DRAMMEN (Eurosport.no)
Det er rundt 75 minutter til avspark på Marienlyst mellom Strømsgodset og Rosenborg. Både hjemmelagets og bortelagets spillere tar seg en tur ut på kunstgresset, kjenner litt på matta, været og atmosfæren, og enkelte hilser på gamle kjente.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eks-Godset-spiller Gustav Valsvik hadde Henrik Pedersen i trenerapparatet i Eintracht Braunschweig, han slår av en prat med dansken og en annen gammel bekjent, Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo.
Samtidig støter to andre, gamle Sogndal-kjenninger på hverandre i spillertunellen. Even Hovland vendte hjem fra et trøblete Tyskland-opphold i Nürnberg til Sogndal før 2017-sesongen. Der hadde en 16-åring ved navn Johan Hove allerede fått sin Eliteserie-debut året før – i en alder av 15.

Breial 20-åring

De to fikk en sesong sammen før Hovland tok steget videre til Rosenborg, mens Hove nå er inne i sitt tredje år i Strømsgodset.
– Jeg scorer i dag! melder Hove med et glis i retning landslagsstopperen, og får hoderystende latter tilbake, før han utbroderer – det er nemlig ikke første gang han melder knallhardt før et møte med gammel lagkamerat.
– Jeg meldte at jeg skulle score til Ulrik Fredriksen før Haugesund-kampen, da scora jeg. Det samme i Bergen med Gilbert (Koomson) og Taijo (Teniste), sier han.

Hoves kruttsterke målhistorikk

Det ble scoring på Hove både mot FKH og Brann. I tillegg har han scoret mot Bjørn Helge Utvik og Joachim Soltvedt i 3-2-seieren over Sarpsborg 08, og mot Bendyk Bye og Christophe Psyché i møtet med Kristiansund.
De eneste gangene han ikke har scoret mot gamle lagkamerater er mot Eirik Schulze, Martin Ramsland og Start i serierunde 1, men da startet Hove på benken, samt mot Sigurd Haugen i Aafk og Ole Amund Sveen i Bodø/Glimt.
Unggutten fornektet seg ikke med Hovland og Rosenborg søndag kveld, dermed har han nettet mot åtte av tolv tidligere lagkamerater, inkludert i sine tre siste kamper mot spillere han har delt garderobe med.
Likefullt var det en betuttet Hove som stilte til intervju etter kampen.
– Jeg sa jeg skulle score, så da scorer jeg igjen. Jeg får nesten gi ham (Hovland) en melding, men nei... vi får ta det i morgen. Det er ikke en karamell å suge på, sier en svært skuffet 20-åring.

Latt seg imponere

Even Hovland likte naturligvis ikke å bli plukket på nesa av den elleve år yngre sambygdingen.
– Han er heldig som får seg en scoring i dag, så får vi straffe ham neste gang, svarer han på spørsmål om Hoves melding før kampen, før han følger opp:
– Han har gjort det bra i år, han har fått tillit, tatt sjansen og scoret en del mål. Det er utrolig kjekt at han lykkes. Vi får håpe han tar enda flere steg videre, sier Hovland.
– Er det lov å være breial før kampen som det han er?
– Ja, alt er lov.
– Må dere jekke dere etter å ha blitt løpt bra rundt med av et ungt Godset-lag?
– Vi visste hva som kom egentlig, får ikke til det vi ønsker, da ser det verre ut enn det er. Vi kommer til å bli bedre og bedre når vi får satt ting litt mer utover høsten.
Å gi fra seg en tomålsledelse svei for det unge mannskapet til Henrik Pedersen. En trepoenger mot gigantene fra Trondheim hadde smakt for et av Europas yngste lag.
– Vi skulle vunnet i dag. Det syns jeg, vi leder 3-1 og vi styrer kampen og så slipper vi inn tre ekstremt unødvendige mål. Kanskje de tre mest ekstreme vi har sluppet inn i hele år, også gjør vi det i samme kamp. Det er ufattelig tungt når vi kan ta en skalp her mot Rosenborg, sier Hove, som ikke vil skylde på Godsets skadeproblemer for at de går tomme mot slutten.

Vil ikke skylde på skader

Med sentrale brikker som Jonathan Parr, Duplex Tchamba, Herman Stengel og Prosper Mendy ute med skade, er det ungt på benken til Godset. Gårsdagens åtte utespillere som satt der har til sammen to kamper fra start i Eliteserien.
– Akkurat nå så er det tungt, men jeg tipper at når vi får gått gjennom kampen så blir vi mer fornøyde, for dette var en god kamp av oss. Det er derfor vi trener så hardt, at vi skal tåle det og at alle skal være klare for det, så det ser jeg ikke på som noe problem.
I Fotballrunden fikk Hove ros i analysen fra Eurosports panel.
– Det som gjør meg mest imponert er attituden hans. Man hører det i intervjuene utenfor banen, men han har det samme på banen, han er uredd og har en timing som gjør at han kommer i målfarlige situasjoner, skryter Joacim Jonsson.
Se studioanalysen av Strømsgodsets 20-åring her:

Ekspertene lar seg imponere av Godset-kometen: – Han er uredd i alt han gjør

Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55