Fagermo tok i helgen et kraftig oppgjør med spillerforeningen NISO.
– Jeg må le. Det er den eneste interesseorganisasjonen jeg vet som ikke ønsker at folk skal bli i bedre form. Som i tillegg tar med søvn og hvile som arbeid. Så da lurer jeg på folk som er håndverkere, liksom, når de kommer hjem fra jobb om de har det i tariffavtalen? At når de skal slappe av litt og sove - får de lønn for det? sa Fagermo med et lurt glis til TV 2.
Noe av bakgrunnen var at VIF-spillerne var permittert 75 prosent, mens Fagermo likevel ønsket at de skulle stille på fem fellestreninger i uken. Dette fikk han ikke gjennomslag for, noe han mente NISO hadde skylden for.
Eliteserien
Nysigneringen kjører bil fra Slovenia til Bodø: – Glimt passer meg perfekt
2 TIMER SIDEN

Beskyldt for trygdesvindel – slår tilbake

Eurosports ekspert Joacim Jonsson lar seg ikke begeistre av hvordan Fagermo har håndtert situasjonen.
– Dag-Eilev Fagermo er mange ganger en gave for oss i media. Han er frittalende og mange ganger ærlig og herlig frittalende. Her er det naturligvis en fullstendig skivebom. Vålerenga var vel en av klubbene som var tidligst ute med å permittere spillerne sine 100 prosent. Senere kom det jurister for å argumentere for at spillerne ikke kunne si opp kontrakten. Det i praksis gjør at spillerne er slaver. Ikke jobb, ikke lønn, ikke lov til å ta en ny jobb. I tillegg bryter de med helt elementære prinsipper mot å motta dagpenger. Da må du være arbeidssøkende, sier Jonsson i Eurosports podcast Indre bane.
– Så kommer han i tillegg og mener at de burde jobbe uansett og krangler på timer. Igjen overfører han til hvilket som helst yrke. Det er Fagermo opp ad dage. Han bryter arbeidsmiljøloven og bryter trygdeloven. Det mangler vel bare at de kjøper en spiller oppe i denne situasjonen, så har de gjort en moralsk homerun, sier han.
Overfor TV 2 har Fagermo slått tilbake om påstander om trygesvindel tidligere.
– Selvfølgelig er jeg uenig i det. Ingen driver trygdesvindel. Vi er moralske, vi regner på det og er nøye på det. Det er i alles interesse at vi gjør dette innenfor bestemmelsene og retningslinjene i samfunnet. Så det handler ikke om det, men om at vi driver med toppidrett. Og da er det faktisk en fordel å være i god form. Så når interesseorganisasjonen er redd for det - da synes jeg det er litt morsomt, faktisk, sa Fagermo søndag.
(Saken fortsetter under):

Horneland: – Litt hodemist

Rosenborg-trener Eirik Horneland var med i Eurosports Indre bane. På spørsmål om han synes Fagermo har et poeng eller om det er skivebom hersker det liten tvil om hva RBK-sjefen mener.
– Jeg har større respekt for arbeidsmiljølover og de tingene som faller med her. Samtidig ser jeg at han har et høyt følelsesnivå med tanke på at han er i en ny jobb og har lyst til å se guttene mye og påvirke dem på en god måte. Litt hodemist har det kanskje vært, sier Horneland.
Samtidig er 45-åringen klar på at hans fokus er på egen klubb.
– Jeg er mest opptatt av at vi har håndtert det på en bra måte i Rosenborg. Vi har håndtert det på vår måte. Jeg synes det har vært litt for mange fotballedere som har vært ute og uttalt seg om andre og det liker ikke jeg. Jeg liker at vi kommuniserer rundt vårt eget, sier han.
I Rosenborg er spillerne tilbake fra trening. Der har spillerne tatt 20 prosent lønnskutt som følge av situasjonen. I første omgang gjelder det ut mai.
– Vi har ikke hatt behov for å samarbeide med NISO. Vi har samarbeidet med våre egne spillere og så lenge det har gått ryddig for seg, og når det har gått i takt, så tror jeg ikke NISO har vært annet enn orientert fra representantene inn mot NISO i vår klubb. Jeg tror det har gått smertefritt, vi har hatt god dialog hele veien, forsikrer Horneland.
Sett Høilands egen drittsekk-kåring?

Høiland slår tilbake: Her er hans topp 5 «drittsekk-eksperter»

Eliteserien
Rossbach om vrakingen: – Må finne tilbake formen
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
Peker på forskjeller mellom Knutsens og Eggens 4-3-3: – Ingen blåkopi
I GÅR PÅ 13:07