DRAMMEN (Eurosport.no):
Det ble to nye fulltreffere mot gamleklubben for Amahl Pellegrino i søndag kveld, og suksessen han har opplevd i Kristiansund er eventyrlig, men 30-åringen er fortsatt forbannet på måten han ble behandlet på av Strømsgodset trener Henrik Pedersen.
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55
Etter kampen henvendte Godsets danske sjef seg til Pellegrino for å slå av en prat og hylle kantspillerens eventyrlige form, men den samtalen var ikke drammensgutten spesielt interessert i.
– Henrik får si hva han mener, men det blir litt vanskelig å ta til seg de ordene med tanke på hvordan jeg ble behandlet her av ham de siste seks ukene min her, sa Pellegrino til Eurosport.
– Hva var det verste med behandlingen, slik du opplevde det?
– Det var det å ikke bli sett og ikke bli snakka til.
– Og du vil ikke høre på en forsoning?
– Jeg har møtt Henrik to ganger før også, da har han også hatt lyst til å prate. Han ser hva slags fotballspiller han gikk glipp av. Statisikken sier alt, jeg spiller min beste fotball akkurat nå, svarer Pellegrino.
Se Pellegrinos andre fulltreffer her (saken fortsetter under):

Her går studio bananas etter Pellegrinos perle: – Jeg holder på å besvime her!

Pedersen: – Jeg gjorde alt jeg kunne for ham

Akkurat det er det umulig å argumentere mot. 15 mål på 15 kamper har det blitt i Kristiansund-drakt. Men selv om Pedersen er imponert over Pellegrinos målform er han helt uenig i vingens virkelighetsoppfatning.
– Det ble kanskje ikke som han håpet her, men at han har fått gang på den måten han har fått – det syns jeg er fett.
– Har han grunn til å føle seg urettferdig behandlet her?
– Nei, det syns jeg ikke. Jeg skulle få et overblikk over laget da jeg kom hit, det handlet også om økonomi i denne klubben, det var ikke så mange spillere vi kunne selge for å få litt penger i kassen, forklarer Pedersen – før han legger til:
– Det var slett ingenting med Pelle, overhodet ikke. Jeg gjorde alt jeg kunne for ham, der har jeg ingen bad feelings eller noe som helst.
Pellegrino fikk tillit fra start i de tre første kampene da Pedersen var nyansatt Godset-sjef, før han fikk et innhopp mot Lillestrøm og deretter solgt til Kristiansund.
Han understreker at han opplevde perioden som vanskelig, men at han ble holdt oppe av assistenttrener Håkon Wibe-Lund sin innsats med ham på treningsfeltet.
– All ære til Håkon Wibe-Lund som pusha meg og fikk ut den beste versjonen av meg selv før jeg dro herfra. Det føler jeg tok med meg til KBK så jeg leverte fra første stund, og ikke kastet vekk de siste ukene mine her. Jeg var best på trening og det skal Håkon Wibe-Lund ha mye av æren for, sier Pellegrino.
Pedersen på sin side mener drammenskaren hadde godt av å få nye impulser i sin fotballkarriere.
– Jeg tror vi alle gjerne skulle lyktes med Pelle, men jeg tror også at vi noen ganger har behov for et miljøskifte. Få noen andre til å kikke på en, jeg tror det er godt for mange å skifte i blant, og det ser vi også at det var for Pelle.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Åpnet opp om den tøffe starten i RBK: – Har ikke vært enkelt

– En drømmesignering

Overgangen til KBK var ikke av den kostbare sorten, etter det Eurosport erfarer var avtalen verdt under en halv million kroner for Strømsgodset, som har jobbet hardt med å få ned kostnadene og særlig lønnsbudsjettet det siste året.
Det har klubben lyktes med, men på Nordmøre satt en glisende trener og tok i mot med åpne armer.
– Det var en drømmesignering for oss. Vi var fantastisk fornøyd med å endelig få han oppover, vi har prøvd å få tak i Pelle i flere år, for han har herja mot oss både for Bærum, Mjøndalen og Strømsgodset, sa Kristiansund-trener Christian Michelsen.
At Pellegrino har fortsatt å levere mål med enda høyere frekvens enn i fjor høst overrasker Michelsen.
– Ja, klart det. Men det han driver med på for tida det er fantastisk. Han trenger én sjanse så sitter den, han er sylskarp Akkurat når går han på vannet, han er så dominant nå. Så jeg tror han er meget fornøyd med å spille på KBK om dagen.
(Artikkelen fortsetter under):

Kritiske til Pellegrino-utspill: – Burde konsentrere seg om andre ting

Messi-sammenligning

Så god er Pellegrino at lokalavisas sagnomsuste kommentator og sportsjournalist, Rune Edøy, sammenlignet han med Lionel Messi sine måltall under kampen mot Strømsgodset. Fra KBK-benken ble det luftet tanker om at landslaget må ha bruk for en spiller med så utpregede spissferdigheter.
Selv er ikke Pellegrino vond å be.
– Hvis de følger med så ser de at det er en venstrekant som leverer noen sinnsyke stats for tida, som er on fire og er ikke mer enn 75 prosent kanskje, sier han.
Med 75 prosent mener 30-åringen med kontrakt ut 2021 at han har smerter i sitt venstre kne, etter en smell han pådro seg mot Aalesund. Det gjør at han hemmes ute på banen, men ikke nok til at han ikke melder seg klar til tjeneste.
– Det er vel jeg som sier at jeg er fin, men han tar valget til slutt og jeg forstår at han tar meg ut. Jeg må hvile litt og prøve å få skikk på det kneet her, det er det jeg stresser mest over.
– Du orker å stå lenge i kveld?
– Ja, om jeg burde det... vet ikke. Men du har lyst til å jakte hattricket når du har scoret to mål og det var gode sjanser for det, sier Pellegrino.
Michelsen er ikke veldig bekymret for gullegget sitt.
– Han så ikke veldig skada ut i dag, da, gjorde han det? Han er i sitt livs form han nå, smiler Michelsen.
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31