Da Kåre Ingebrigtsen ble ansatt som hovedtrener i Brann, sa han at laget skulle ta seriegull i 2021. Siden har trønderen sett laget vinne kun én kamp fra trenerbenken.
Nå er Eirik Horneland på plass som assistent, og trenerduoen leder en klubb som ligger fjerde sist når det gjenstår åtte kamper. Ingen av dem vil gå bort fra at målet er å vinne Eliteserien neste år.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
– Uansett hvilken inngang vi har til hvordan vi gjør det, så er målet å ta gull. Så kan det hende i 2021, etter 10 kamper, at vi må si at dette klarer vi ikke, men det er tanken, sier Kåre Ingebrigtsen til Eurosport.
Såpass høye ambisjoner bekymrer ikke den nye assistenten, til tross for at de leder et lag som fortsatt kan ende opp med å spille fotball i OBOS-ligaen neste år.
– Jeg ser ikke noe fare med det. Du må ha ambisjoner, vi går jo inn i jobben med ambisjoner. Hvis vi hadde kommet til Bergen for å fortsette på den trenden som vi er inne i nå, så vet jeg ikke om jeg hadde orket å holde på med det. Hvis du ikke setter deg høye mål, så får du ikke noe utvikling heller, sier Erik Horneland.

– Da tar vi det året etter

Den av de to som sitter med hovedansvaret er likevel klar på at det er mye som må bli bedre, dersom de skal kunne nærme seg medaljekampen allerede neste år.
Vi har en vei å gå og vi har masse å jobbe med. Vi er nødt til å bli bedre på mange områder, men vi er helt sikre på at potensialet og mulighetene i klubben er kjempestore, så det er ingen grunn til at ikke vi skal klare å oppnå det. Jeg skal rekke hendene i været hvis vi blir nummer to neste år, det skal jeg gjøre, men da tar vi det året etter, sier Ingebrigtsen.
Når sesongen er over, skal trenerduoen se på hva som må til for at Brann skal være det laget hele Bergen ønsker at de skal være.
– Vi skal sette oss ned og se på hva det er vi mangler og hvem vi mangler for å oppnå de målsettingene vi har, sier Ingebrigtsen.

Helland til Bergen?

Flere har snakket om at vi kanskje får se en Pål André Helland i Brann-drakt, nå som to av hans tidligere trenere samarbeider i Bergen. At Helland kan være en av de spillerne Brann nå mangler, vil Ingebrigtsen hverken avkrefte eller bekrefte.
– Typer og spillere som har vinneren i seg, de søker vi etter, og de vil vi gjerne ha flere av i Brann. Så tror jeg ikke vi skal fylle laget med gamle Rosenborg-spillere, da tror jeg vi må gå en runde med supporterne, men vi skal få inn spillere i de posisjonene vi trenger etterhvert, som forhåpentligvis vil hjelpe oss, sier Ingebrigtsen.
Han er samtidig klar på at før det kan kjøpes og selges spillere, må plassen i Eliteserien sikres.
– I den settingen vi er i, når vi ligger der vi ligger på tabellen, så tror jeg vi skal ha et rått fokus på de kampene som er igjen nå. Vi må ta de poengene vi kan, og så tror jeg vi skal la 2021 ligge helt i ro og ikke begynne å fordele noen medaljer der, sier Ingebrigtsen, mens Horneland humrer ved siden av han.
Se siste Spillerrådet:

Jørgen Horn om skademarerittet: – Et spørsmål om det er verdt det

Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Peker på manglende bredde etter skuffende sesong: – Kalkulert risiko
31/10/2021 PÅ 15:37