Populære sporter
All sport
Vis alt

Hyller supporternes initiativ: – Wow!

Eirik Fure

Oppdatert 26/04/2020 klokken 20:16 GMT+2

Amin Askar (34) har til gode å spille en tellende kamp for Kristiansund, men har allerede fått merke supporternes omtanke.

Amin Askar

Foto: Scanpix

– Wow!
Det er reaksjonen til Amin Askar når han får høre hvor mye som er samlet inn for å støtte Kristiansund BK i en vanskelig tid.
Supporterklubben Uglan startet et spleiselag på spleis.no og hadde som mål å nå 60.000,-, men de siste dagene har kronene bare rent inn.
Søndag kveld er det samlet over 140.000,- til KBK. Over 450 personer har bidratt med stort eller smått.
– Det er veldig imponerende at de har klart å samle sammen så mye penger under en sånn tid som vi er i nå. Det er jo mye kriser og negativ omtale om fotballens fremtid. At de har satt i gang noe positivt er det bare å hylle, sier Amin Askar til Eurosport.no.
Den tidligere Sarpsborg 08-spilleren understreker at mange av de som gir trolig ikke har det enkelt selv i disse tider, og mener det gjør gesten ekstra spesiell.
– Det er veldig mye penger. Spesielt i en tøff tid hvor det er så mye uvisst. Vi går en merkelig fremtid i møte. Det er bare å ta av seg hatten for den gjengen som bryr seg så mye, sier han.
(Saken fortsetter under):

Herjer i kortspill-verden

Kristiansund har permittert spillerne sine 50 prosent. Askar signerte en ettårskontrakt like før jul og har fått bli med på tidenes lengste oppkjøring.
Nå trener laget i små grupper slik som de fleste andre Eliteserie-konkurrentene gjør i disse dager.
– Man ønsker at hverdagen skal være så lik normalt som mulig. Forholdene tatt i betraktning har vi det veldig bra. Vi trener i grupper og møter flere lagkamerater daglig. Det er bare å se til andre land hvor folk er innestengt og isolert, sier Askar – og legger til at det selvsagt hadde vært enda bedre hvis man spilte kamper hver søndag som normalt.
34-åringen tok ikke med seg kona eller barna til Kristiansund, de holder fortsatt til i Moss, men forsikrer om at han har det bra hos sin nye klubb.
– Jaja, jeg har det fint! Det er en sosial gjeng her. Det blir en del kortspilling via telefon på app. Vi klarer alltid å finne på noe, så dagene ikke blir altfor lange, sier han.
– Og hvem er kongen av kortspill?
– Med all beskjedenhet må jeg si at det er meg. Du kan sikkert få det bekreftet av de andre, ler han.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame