morten Konradsen på åpent mål fra et par meters hold, men avslutningen ble stoppet på streken av Ulrik Fredriksen.
Utover i omgangen produserte de sjanser nok til å kunne utligne, både ved Elias Hagen, Amahl Pellegrino, og Fredrik Bjørkan – selv om også Søderlund var farlig frempå for FKH.
Glimt fortsatte å skape muligheter en stund utover i andre omgangen, men så tok Haugesund litt over igjen. Marius Lode kan også ha vært heldig da han bare fikk se det gule kortet etter å ha revet ned Søderlund på vei gjennom.
– Nå har Haugesund løftet seg. Det enorme Bodø/Glimt-trykket har dødd litt ut, kommenterte Rekdal.
(Artikkelen fortsetter under):

Forbannet for at han ble satt på benken igjen: – Godt å svare med to mål

Hjemmelagets Bærtelsen hadde også den neste store sjansen, men headingen fra ti meter ble ikke god nok.
– Katastrofe at vi ikke scorer flere mål, sa Søderlund til Discovery i pausen.
Så var det Hugo Vetlesen, som igjen kom fra benken og gjorde seg bemerket, sin tur. Han mottok en fin pasning fra Brede Moe og utlignet med en avslutning lavt i lengste hjørnet.
– Han er brennhet. Alt han tar i blir til gull, og han viser seg verdt de pengene Glimt la på bordet for ham. Han har avgjort kamp etter kamp, sa Discovery-ekspert Joacim Jonsson i Fotball Direkte.
Han scoret i «seriefinalen» borte mot Molde. Han ble matchvinner i 1-0-seieren over Sandefjord. Og nå utlignet han borte mot Haugesund.
– Det var en tøff kamp. Det var en del seige bein. Hugo var fantastisk, sa Erik Botheim etter kampen.

Første scoring utenfor 16

To minutter eksploderte stadion da Therkildsen satte ballen i mål, men det ble annullert for offside.
Og så, igjen var det duket for Vetlesen-show i sluttminuttene.
Bodø/Glimt var det eneste laget som ikke hadde scoret fra utenfor 16-meteren denne sesongen. Alle de tidligere 51 målene var satt inn innenfor boksen.
Men Vetlesen fikser det også.
– Det var ikke så veldig god kamp av oss i dag. Haugesund gjorde det vanskelig for oss og spilte en veldig god kamp. Prestasjonen vår var ikke 100 prosent, og da holder det ikke, sier Vetlesen, som kom inn fra benken og snudde kampen nærmest alene.
– Jeg var ganske forbannet for at jeg ikke fikk starte i dag, så da gjelder det å komme med et godt svar på at jeg ikke fikk starte, så det var godt å få to scoringer.
– Tenkte du det, med prestasjonene dine i Eliteserien, at han godt kunne ha hvilt noen som spilte i Roma?
– Ja, men jeg vet at her i Bodø/Glimt er det ikke mye rullering, så man må ta de sjansene man får, og jeg føler jeg har gjort det i det siste.
(Artikkelen fortsetter under):

Knutsen: – Abraham gikk vel for 400 millioner, så jeg er spent

Klønete forsvarsspill

Han mottok ballen fra Bjørkan på om lag 20 meter, tok et touch fremover og banket ballen i nettet.
– Det er en rå prestasjon det Bodø/Glimt gjør. Så kjørt som de var i starten av kampen. Det finnes ikke et superlativ igjen. Det er gullmedalje rundt halsen med den scoringa der, kommenterte Rekdal.
Men Haugesund nektet å gi seg og utnyttet rot i bakre rekker hos serielederen. Det ble kluss i vekslinga og nesten-kollisjon mellom Alfons Sampsted og Brede Moe, Elias Hagen greide aldri å stoppe Mads Sande som via Hagen sendte ballen forbi en utspilt Haikin.
– Jeg er fornøyd. Vi kommer under på slutten, så i så måte er det godt å få 2-2. Ett poeng og en god prestasjon, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug til Discovery.
Dermed tok Molde inn to poeng på Glimt, som fortsatt leder med fem poeng med fire runder igjen å spille.
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51