Se Eliteserien på Dplay. Sikre deg tilgang her!
Start - Kristiansund 1-2
Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo er søndag gjest i Fotball Direkte, og i gjennomgangen før kampstart, var turen kommet til Starts hjemmekamp mot Kristiansund.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Inn på laget gikk nykommerne Christian Bolaños og Mohamed El Makrini. Fagermo var ikke like begeistret som mange Start-fans.
– Det er signeringer jeg er helt uenig i. Det Start har drevet med de siste årene, er vel noe av det svakeste jeg har sett av lederskap i norsk fotball, tror jeg. De har svidd av enorme summer, og har ikke fått til noe. Til og med nedrykk. Og de har kanskje ikke salgbare spillere engang, utbrøt Fagermo.
– Hvorfor henter de ikke langt færre, men bedre. Det her føyer seg inn i rekken, når de henter to spillere som nærmer seg pensjonsalder i stedet for å hente en med fremtid og som kan gå inn og heve elleveren. Det er en spillerlogistikk jeg er helt uenig i.
– Så du synes det vitner om desperasjon?
– Det er ikke så unaturlig at det kommer desperasjon når de ligger der de ligger, men da rykker man ofte ned, når man tar den type avgjørelser. Det er for lite kvalitet i avgjørelsene. Som jeg sa: Hent færre, men bedre.
– Men hvis de har penger til å hente dem da?
– Ja, helt enig. Men igjen tror jeg at det finnes spillere som ville gjort en sterkere jobb. Og så er det der med signaleffekten. De skulle satse på Sørlandet og unge spillere og så videre, så det er summen av det som gjør at jeg mener det er helt feil, sier Fagermo.
Bolaños markerte seg imidlertid med en lekker pasning mot Steffen Lie Skålevik, men angriperen greide ikke å omsette den i scoring.
(Artikkelen fortsetter under):

Frispark-heltene diskuterer hvilket av disse supertreffene som var penest

Det gjorde definitivt Amahl Pellegrino, ligaens suverene toppscorer. Han banket et frispark inn i krysset til 1-0-ledelse bak Jonas Deumeland.
– Keeperen står feil. Det går ikke inn hvis keeper står riktig, kommenterte Fagermo.
Noen minutter etter at Diop hadde klinket en ball i stolpen, fikk KBK frispark igjen. De fleste ventet nok et nytt forsøk fra Pellegrino, men han overlot den til Christoffer Aasbak, som gjorde nøyaktig som lagkameraten litt tidligere: Dundret den inn i samme kryss.
(Artikkelen fortsetter under):

Slik svarer Start-treneren på Fagermos kritikk

Start gjorde et forsøk på å hente opp og få med seg noen poeng, og det var nettopp Bolaños som reduserte til 1-2 med en heading flere minutter på overtid.
– Bolanos klarte seg meget bra, og at han holdt 90 minutter er jeg imponert av. Det samme med «Mo», begge leverer veldig godt.
Han får gjenfortalt kritkken fra Fagermo:
– Jeg tror Bolanos kommer til å bite veldig godt fra seg i år, og vil hjelpe til at vi holder plassen, sier Start-trener Joey Hardarson til Eurosport.
– Hvor bevisst er det å hente to spillere som har mange år på baken?
– Det er et bevisst valg å hente rutinerte spillere. Det følgte vi var viktig å få inn, og vi ser det allerede i dag og på trening at det er typer som kommer til å bidra godt, sier Hardarson og fortsetter:
– De unge spillerne vi har fra før får inn to typer de kan lære av. Det er spillere som begge har hatt en god karriere og det er masse å hente og masse å lære. De er ikke her for å sitte på ræva, de bidrar og jobber hardt for å spille og for at vi skal beholde plassen.
Flere mål ble det imidlertid ikke, og KBK tok en ny sterk seier.

Sager Eliteserie-konkurrenten fullstendig

Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Voldsom temperatur på Åråsen – LSK-spiller så rødt
16/10/2021 PÅ 18:22