TRONDHEIM (Eurosport.no)
Det har vært hektiske dager for Eirik Horneland etter 0-1-tapet for Molde lørdag, ulne uttalelser fra sportssjef Mikael Dorsin i VG, bråk på spillerbussen på vei hjem fra Aker stadion, som ble etterfulgt av et møte med styreleder Ivar Koteng søndag, rykter om at Åge Hareide var på vei inn på Brakka igjen – og til slutt et styremøte mandag kveld der «prosjekt Horneland» ble fredet på ubestemt tid.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
I GÅR PÅ 09:55
Puh. Det går unna når det ikke går veien sportslig i Trondheim.

– Trives i selskap med Ivar

Energitappende og krevende har treneren omtalt det som, men nå har Horneland snart 18 måneders erfaring fra sjefsstolen på Lerkendal og vet hva som kreves.
– Ja, situasjonen er holdbar. Jeg håndterer den veldig greit, trygg og god på det vi holder med på og er trygg på at vi skal få det ut i kamp, sier han til Eurosport før kampen mot Bodø/Glimt.
Om det å stadig snakke med styreleder Ivar Koteng, svarer han:
– Jeg trives godt i selskap med Ivar, han har mye fornuftig å komme med han.
Også bråket på spillerbussen avdramatiserer haugalendingen.
– Jeg tror du legger altfor mye i den spenningen som var etter Molde-kampen, jeg tror ikke vi skal begynne å legge dette på verken Samuel eller André. Det er en offensiv samhandling som er litt forknytt, så syns jeg Samuel har tatt enorme steg i måten han jobber hjemover for laget, vi slipper til lite mål, så nå skal vi slippe han løst offensivt, beskriver RBK-sjefen.

Advarer Glimt

Det viktigste er å begynne å score mål og vinner fotballkamper. Første test kommer mot høytflyvende bodøværinger, men Horneland lar seg ikke vippe av pinnen av ti mål på to serierunder.
– Det blir en helt annen kamp for Bodø/Glimt, jeg tror vi er faste i fisken. Jeg tror ikke her de skal komme her og tro de skal score så mye mål som de har gjort til nå. Det blir en mye tightere kamp, så håper jeg vi får forløsning framover. Jeg syns de har fått det veldig enkelt i kontringsspillet, de er dyktige i framoverspillet og løp uten ball.

Vanvittig uforløst

Også Pål André Helland har gjort seg sine tanker om Glimt.
– Glimt har vi slått tre ganger på et halvår nå, det fortsetter vi forhåpentligvis med. De har åpnet veldig bra og har en innøvd måte å spille på, også har vi noe vanvittig uforløst så jeg håper vi får ut det. Det er stor forskjell på trening og kamp, men er vi like kule med ball som vi er på trening i dag tror jeg vi skal bli vanskelige å stoppe, sier han.
– Hvorfor knyter man seg i kamp?
– Jeg tror at viljen er så stor, vi er så opptatt av å komme framover tidlig at vi må roe ned litt. Vi trenger ikke score de første fem sekundene vi har ballen. Vi må bruke det etablerte for å få de andre lagene til å spring, vi kan ikke tvinge fram angrepene. Den perioden vi er gode mot KBK bruker vi ballen mye, vi får kobla på Dino som igjen får lagt igjen til indreløperne som gjør at vi kommer gjennom sentralt i banen. Når det klabber er vi altfor oppjaga og tenker «nå må vi score» og det kan vi ikke holde på med, svarer Helland.

Indreløpere som løper forgjeves

Helland er en ekte fotballnerd som elsker faget han driver på med. Kantspilleren har syns synd på indreløperkollegaene sine i årets to første kamper, mot Krisitansund og Molde.
– Det ender med at midtbanen springer seg i hjel, de sprinter fram og i bakrom, så mister vi fort ballen og da må de hjem igjen – de springer nesten intervaller. Stort sett skal alle angrepene via dem og de har ikke hatt så fryktelig mye ballberøringer så langt.
– Kan man se til Glimt, de flytter også sine indreløpere (Ulrik Saltnes og Sondre Brustad Fet) høyt i banen?
– Jeg tror ikke Glimt løfter indreløperne sine så høyt der de møter fem bak, for da går de rett i stopperne. Der vi klarer å skape ubalanse og dilemma for lagene vi møter så utfordrer man dem, og det er det vi prøver på, svarer Helland.

Offensiv i tankesettet

For Eirik Horneland er det en bedring i samhandlingen offensivt og de gode opplevelsene som mangler, som skal til for at det skal snu.
– Dere får enormt med kritikk for angrepsspillet, hvilke knapper kan du trykke på som gjør at det løsner?
– Det er laget det, som ikke får det beste ut av hverandre. Så håper vi at vi kommer sterkere der mot Glimt og at vi får det beste ut av Dino, Pål og Samuel, midtbanen og backene. Noen positive opplevelser kan få spillerne til å slippe seg løs og bli offensive i tankesett og valgene sine, håper Horneland.

– Det brenner i alle ender hos RBK

Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08