BERGEN (Eurosport.no):
En lett fredagsøkt i solskinnet i Bergen blir unnagjort med godt humør i Brann-troppen før Strømsgodset kommer til byen.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
En 2-0-seier på Nadderud tas med inn i treningsuken på Nymark og enda har trener Kåre Ingebrigtsen til gode å lede sine tropper i regn i byen mellom de syv fjell.

Nesten skadefri tropp

De eneste som mangler på feltet er Håkon Opdal og Gili Rolantsson, som kjenner seg i fin form, men som avventer svar på en ny coronatest før han kan slutte seg til spillertroppen igjen. For Opdal er situasjonen også relativt positiv, selv om helgens kamp kommer for tidlig.
– Håkon fikk en liten strekk på Nadderud, så den holder ham utafor, så håper vi at en liten pause – han er ikke tatt ut på noe landslag – så er han klar igjen, sier Kåre Ingebrigtsen til Eurosport.
Samtidig er Ali Ahamada tilbake i full aksjon etter å ha stått av de seks siste kampene med en lyskeskade i venstrebeinet.

Laget klart – keeperplassen åpen

Det er dermed i mål det eneste spørsmålstegnet før Godset-kampen er å finne i Ingebrigtsens laguttak. For resten lar seg lett lese i det gjengen som startet 2. omgang mot Stabæk går inn på stadion for å terpe på dødballer med assistent Robert Hauge.
Det vil si at Ole Martin Kolskogen er klar, mens Thomas Grøgaard og Jon-Helge Tveita beholder backplassene, mens Kristoffer Barmen tar Fredrik Haugens plass på høyre indreløper.
Da gjenstår kun duellen i mål, og der har trønderen fått litt å tenke på.
– Ja, det er helt strålende. Da jeg kom hit snakka alle om to keepere, men det viser seg at vi har tre gode. Markus har virkelig spilt seg sjøl inn i bildet med den matchen han gjorde på Nadderud. Vi glemmer som regel de unge, de andre to har et navn fra før og Markus kan godt skape seg et navn i Eliteserien han også. Vi har tre veldig bra keepere, roser Ingebrigtsen.
– Hvem står i morgen da?
–Nei.... Du er vel en av de første som får vite det i morgen, er du ikke det? Dere får ha en diskusjon i studio om hvordan dere ville ha løst det, ler Ingebrigtsen etter først å ha nølt med å gi et svar.
– Er det vanskelig å sette ham ut etter det han viste på Nadderud?
– Det er det jo. Han har virkelig gjort en bra match, holdt nullen og var roen sjøl. Så det er Markus som har stilt i stand trøbbel for treneren sin, gliser han.
Se intervju med Markus Olsen Pettersen her. Saken fortsetter under videoen.

Olsen Pettersen om kontraktstilbudet: – Det handler om spilletid

Glad for ros fra sjefen

Selv er Olsen Pettersen mer enn klar for å beholde plassen i mål etter endelig å ha fått sjansen igjen, på dagen 21 måneder etter sin siste Eliteserie-kamp. Han setter også pris på Ingebrigtsens rosende ord om at han har tre, og ikke bare to, gode keepere.
– Haha, ja, det er jo kjekt å høre og gøy at han sier det. Så da får jeg fortsette med det jeg gjør. Det er utrolig godt å spille 90 igjen, det er en stund siden jeg har gjort det, så det var kjempekjekt. Jeg håper å spille, jeg følte ikke at jeg spilte meg ut med kampen mot Stabæk, svarer han om helgens kamp.
– Målet er at det blir umulig å vrake deg igjen?
– Ja, det er planen, ler Olsen Pettersen.

– Har tenkt mitt

Unggutten fikk sjansen i de åtte siste kampene i 2018-sesongen, inkludert gullkampen mot Rosenborg, som endte med 1-2-tap. Siden har han vært langt unna keeperplassen og under Lars Arne Nilsen har Brann hentet inn både Håkon Opdal, Eirik Holmen Johansen og Ali Ahamada.
– Jeg har jo selvfølgelig tenkt mitt, men nå har vi fått ny trener og jeg fikk 90 minutter mot Stabæk, så nå er det kjekt å spille fotball igjen, sier Olsen Pettersen til Eurosport.
Holmen Johansen ble ingen suksess og ble lånt ut til Kristiansund like før sesongstart. Ahamada har kun kontrakt ut sesongen i Brann og Opdal fylte 38 år i sommer. Samtidig går 21-åringens kontrakt ut etter denne sesongen og enda har han ikke signert en ny avtale.
– Ja, men det er ikke noe jeg legger mye vekt på egentlig. Jeg har lyst til å spille fotball og kamper hver helg. Jeg føler jeg har tatt steg som keeper siden jeg spilte sist, og jeg føler jeg holder nivået fortsatt og det er jo et godt tegn siden jeg ikke har spilt på et par år. Rune og jeg har en dialog om ny kontrakt, den er fin og vi har hatt den en stund nå. Jeg har ikke så mye mer å si enn det, oppsummerer keeperen.
– Er du nære å skrive under en forlengelse?
– Jeg håper det, vi får se. Jeg har fått et tilbud fra Brann, det er det vi diskuterer. Det er spilletid jeg har lyst på, understreker Olsen Pettersen på spørsmål om tillit eller fet lønn veier tyngst i forhandlingene.

– Bergensere vil spille for Brann

Kåre Ingebrigtsen er naturligvis også fullt klar over at han kan stå rimelig ribbet for keepere inn i 2021 dersom ingen av trioen forlenger. Da står kun Holmen Johansen tilbake med kontrakt for neste år.
– Nå har vi den situasjonen som vi har ut året, så har vi noen lengre tanker, men vi er veldig fornøyd med å bruke de tre ut året. Så er stallsammensetning fra januar av er i det lengre løp, vi tenker ikke så mye med det enda, sier treneren.
– Forstår du at Olsen Pettersen etterlyser spilletid for å ønske å fortsette i Brann?
– Ja, det vil det sikkert være for alle. Markus er en ung og lovende herremann, jeg har god tru på at hvis du er bergenser så har du lyst til å spille for Brann. Men definitivt, han må føle at han har en mulighet her og det håper jeg vi fikk vist på Nadderud, avslutter Ingebrigtsen.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22