• Lørdag klokken 20.30: Følg Brann - Stabæk på TVNorge og Dplay. Få tilgang her.
BERGEN (Eurosport.no): To tidligere RBK-trenere har kommet i gang med samarbeidet i Brann. Den ene overtok Norges mestvinnende fotballag da den andre ikke lyktes. Nå skal de jobbe sammen for suksess i Bergen.
Flere har trukket fram ulikhetene mellom Kåre Ingebrigtsen og Eirik Horneland etter at det ble kjent at sistnevnte gikk inn som assistent i Bergensklubben.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Det er blitt snakket om at Horneland er god i det defensive spillet, mens Ingebrigtsen har sine styrker framover i banen. Eirik Horneland ser ikke så store forskjeller mellom seg selv og hovedtreneren han nå skal jobbe under.
– Jeg opplever ikke den ulikheten dere legger fram, selv om jeg har spilt 4-4-2 i Haugesund. Mye av det prinsipielle er veldig likt. Begge ønsker at det skal gå fort framover, begge ønsker å angripe med mye folk og begge ønsker at du skal ha en voldsom intensitet i laget, at du skal trene godt og hardt, sier haugalendingen til Eurosport, før han legger til:
– Og så skal du ha det jævlig gøy på jobb. Det betyr veldig mye for oss begge, det at det er godt humør i garderoben og i gruppen, men likevel har en bra standard på ting. Jeg har jobbet med Kåre i en uke og sett han utenfra, og jeg føler at vi tenker mye likt.
Saken fortsetter under videoen.

Slik vil Eirik Horneland sette sitt preg på Brann

Stor enighet

Da Horneland overtok hovedansvaret i Rosenborg, etter at Kåre Ingebrigtsen fikk sparken, gikk han først bort fra den kjente 4-3-3-formasjonen man var vant til å se på Lerkendal. Likevel er han sikker på at de to tenker likere enn folk tror, også når det kommer til det offensive spillet.
– Ofte går det litt på hvilket spillermateriell du har til rådighet, vi skal ikke glemme det, men prinsipielt, og hvordan vi tenker både offensivt og defensivt, så opplever jeg en stor enighet. Vi pusher hverandre slik at Brann skal gå fra en storklubb til en toppklubb, lover Horneland.
Heller ikke Ingebrigtsen er spesielt opptatt av at den nylig sammensatte trenerduoen tidligere har hatt ulike filosofier.
– Vi er begge opptatte av hvordan vi skal utvikle laget og få mest mulig ut av hver spiller. Om du spiller 4-3-3 eller 4-2-3-1, 4-4-2 eller 4-2-4 er ikke så nøye. Målet er å vinne noe i Brann, og det er det som er tanken, sier Ingebrigtsen.

– Interessant å jobbe med en som har vunnet så mye

Lørdag spiller Brann mot Stabæk hjemme i Bergen. Det blir Hornelands første kamp på trenerbenken sammen med Ingebrigtsen.
– Er du enig i at du og Karl Oskar Emberland, og Kåre og Erik Hoftun er likere typer enn du og Ingebrigtsen, og at dette er et partnerskap som åpner for flere diskusjoner, eller opplever du at dere er lik disse som trenerduo?
– Det er vanskelig å svare på, fordi jeg ikke kjenner Hoftun så godt. Men det som jeg opplever som ekstremt positivt er at både jeg og Kåre er veldig nysgjerrige, også på hverandre. Kåre har syv gullmedaljer med RBK, og det er veldig interessant å jobbe med en som har vunnet så mye, og som også har hatt en veldig god spillerkarriere. Jeg gleder meg veldig til fortsettelsen, og så tror jeg likhetene og ulikhetene kommer til å bli fruktbart, sier Horneland.
Det tror også Branns hovedtrener, som håper den nye duoen vil utfordre og utvikle hverandre.
– Jeg har tro på litt diskusjoner, ulike innganger og ulike syn på ting. Det vil utvikle oss og definitivt utvikle meg. Så håper jeg at jeg kan bidra til å utvikle Eirik, og jeg er 100 prosent sikker på at vi sammen kan utvikle Brann og de spillerne vi har her.

Hauge-saken uavklart

Situasjonen rundt tidligere Brann-assistent Robert Hauge er fortsatt ikke avklart. Hauge krever sluttpakke etter det han opplever som en sparking. Brann har uttalt at de ønsket å gi ham andre arbeidsoppgaver, men det er ikke Hauge interessert i.
– Der er ikke vi involvert. Vi har fokus på det vi kan gjøre noe med, så har Rune (Soltvedt) fokus på de andre tingene. Det tror jeg er viktig, sier Ingebrigtsen.
I et intervju med Bergens Tidende var Hauge kritisk til at det var Ingebrigtsen som sa ifra om at han ønsket å hente inn en annen assistent. Brann-treneren angrer derimot ikke på at det var han som ga Hauge beskjeden.
– Da jeg kom til klubben, så Robert at hvis det kom inn én til, måtte jeg si ifra til ham. Det sa jeg at jeg skulle gjøre. Jeg gjorde det han ba om. Jeg kan ikke si at jeg angrer på det, sier Ingebrigtsen.
Sett denne?

Spillerrådet: Sørloth-bråket, Eirik Bakke-hyllest og topp tre fiketryner i Eliteserien

Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38