FREDRIKSTAD:
I uken før kampen mot Strømsgodset, tilbragte Stabæk-gjengen en tre dagers periode i Fredrikstad, der de i strålende solskinn arrangerte en treningsleir med fokus på samhold, relasjoner og omstilling. Jan Jönsson er byttet ut med Eirik Kjønø, og den ferske hovedtreneren er tydelig på at han vil innlede det nye kapittelet med blanke ark.
Eliteserien
Motgangen fortsetter: – Det begynner å brenne
15 TIMER SIDEN
Med 1-2-tapet for Strømsgodset søndag kveld, forlenget Stabæk den lange rekken uten seier. Åtte kamper har gått siden bæringene sist endte opp med tre poeng i Eliteserien, og den seiersløse rekken kulminerte til slutt med at Jan Jönsson måtte pakke kofferten og reise fra Bærum.
Stabæk ligger nå sist i Eliteserien, men kan klamre seg til at de har spilt henholdsvis tre og to færre kamper enn Brann og Tromsø på 15.- og 14. plass. Men trepoengerne er uansett nødt til å komme snart.
– Vi trenger poeng, og vi har virkelig ikke lyst til å rykke ned. Det er en frykt vi har, sa Eirik Kjønø til Discovery under oppholdet i Fredrikstad.
Se intervju med Eirik Kjønø etter tapet for Strømsgodset søndag. Saken fortsetter under videoen.

Kjønø etter Stabæk-debuten: – Skuffet

De unge lyspunktene

En blytung sesongstart til tross; det har vært ett og annet lyspunkt på Nadderud – også i 2021. Stabæk har Eliteseriens yngste spillertropp, i tillegg til at de nå har fått ligaens yngste trener på plass. Det hviler derfor et ekstra ansvar på unggutta i Stabæk.
En av spillerne som har utmerket seg denne sesongen er det unge midtstoppertalentet Nicolas Pignatel Jenssen. 19-åringen fra Snarøya har spilt 11 av 11 kamper fra start, og har i tur og orden holdt ringrevene Yaw Amankwah og Simen Wangberg ute av laget.
– Jeg synes det har gått fint hittil, men nå er det litt blanke ark med ny hovedtrener på plass. Det er ingen som har noe fast plass på laget, så jeg må bare jobbe på hver eneste dag, akkurat som alle de andre, sa en ydmyk Pignatel Jenssen da Discovery pratet med han under oppholdet i Fredrikstad.
Også 16 år gamle Antionio Nusa har bergtatt en hel nasjon med sin fotball denne sesongen. Les mer om hvorfor Stabæk-kaptein Yaw Amankwah advarer supertalentet her.
Intervjuene i denne saken er gjort før kampen mot Strømsgodset.

– Deilig å få tillit

I fjor startet Nicolas Pignatel Jenssen kun tre kamper for Stabæk, og den da 18 år gamle stopperen fikk aldri prøve seg ordentlig i midtforsvaret. Han kom inn fra benken åtte ganger, men var stort sett tredje- eller fjerdevalget.
I intervjuet med Discovery i forrige uke la ikke midtstopperen skjul på at han setter stor pris på tilliten Stabæk gir han i 2021.
– Det er stor for forskjell fra meg i år og meg i fjor. I fjor banka jeg på døra stort sett hele sesongen, så det er utrolig deilig å få den tilliten i år. Så nå er det bare å opprettholde det og ta nye steg. Det er jeg klar for, konkluderte han.
De siste kampene har Nicolas Pignatel Jenssen spilt i tospann med Simen Wangberg, mens kaptein Yaw Amankwah har vært ute av laget. Den rutinerte vestlendingen er full av lovord i retning Snarøya-gutten.
– Han (Pignatel Jenssen) har tatt kvantesprang siden i fjor. Det er gjerne det som er med unge spillere, ofte er spilletid det eneste de trenger. Nå har han endelig fått sjansen, og virkelig slått ut i full blomst. Han er oppe på et bra nivå nå, men det er viktigere enn noen gang at han ikke tar foten av gassen, sa Amankwah til Discovery i forkant av Godset-kampen.
Sett dette intervjuet med Stabæks ferske hovedtrener Eirik Kjønø?

Ønsker å sette sitt preg på Stabæk: – Skal være tydelig og tøff på feltet

Eliteserien
Se høydepunktene: HamKam spolerte festaften på Valle
16/05/2022 PÅ 20:24
Eliteserien
Se høydepunktene: Molde tok alle tre poengene med fra Sunnmøre
16/05/2022 PÅ 20:12