«Ikke ta offentlig transport», «unngå besøk» og «ikke gå på jobb utenom tiden man bruker sammen med laget på trening og i kamp» er tre av tiltakene som, ifølge VG, er foreslått av NFF til Helsemyndighetene.
Tiltakene skal følges av lag i Eliteserien og OBOS-ligaen, og er langt strengere enn de lagene har vært nødt til å følge tidligere. Se alle tiltakene her.
Eliteserien
Hevder Molde har lagt inn nytt millionbud på Eliteserie-keeperen
11 TIMER SIDEN

– Viktigste å fullføre sesongen i 2020

Mjøndalen-trener Vegard Hansen er ikke overrasket over at NFF nå ønsker å stramme inn tiltakene, slik at sesongen ikke overlappes til 2021 – noe som blant annet kan skape problemer for spillere som har utgående kontrakt.
– Dette er en ekstrem situasjon, og vi forholder oss til de regelene som myndighetene legger fram. Total isolasjon blir selvfølgelig en stor forskjell for alle, men vi har vært så heldige at vi har fått lov til å spille fotball dette siste halvåret, at sånn må det nesten bare være, sier Hansen til Eurosport.no.
– Det er viktig for oss å bli ferdig dette året, spesielt fordi vi – som mange andre klubber – har spillere som har kontrakt ut 2020, legger han til.
I tillegg til sosiale restriksjoner for trenere og spillere, foreslår NFF også redusert bruk av garderober og styrkerom, samt å forby treningskamper for alle norske klubber.
  • Tirsdag ble de siste Eliteserie-kampene spikret. Se hvordan resten av sesongen spilles her.

Forsiktige

På spørsmål om Vegard Hansen tenker at de nye og strenge smitteverntiltakene er riktig vei å gå nå, svarer han følgende:
– Vi er nødt til å være så forsiktige vi kan. Jeg har ikke kompetanse nok til å si noe om det er riktig å innføre disse tiltakene nå, men om det hindrer oss i å fullføre sesongen i 2021, så er det bra, sier MIF-treneren.
– Nå er det ikke så mange ukene igjen, så vi får bare stå i det den siste perioden, fortsetter han.
Punktene er ikke bekreftet av NFF eller Helsedirektoratet, men i en e-post VG har fått innsyn i, ber toppfotballsjef Lise Klaveness topper i Helsedirektoratet om et «uformelt møte» som kan resultere i en kraftig innstramming av smittevernreglene i toppfotballen.
Les mer om saken her.
Eliteserien
Ble sammenlignet med Jesus etter det lynraske comebacket: – Utrolig lykkelig
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
De absurde scenene går verden rundt: «Vad händer i vårt grannland?»
I GÅR PÅ 23:09