Tirsdag ble det klart at Rosenborg forlenger kontrakten med RBKs trenerduo Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland med ett år. I Indre bane snakker Eurosports Joacim Jonsson og Petter Bø Tosterud hvorfor det var riktig av klubben å forlenge med Horneland.
– De hadde ikke noe annet valg slik situasjonen er nå. Han hadde utgående kontrakt denne sesongen, det har ikke blitt spilt noen kamper og de kan ikke vurdere den jobben han har gjort denne sesongen. Selv om det var mye mer positive signaler fra Trondheim og Brakka gjennom vinteren, og at spillerne responderte mer på det de fikk servert av denne duoen som ikke lyktes på noen som helst måte i sin første sesong. Det virker som om han har fått samlet gruppen litt mer inn mot denne sesongen. Man kunne jo ikke avsatt han, så det var egentlig gitt dette også, sier Tosterud.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tromsø med kruttsterk trepoenger på Åråsen
11 TIMER SIDEN
Eurosport-ekspert Jonsson sier seg enig.
– Man hadde ikke noe valg. For sesongen kommer trolig til å gå hånd i hånd, og vi får jo håpe at den blir gjennomført i år. Og kanskje er det sånn for Horneland at det er greit nok, nå var det bare ett år og da kan man tenke: Ok, han får ikke noe mer tillit så det er ikke noen tillitserklæring sånn sett. Men jeg tror nok ikke at Horneland gråter over det heller, han hadde et steintøft år i fjor.
Horneland fikk en tøff start som RBK-trener, og gjentatte ganger måtte han svare på om han mente han var rett mann til å snu skuta.
– Det er ikke noe tvil, selv om han ikke innrømmer det, at fjorårssesongen har tatt steinhardt på Horneland og Karl Oskar Emberland. En sånn sesong til det tåler de ikke og han orker heller ikke en sånn sesong til. Hvis det blir det den umiddelbare suksessen som Koteng og Dorsin tror og håper på, så er det jo også ganske enkelt å forlenge der ganske raskt. Så jeg tror vi har to parter som er relativt enige om dette, sier Jonsson.
Det vil si at Horneland og Emberland er trenere for RBK også ut 2021. Petter Bø Tosterud mener klubben bare har utsatt avgjørelsen ett år.
– De har jo egentlig bare flyttet avgjørelsen, fra i år til neste år, for da havner man jo i samme situasjon. Forhåpentligvis blir den uten korona og en normal sesong, slik at man faktisk kan vurdere den jobben han gjør som fotballtrener, og om det er en mann de ønsker å satse på de neste årene også. Det er ikke noe dramatikk hverken ene eller andre veien rundt dette slik jeg ser det, sier Tosterud.
– Og Horneland er jo også en type som jeg opplever som en av de mest rakryggede trenerne i norsk fotball, så lykkes han ikke her i år, så kommer han ikke til å stå i veien for eventuelt å forlate skipet etter denne sesongen, legger Jonsson til.
Se hele Indre bane-podcasten her:

Indre bane i karantene: Bjarmann i Stabæk, AaFKs etiske dilemma og Fährmann-drømmen blir knust

Eliteserien
Se høydepunktene: Gjenåpningsfest i Drammen – Strømsgodset scoret fem
11 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kapteinen uenig med ekspertene: – Der er det stor gutt mot liten gutt
12 TIMER SIDEN