Det bekrefter klubben selv på sine hjemmesider.
Agdestein forlot treningsfeltet på tirsdag med smerter i kneet, og undersøkelser viser at 28-åringen har røket korsbåndet.
Eliteserien
Flere profiler på utgående kontrakt: – Vi ønsker å beholde han
I GÅR PÅ 13:07
– Beskjeden kom som et sjokk, uten tvil. Det hadde jeg ikke trodd i det hele tatt. Jeg har hatt tre forskjellige mennesker som har testet korsbåndet de to siste dagene, og alle mente det så sterkt ut. Men bildene viste noe annet, sier Agdestein til Eurosport.

– Kom helt ut av det blå

– Det er ikke alt som er revet av, som kanskje forklarer hvorfor det i utgangspunktet ikke virket så alvorlig. Men det er såpass mye som er revet av at det vil behandles som en vanlig korsbåndsskade, fortsetter AaFK-spissen.
Dermed går hele 2020-sesongen fløyten for Agdestein, som følte seg i meget god form da det gikk galt.
– Jeg har vært i trening hver dag og følt meg helt fin. Kroppen har vært veldig bra, spesielt på tirsdag da jeg måtte gå av. Det kom helt ut av det blå. Det var ingen i nærheten, og skjedde tidlig i økta, sier 28-åringen.

Fjerde tilfellet i AaFK på et år

Dermed er tangotrøyene tilbake til slik status på spissplass var før Sigurd Haugen ankom klubben.
– Haugen kom jo på mandag, og dagen etter ryker jeg ut. Det er jo på spissplass vi har slitt mest i år, men jeg tror det skal gå bra. Vi har Holmbert Fridjonsson på god vei tilbake, og jeg regner med han er klar til seriestart. I tillegg har vi Niklas Castro som kan bidra der oppe. Det finnes også noen andre alternativer, men ingen rene spisser, sier Agdestein.
Agdestein er den fjerde (!) AaFK-spilleren som ryker korsbåndet det siste kalenderåret.
– Det er jo noe som skurrer når det har skjedd fire mann på et kalenderår. Jeg tror akkurat min skade er veldig tilfeldig, men situasjonene har jo vært veldig like. Det har ikke vært noe kontaktskader i noen av tilfellene.
– Dere spiller jo på kunstgress, men det gjelder også de fleste andre Eliteserie-klubber?
– Jeg vil ikke legge skylden på underlaget, men skjønner hvis det blir stilt spørsmålstegn når det skjer så ofte, sier Agdstein.

Eliteserie- og OBOS-oppsett, Vegard Forren og RBKs Trondsen-problem

Eliteserien
Knutsen om det kommende overgangsvinduet: – Et vanskelig marked
I GÅR PÅ 13:06
Eliteserien
Rekdal endelig klar – gjenforenes med «Paco»
I GÅR PÅ 08:02