TRONDHEIM (Eurosport.no):
– Norges beste venstreback ser dere her!
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Anders Trondsen går rakrygget foran en glisende Birger Meling, mens han peker på seg selv - den omskolerte midtbanespilleren har dunket ut Meling på venstrebacken til RBK. Det er hvert fall god stemning mellom landslagsbacken og Trondsen som har spilt i Melings posisjon de siste treningskampene til Rosenborg.
Det ser derimot mer og mer ut som klubben ønsker å slippe siddisen til utlandet. Kontrakten går ut ved utgangen av 2020, som vil si at han kan forhandle med og gå gratis til andre klubber fra 1. juli i sommer.
Eurosport.no var tilstede på Rosenborg-trening onsdag og snakket med Birger Meling. Han hadde kun dette å melde:
– Det blir ingen kommentar fra meg. Klubben får si det de vil si.

Horneland: – Kan selv trykke på knappen

Når Eurosport litt senere på dagen setter seg ned med Rosenborgs hovedtrener på Lerkendal, bekrefter han at planen med å få inn Trondsen på venstrebacken er for å planlegge et liv uten Birger Meling. Det er et bevisst valg for å gjøre Lillehammer-mannen klar for en lang sesong på venstreback.
Han er usikker på om det kun blir Trondsen til venstre i den bakre firer denne sesongen eller om man får inn forsterkninger - for eksempel Jonathan Augustinsson, som bekreftet at han hadde vært i kontakt med klubben. Han er uansett fornøyd med hvordan Birger Meling oppfører seg.
– Jeg synes Birger står veldig bra i situasjonen. Han er en norsk landslagsspiller som i lengre tid har ønsket å prøve seg i utlandet og få testet seg ordentlig, men enn så lenge er han veldig profesjonell i jobben sin.
Horneland forteller om bra med interesse rundt lysluggen:
– Det er jo ting som rører seg rundt han. Det er helt naturlig. Det er litt opp til han selv hva han gjør med framtiden sin.
– Det har vært tre fine år for Birger i Rosenborg, og det er nå opp til han selv om han vil trykke på den knappen som gjør at veien går videre.
– Vil det si at Rosenborg egentlig er klare for å selge Birger Meling og er fornøyd med de budene som har kommet?
– Som sagt: Birger sitter på nøkkelen, så da tror jeg dere skjønner hva jeg mener, sier Horneland kryptisk.

Dorsin: – Kan skje i nær framtid

Sportssjef Mikael Dorsin bekrefter langt på vei at man ønsker en sum for Birger Meling før det er for sent.
– Det er flere parter involvert, og hvis alle blir fornøyde kan det skje noe rundt Birger i nær framtid. Det er et par klubber som er interesserte i ham.
– Men det begynner vel å haste nå?
– Haster og haster... Vi jobber som vi alltid har gjort, så får vi se. Vi snakker med noen klubber, og skulle Birger ha lyst til å gå, så finner vi en løsning, sier han til Eurosport.no utenfor Brakka.
– For oss er det viktigste at vi og Birger er fornøyde og at den økonomiske pakken er god nok.
– Men i Rosenborg skal man vel ikke slippe en landslagsback gratis?
– Vi har alltid ambisjon om å få solgt spillerne våre, men det er klart når avtalen nærmer seg slutten taper de verdi. Så må man ikke glemme hva Birger har bidratt med de siste årene til Rosenborg heller. Spilt i Europa, vært på landslaget og vunnet titler - det skal premieres det også, sier han.
Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38