• Se toppkampen mellom Bodø/Glimt og Molde fra klokken 18:00 på Eurosport Player, Dplay og TVNorge. Sikre deg tilgang her.
– Jeg vil ikke kalle det en seriefinale, men det er de to beste lagene i ligaen som møtes, så det blir helt klart en severdig kamp, sier Molde-spiller Martin Bjørnbak.
Stopperen hadde en tung kveld i Bodø forrige gang Glimt og Molde barket sammen på Aspmyra. Med et 3-2-tap, der Glimts tredje nettkjenning kom etter selvmål av nettopp Bjørnbak, er det en revansjelysten helgelending som rusler ut på kunstgressmatta litt før klokken 18:00 søndag.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
I GÅR PÅ 09:55
Bautaen la bak seg 90 kamper for de helgule fra Bodø før han reiste sørover til Molde. Bjørnbak fikk virkelig kjenne på både motbakker og nedoverbakker på Aspmyra, der laget i de siste årene har gått fra å kjempe om opprykk til OBOS-ligaen til å ta sølv i 2019-sesongen.

– Alltid et press

Tidligere denne måneden var Martin Bjørnbak ærlig om at presset i Molde er et helt annet enn det han har vært borti tidligere. Nå mener stopperen at det tette kampprogrammet kan hjelpe på den mentale belastningen.
– Synes du det er enklere å takle presset i år kontra i fjor?
– Det ligger alltid et press der, sammen med en helt tydelig vinnerkultur. Når når kampene er så tette som de er, er en nødt til å vaske av seier og tap raskt. Man har ofte ikke tid til å være skuffet, svarer Bjørnbak.

Mental trening

Også i Glimt har den mentale treningen vært en viktig del av Bjørnbaks rutiner, og spesielt en mann har vist seg å være avgjørende der – nemlig Glimts mentale trener Bjørn Mannsverk.
– Han er en veldig flink mann som jeg dro stor nytte av da jeg spilte der, både på og utenfor banen. Han er veldig flink til å sette tankene dine på rett spor, forteller den tidligere Glimt-spilleren.
Med en mental trener på plass i Molde også, er Martin Bjørnbak tydelig på hvorfor en slik brikke i et fotballag kan være vesentlig.
– Man får en annen stemme på ting, rett og slett. Det er selvfølgelig ofte en trøst i å snakke med sine nærmeste, men med en slik type får man en helt annen mening og innstilling, fortsetter stopperen.

Gleder seg til kamp

Søndag klokken 18:00 braker det løs på Aspmyra. En kamp som spesielt Martin Bjørnbak gleder seg enormt til.
– Det er disse kampene som er de artigste. Det blir en tøff kamp, men vi har et håp og en tro om at vi skal kloare å holde nullen og sikre tre poeng, sier en framoverlent Bjørnbak til Eurosport.
– Glimt har scoret 35 mål så langt denne sesongen. Hvordan skal dere klare å stoppe evighetsmaskinene på topp der?
– Egentlig litt sånn som vi har gjort det de siste kampene. Vi er alltid på tå hev, samtidig som at kynismen alltid må være der, så vi må bare fortsette å bygge på det vi har lagt bak oss, svarer stopperen.

Utroper ligaens største talenter: – Eliteseriens beste keeper

UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08
UEFA Europa Conference League
Glimt rystet Mourinho og Roma igjen – utlignet på dramatisk vis
04/11/2021 PÅ 21:54