Populære sporter
All sport
Vis alt

Illsint etter kort for filming – utlignet da «Ørnen» var tilbake

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 22/08/2021 klokken 21:00 GMT+2

Vidar Örn Kjartansson var tilbake med scoring for Vålerenga, men Harald Nilsen Tangen stjal oppmerksomheten etter pause.

Se høydepunktene: Vålerenga vs. Viking

Vålerenga - Viking 1-1
Flere omdiskuterte situasjoner og en islending tilbake fra skade. Mulighetene for overskrifter var mange da Vålerenga tok imot Viking på Intility.
Vidar Örn Kjartansson har vært ute i rundt tre måneder med skade, og var tilbake fra start. Stjernespissen sto med bare ett mål tidligere denne sesongen. Nå brukte han bare ti minutter på å takke for tilliten.
– Jeg så at Osame hadde ballen og jeg visste hva som skulle skje. Det var en fin ball og et fint angrep. En perfekt følelse. Han er en magiker og slår strålende pasninger. Men jeg er misfornøyd med at vi begynte å slappe av etter målet. De fikk kontrollere ballen. Det er ikke likt oss. Uakseptabel på hjemmebane, sier Kjartansson til Discovery.

– «Ørnen» er tilbake

Osame Sahraoui drysset tryllestøv over føttene og slo en strålende pasning inn i bakrommet. Kjartansson startet, utnyttet at Arild Østbø kom på halvdistanse og på karakteristisk vis brukte han ett touch på å dytte ballen mellom beina på målvakten og inn i nettet.
– «Ørnen» er tilbake, utbrøt Discovery-ekspert Joacim Jonsson i Fotball Direkte.
(Artikkelen fortsetter under):
picture

Kritisk til det som skjedde etter målet: – Uakseptabelt

Så var Zlatko Tripic farlig frempå, men Kjetil Haug viste enda en gang, som i åpningsminuttene, at han vil ha plassen mellom stengene på fast basis etter Kristoffer Klaesson-salget.
Amor Layouni fikk gult kort omtrent midtveis i første omgang, og kunne fort fått sitt andre da han stoppet Tripic på en overgang. Kantspilleren var heldig som fikk bli på banen da.
– Jeg forstår frustrasjonen hos Tripic, sa Jonsson, mens Dag-Eilev Fagermo innrømmet at hovedårsaken til at Layouni ble byttet ut i pausen var frykt for et nytt gult kort.
– Ja, enkelt og greit, sa Fagermo.
(Artikkelen fortsetter under):
picture

Brukte ti minutter på å score i comebacket fra start

Før det hadde ballen havnet igjen i det 36. minutt, men denne gangen ble det annullert. Dommerteamet mente nok at Ivan Näsberg hadde vært for tøff i ryggen på Henrik Heggheim, før sistnevnte stusset frisparket videre inn forbi Østbø.
– Det er veldig modig av oss å ha så mye ball på bortebane. De ligger lavt og kompakt og gjør det vanskelig for oss. Så er det helt forferdelig hvilket mål vi slipper inn. Det er typisk Viking, sa Tripic i pausen.

Raste mot dommeren

Like etter hvilen gikk Harald Nilsen Tangen i bakken i straffefeltet, men ble bare belønnet med gult kort for filming av dommer Tore Hansen. En illsint Viking-spiller ga i svært så rasende uttrykk for hva han mente om den avgjørelsen.
– Det er kontakt. Det er nesten så jeg stikker ut haken og sier straffespark. I hvert fall ikke gult kort for filming, sa Jonsson.
Som i 4-1-kampen i det motsatte oppgjøret sist, der det ble delt ut en rekke kort og tøffe taklinger i begge retninger, ble det litt temperatur også utover andre omgang. Det ble også gigantiske sjanser i begge ender, som da Tripic og Nilsen Tangen bombarderte Vålerenga-målet og så da Heggheim reddet Sahraoui-forsøket på strek og Borchgrevink avsluttet utenfor.
– Vi spiller en bedre annen omgang og skaper klart mer, men vi greier ikke å omsette potensialet i mål. Det er synd at vi ikke kan score et mål til når vi har fire-fem gode muligheter i andre omgang, sa Fagermo.
(Artikkelen fortsetter under):
picture

Får gult kort for filming – blir rasende

– Jeg filmer aldri!

Viking har hatt for vane å gjøre ting vanskelig for seg selv denne sesongen, men en statistikk er likevel imponerende: Før kveldens kamp hadde de tatt 15 poeng etter først å ha havnet under. Flest av alle.
Og om Nilsen Tangen trengte mer motivasjon enn han hadde, brukte han muligens sinnet fra straffesituasjonen da han var arkitekten i angrepet han selv avsluttet med fem minutter igjen av ordinær tid.
Viking rullet opp på venstresiden og ballen havnet hos lysluggen, som fra midt foran mål satte inn utligningen og slapp jubelbrølet løs.
– Det var selvfølgelig deilig. Vi presset i hele andre omgang, så det var fortjent, sier Nilsen Tansen om scoringen sin.
– Så skulle jeg hatt en soleklar straffe også. Jeg ble soleklart hektet, jeg filmer aldri. Jeg går ned da jeg blir hektet. Jeg hadde aldri lagt meg der. Jeg er en person som aldri legger meg heller, så det er litt sykt.
picture

Mener det var soleklar straffe: – Jeg filmer aldri!

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame