• Følg Eliteserien på Dplay. Få tilgang her.
Det trønderske fotballpublikumet er blitt vant til å se gullkamp, NM- og Europa-spill om høsten, men i 2020 blir sesonginnspurten mindre begivenhetsrik. Cupen er avlyst, de maktet ikke å kvalifisere seg til Europa League, og Bodø/Glimt stormer mot sitt første ligamesterskap noensinne.
Dermed handler de siste ti kampene om å sikre annenplassen for Rosenborg. Den hjemvendte sønnen, Markus Henriksen, mener imidlertid at det ikke burde være noe problem å motivere seg av den grunn.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– Det blir en ny og spennende høst, det er det ingen tvil om. Det er selvfølgelig kjedelig (ikke å være med i gullkampen), men all honnør til Bodø/Glimt. De har vært enorme i år. De fortjener all kred de kan få, så nå handler det om å få tatt den andreplassen, sier Henriksen til Eurosport.no
Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Rosenborg viste muskler i sølvduellen

– Blir steintøft

Rosenborg leder an i kampen om annenplassen (38 poeng), men det er flere lag som jager bak. Bare fire poeng skiller til Kristiansund på sjetteplass (34 poeng).
– Vi ønsker å vinne de resterende kampene. Vi vet at det blir tøft, men det er målet. Hvis det er vanskelig å motivere seg, kan du ikke drive med den idretten vi driver med. Jeg regner med og tror at hele gruppen er forberedt på at det blir steintøft de resterende kampene, sier Henriksen.
– Det er skuffende ikke å klare Europa. Vi har klart det de siste årene, men nå trenger vi en god plassering for å ha muligheten også neste år. Så får vi håpe at vi er enda bedre rustet neste år, fortsetter han.

– Kan konsentrere oss om trening

Der Henriksen naturligvis hadde likt å konkurrere i Europa denne høsten, er det ikke et like stort problem for RBK-trener Åge Hareide. 67-åringen virker faktisk litt glad for at de kan konsentrere seg om kun Eliteserien.
– I Trondheim er de vant til begivenhetsrike høster, men vi må jobbe for å få medalje i Eliteserien, og det bør gi motivasjon til alle. Dessuten må vi tenke på 2021 og bygge et lag som skal prestere gjennom det året, så det blir litt begge deler, sier Hareide til Eurosport.no, og fortsetter:
– Det er synd for økonomien at vi ikke er med, det er mest der det ligger. Kampprogrammet hadde blitt ekstremt hardt frem til 20. desember. Nå har vi 11 kamper, det kunne blitt 17 kamper. Det er ganske mye. Nå får vi hele treningsuken. Vi kan konsentrere oss om å bli bedre på alt, sier RBK-treneren.
– Er det greit ikke å være med i Europa med tanke på at man får øvd i høst for året som kommer?
– For meg som trener er det det. Klubben og spillerne hadde sikkert vært lystne på å spille i Europa. Det betyr mye, men det hadde betydd enda mer om publikum hadde vært der. Det kjennes ikke så ille når de ikke er her. Det er noe tomt overalt. Vi får bare få unna denne sesongen, finne en vaksine og få folk tilbake på tribunene, sier Hareide.
Saken fortsetter under videoen.

Vil heve RBK etter turbulente år: – Får Eliteseriens beste spiller

Målsetting om å vinne alle kamper

Også sportssjef Mikael Dorsin sier at sesonginnspurten kommer til å handle om å bygge videre for 2021.
– Det er det som er hovedmålet, men samtidig vil man vinne alle kamper. Nå ligger vi på andreplass, så får vi se hvor høyt vi havner, men vi vil havne så høyt vi kan. Glimt begynner å bli vanskelige å ta igjen, og da er det andreplassen, så får vi forsøke å beholde den, sier Dorsin til Eurosport.no.
– Og så får vi forsøke å bli bedre. Vi får prøve å bli bedre og ha som målsetting å vinne alle kamper. Det er sånn det er i toppidretten. Vi begynner å bli bedre, og jeg tror vi kommer til å bli enda bedre ved neste sesongstart, avslutter han.
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53