• Se Kristiansund - Sarpsborg 08 søndag fra klokken 18:00 på discovery+
Det bekrefter klubben fra Nordmøre på sine hjemmesider.
– Som nordmøring og fotballmann er dette er den mest spennende jobben for min del, innleder den ferske sportslige lederen til sin nye klubb.
Eliteserien
Hyller lagkompisens pasning: – Han valgte plutselig å bli David Beckham
15 TIMER SIDEN

Tidligere spiller

Eirik Hoseth er en tidligere spiller fra Kristiansund, som startet karrieren i Kristiansund Fotballklubb (KFK), før ferden gikk videre til nabo Clausenengen. På midten av 2000-tallet tok Hoseth steget til Aalesund, der han plukket med seg flere kamper på toppnivå.
Etter å ha vært innom Hødd og Herd på tampen av karrieren, valgte Hoseth å tre inn i rollen som sportslig- og daglig leder i Herd. Der var han i sju år, før han tiltrådte som daglig leder i AaFK Fortuna i 2019.
Mandag kveld ble det klart at Eirik Hoseth takker for seg i Fortuna. Hoseth har i en årrekke spilt en viktig rolle for kvinnefotballen på Sunnmøre, og på hjemmesidene til AaFK Fortuna beskrives Hoseth som en foregangsmann.
– Eirik har gjort en formidabel jobb, både administrativt og på sport. Jeg setter pris på at han fortsatt har 100 prosent fokus på klubben i tiden som gjenstår, sier styreleder Maria Kvalen på klubbens hjemmesider.
Kristiansund fikk en tung start på årets Eliteserie. Les mer om tapet for Aalesund her.

Historisk

Nå tar Eirik Hoseth steget fra 1. divisjon kvinner til Eliteserien. Kristiansunderen starter i jobben som sportslig leder fra og med 1. juli.
Tidligere har Kenneth A. Leren og Terje Wiik delt på ansvaret som sportslig leder i KBK, men nå har klubben altså ansatt Eirik Hoseth på heltid. Hoseth er forøvrig ikke i nær slekt med assistenttrener Magne Hoseth, men er derimot fetteren til hovedtrener Christian Michelsen.
Hoseth gleder seg til å ta fatt på oppgaven i Eliteserie-klubben.
– KBK bidrar til et positivt omdømme og har skapt uforglemmelige øyeblikk i regionen som det er vanskelig å sette en verdi på, og dette har jeg lyst til å være med å utvikle videre. Det blir krevende og mye hardt arbeid, men jeg er utrolig stolt og ikke minst takknemlig for den tilliten KBK viser meg. Jeg gleder meg enormt til å komme i gang, sier han til kristiansundbk.no.
Sett denne?

Gauseth oppsummerer: Strømbrudd, krampetrøbbel og kjempetabbe

Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
I GÅR PÅ 13:59
Eliteserien
Discovery erfarer: RBK-keeper presenteres for Bodø/Glimt mandag
I GÅR PÅ 11:25