Mjøndalen - Sarpsborg 08 1-0
– Vi kunne ikke drømt om en bedre start. Vi spiller ikke den fineste og beste fotballen i dag, men vi har alt vi skal ha. Vi har innsats, og vi viser karakter, sier Mjøndalens Joackim Olsen Solberg til Eurosport etter kampslutt.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
I et variert sommervær på Consto Arena tok Mjøndalen imot Sarpsborg 08. Lagene hadde tidligere møtt hverandre fire ganger i Eliteserien, hvor samtlige kamper hadde endt uavgjort.
Hjemmelaget så tidlig ut til å snu trenden med poengdeling, og ta seriens første hjemmeseier.
I det 25. minutt kom Fredrik Brustad kjapt på høyrekanten, og la inn i boks. Sarpsborgs Bjørn Ingen Utvik feilberegnet, og Ibrahim la innlegget fra Brustad iskaldt på brystet. Spissen satte ballen presist mellom beina på David Mitov Nilsson, og sendte hjemmelaget i ledelsen.
– Et forsvarsspill av Sarpsborg 08 som ikke skal forekomme på dette nivået, sa Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson i pausen.

– Jævla tungt

Sarpsborgs Bjørn Inge Utvik var også kritisk til egen prestasjon, etter en hel omgang uten at blåtrøyene kom til en eneste stor målsjanse.
– Det går fort i deres retning. De blir fri på høyresiden, og vi blir hengende etter hele veien. Det blir et nødskrik hjemover for å nå ballen, og vi når den akkurat ikke, sa Utvik til Eurosport i pausen.
– Det er jævla tungt, men vi får gå på igjen i andre omgang.
Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson refset Sarpsborg 08s forsvarsspill. Se videoen her:

Refser forsvarsspillet: – Det er barnelærdom

Sarpsborg 08 klarte aldri slå tilbake etter pause, og Mikael Stahres menn reiste hjem med null poeng etter to runder spilt.
– Jeg står ikke her og er fornøyd. Jeg er jævlig misfornøyd med det vi mister her, sier Stahre til Eurosport etter kampen.
– Jeg visste det skulle bli en jevn kamp, men vi må være bedre i de avgjørende momentene for å vinne kamper.

Serieleder

Mjøndalen har derimot fått en drømmestart på serien, og gikk av banen med fire poeng totalt på tabellen og leder dermed Eliteserien for øyeblikket.
– Jeg har sagt det lenge! Vi er bedre i år enn i fjor. Jeg synes vi har blitt veldig bra, og jeg tror vi kan fortsette å enda flere poeng fremover, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Eurosport etter kampen på Consto Arena.
Stian Aasmundsen spøkte med benkingen av Gauseth fra start etter kampen. Se videoen her:

Gauseth benket fra start i Mjøndalen-seier: – Endelig!

Slik startet lagene:

Mjøndalen: Sosha Makani, Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Joackim Olsen Solberg, Stian Aasmundsen, William Sell, Lars Olden Larsen, Tonny Brochmann, Vetle Dragsnes, Fredrik Brustad, Shuaibu Ibrahim
Sarpsborg 08: David Mitov Nilsson, Bjørn Inge Utvik, Nicolai Næss, Jørgen Horn, Magnar Ødegaard, Jonathan Lindseth, Anton Jonsson Saletros, Joachim Thomassen, Ole Jørgen Halvorsen, Jørgen Strand Larsen, Mohamed Ofkir

Se høydepunktene: Mjøndalen - Sarpsborg 08 1-0

Eliteserien
Får Helland til å koke: – Det er uforståelig dumt. Jeg blir faktisk provosert
27/08/2021 PÅ 20:15
Eliteserien
Reagerer sterkt på NFF-grep: – Det der høres helt sjukt ut
21/08/2021 PÅ 09:42