VALLE (Eurosport.no):
Helt siden Rafik Zekhnini ble solgt fra Fagermos Odd til italienske Fiorentina sommeren 2017, har den norske kantspilleren slitt med å finne seg til rette i utlandet.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
De siste årene har nordmannen vært utlånt til Twente i Nederland, men med kun fem kamper fra start og ett mål i Æresdivisjonen i 2019/2020-sesongen, har ikke alt gått som planlagt for skiensgutten.
Nå kan Vålerenga være neste stopp for 22-åringen.

Ballen ligger hos Fiorentina

Zekhnini har trent med Oslo-klubben de siste tre ukene, og Vålerengas sportslige leder er tydelig på at interessen rundt den tidligere U21-landslagsspilleren er reell.
– Vi har sagt til både gutten og agenten at han er en veldig god spiller. Hvis det hadde vært mulig, så hadde vi vært interessert i å hente han hit, men utspillet ligger først og fremst hos han, agenten og Fiorentina, sier Jørgen Ingebrigtsen til Eurosport, som samtidig fastslår at det ikke er noe dialog mellom den italienske klubben og Vålerenga.
Utenlandsproffen gikk via Vålerenga-spiller og kompis Aron Dønnum for å forhøre seg om mulighetene for å trene med hovedstadsklubben. Vålerenga sa ja, men Ingebrigtsen innrømmer at det ikke var en Zekhnini i kanonform som entret kunstgresset på Valle på første trening.
– Da han kom, om jeg skal si det på en hyggelig måte, var han et stykke unna å bidra for oss. Nå er det stigning i programmet for hans del, så handler det først og fremst for han å komme tilbake i slag, sier den sportslige lederen.
– Som Fagermos tidligere elev og som en spiller som behersker 4-3-3 godt, er ikke Rafik Zekhnini og Vålerenga nesten en «perfect match»?
– Ja, det er en «perfect match». Samtidig pleier lommeboka å spille en liten rolle for spillere som har allerede har tatt steget ut, så derfor må utspillet ligge hos Fiorentina, svarer Ingebrigtsen.
(Saken fortsetter under videoen).

Kan gjenforenes med sin gamle elev: – Vi kommer til å se på mulighetene

– Noe vi mangler i Vålerenga

Dag-Eilev Fagermo trente 22-åringen i flere år i Odd og kjenner kantspillerens kvaliteter mer eller mindre ut og inn.
– Hva slags kvaliteter får Vålerenga i Rafik Zekhnini, om en overgang skulle være mulig å gjennomføre?
– Først og fremst får vi en spiller med veldig mye fart og et solid rykk. Han er en bakromstrussel, og det er noe vi mangler litt i Vålerenga – noe som blant annet kom til syne i Start-kampen forrige helg. Vi har hatt for lite løp inn i motstandernes sekstenmeter, og der er Zekhnini veldig god, forklarer Fagermo.
– Jeg kjenner han jo godt, og er det mulig å hente Rafik – både for egen del og Fiorentinas del – så ønsker vi å se på mulighetene for det, legger han til.
Se hva Aron Dønnum sier om å få kompisen til Vålerenga. Saken fortsetter under videoen.

Vil ha kompisen til VIF: – Han passer fint inn i måten Fagermo ønsker å spille på

– Passer inn

Kompis Aron Dønnum håper å se Rafik Zekhnini i mørkeblått og er ikke i tvil om at 22-åringen allerede har sklidd rett inn i spillergruppa.
– Hva kan VIF få med en Zekhnini på banen?
– Ingenting, sier en lattermild Dønnum, før han fortsetter:
– Først og fremst er Rafik en fin fyr. Han er morsom og sosial, og fotballmessig er han ekstremt kvikk. Han passer godt inn i den måten Fagermo ønsker å spille fotball på.
Lørdag klokken 18:00 spiller Vålerenga mot Sandefjord på Intility Arena. Lad opp til den og de andre kampene i Eliteserien med Fotball Direkte fra klokken 17:00 på Eurosport Norge, Eurosport Player og Dplay.
Sett denne?

Innrømmer at VIF har vært svake offensivt: – For lite trykk i boksen

Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09